حکیم و صدر: برای تشکیل دولتی فرافرقهای، دمکرات و تکنوکرات تلاش میکنیم/ملت به مدیران فاسد سابق رای نداد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این دو رهبر سیاسی عراق شامگاه پنجشنبه پس از دیدار و گفتگو با یکدیگر در یک کنفرانس خبری شرکت کردند.
مقتدی صدر که ائتلاف مورد حمایت او بر اساس نتایج تقریبا نهایی اعلام شده از چهارمین انتخابات پارلمانی این کشور، رتبه نخست را کسب کرده است در این کنفرانس خبری گفت که عراق در آستانه ورود به مرحله ای جدید است که دولتی 'پدر وار'، دموکراتیک و تکنوکرات در آن تشکیل خواهد شد.
صدر پس از این دیدار که در منطقه الحنانه نجف و محل اقامت وی انجام شد، از رای دهندگان تشکر کرد چرا که به گفته او به فاسدان رای ندادند و از اصلاحات و مرجعیت حمایت کردند.
عمار الحکیم نیز در این کنفرانس خبری اعلام کرد که دو ائتلاف سائرون و الحکمه با سائر ائتلاف ها(ی پیروز در انتخابات) برای تشکیل دولت آینده گفتگو خواهند کرد.
وی گفت در دیدار خود با مقتدا صدر 'موضوع تشکیل دولتی قوی و دارای استقلال تصمیم گیری ' را بررسی کرده است.
به گفته وی عدم شرکت در انتخابات از سوی بخشی از مردم نشانگر میل آنان به عدم حضور مجدد چهره های سیاسی گذشته و ورود چهره های جدید است.
الحکیم گفت رویکرد ملی ما رویکردی فرافرقه ای است و دنبال تشکیل دولتی قوی و بدور از اعتبارات طائفه ای (فرقه گرایانه) هستیم تا به خواست شهروندان نزدیک باشد و بتواند خدمات لازم را به همگان ارائه دهد.
** اهمیت دیدار حکیم - صدر
دیدار این دو رهبر سیاسی عراق در ایامی که بحث بر سر چگونگی ائتلاف های پارلمانی برای تشکیل دولت آینده، مهمترین بحث روز عراق است، درنگاه ناظران بسیار مهم تلقی می شود.
بر همین اساس و از بعدازظهر امروز که خبر برنامه دیدار این نمایندگان دو خاندان بزرگ، مشهور و پر نفوذ در عراق (خاندان حکیم و خاندان صدر) و نیز رهبران دو جریان مهم سیاسی این کشور مطرح شد، در خصوص کم و کیف مذاکرات و تفاهم های احتمالی میان این دو گمانه زنی های بسیاری در میان محافل سیاسی و رسانه ای صورت گرفت.
بخشی از گمانه زنی ها از احتمال اعلام ایجاد 'ائتلاف (پارلمانی) نجف' میان دو ائتلاف انتخاباتی سائرون و الحکمه برای تشکیل دولت آینده خبر می داد که اظهارات حکیم و صدر نشان می دهد آنها از طریق گفتگو با سائر ائتلاف ها ظاهرا بدنبال تحقق اهداف بزرگتر و دولتی فراگیرتر هستند.
این دیدار درحالی صورت گرفت که این روزها دیدارها و تماس های تلفنی پر تعداد و فشرده ای میان رهبران مختلف سیاسی عراق و همچنین اقلیم کردستان عراق در خصوص تحولات جاری کشور، نحوه برگزاری انتخابات، نتائج انتخابات و نیز ویژگی های دولت آینده در جریان است.
گفتنی است فهرست های بزرگ پیروز انتخابات بر اساس شمارش اولیه و یک جمع بندی غیر رسمی به ترتیب سائرون (مقتدی صدر) با 54 کرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 کرسی، النصر (حیدر العبادی) با 43 کرسی، دولت قانون (نوری المالکی) با 25 کرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 22 کرسی و جریان حکمت (سید عمار حکیم) با 19 کرسی و القرار (اسامه النجیفی) با 13 کرسی هستند.
چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق روز شنبه با حضور 27 ائتلاف انتخاباتی و 205 حزب و جریان سیاسی برگزار شد و در مجموع در 88 فهرست انتخاباتی برای تصدی کرسی های پارلمان (329 کرسی) با همدیگر به رقابت پرداختند.
این نخستین انتخابات پساداعش در عراق بود و 44.5 درصد مردم در آن شرکت کردند.