رقابت دو حزب کرد عراقی برای ریاست جمهوری

کدخبر: ۲۱۶۴۳۶
اقتصاد نیوز : همزمان با ادامه رایزنی ها برای تشکیل دولت جدید عراق بحث و جدلها بین دو حزب عمده کرد عراقی برای کسب پست ریاست جمهوری وارد مرحله جدی تری شده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، در پی اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق و کسب 25 کرسی توسط حزب دموکرات کردستان عراق و 18 کرسی توسط اتحادیه میهنی کردستان عراق، دو حزب عمده کرد عراقی - این دو حزب وارد رقابتی جدی برای کسب پست ریاست جمهوری عراق شده اند که قبل از این در اختیار اتحادیه میهنی کردستان عراق بوده است .

همزمان رسانه های دو حزب نیز با اشاره به سوابق خود کسب پست ریاست جمهوری را حق طبیعی خود ذکر می کنند.

رسانه های حزب دموکرات کردستان عراق با اشاره به کسب بیشترین کرسی پارلمانی در منطقه کردستان عراق پست ریاست جمهوری را حق طبیعی این حزب می دانند.

در همین راستا اتحادیه میهنی کردستان عراق با اشاره به اینکه از بدو تشکیل دولت عراق بعد از سقوط صدام پست ریاست جمهوری در اختیار این گروه بوده است در این دوره نیز این پست را حق خود ذکر می کنند.

برخی منابع موثق در این خصوص اعلام کردند که هر دو حزب کاندیداهای خود را برای کسب این پست انتخاب کرده اند.

در سه دوره قبلی انتخابات پارلمانی عراق و بر اساس یک توافق سیاسی، پست ریاست جمهوری عراق به کردها، پست ریاست مجلس به اهل تسنن و پست نخست وزیری به شیعیان اختصاص داده شده است.

به نظر می رسد در روزهای گرم مناقشات سیاسی، دو حزب کرد عراقی در تلاش هستند با کسب پست ریاست جمهوری برای خود از حزب رقیب امتیاز بدست بیاورند.

برخی از رسانه های کرد عراقی با اشاره به این امر بر این نکته تاکید دارند که با کنار رفتن پست ریاست اقلیم بعد از برگزاری همه پرسی جدایی طلبانه که در اختیار مسعود بارزانی بود حزب دموکرات کردستان عراق می کوشد با اشاره به کرسی های کسب شده و کسب پست ریاست جمهوری زمینه را برای احیای مجدد پست ریاست اقلیم کردستان عراق به شرطی که در اختیار این حزب باشد فراهم می کند.

در چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق که در 22 اریبهشت ماه گذشته برگزار شد، فهرست های انتخاباتی 'سائرون' (مقتدا صدر) با 54 کرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 کرسی، النصر (حیدر العبادی) با 42 کرسی در رتبه اول تا سوم قرار گرفته اند. 

دولت قانون (نوری المالکی) با 26 کرسی، دموکرات (مسعود بارزانی) با 24 کرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 20 کرسی، جریان حکمت (سید عمار حکیم) با 19 کرسی و اتحادیه میهنی (کوسرت رسول جانشین جلال طالبانی) با 18 کرسی در رده های بعدی قرار گرفته اند. 

در این دوره از انتخابات 28 فهرست و حزب سیاسی توانستند به پارلمان راه پیدا کنند. 

پنچ گروه سیاسی شیعه در این دوره از انتخابات، نیز با پیشتازی در انتخابات مهمترین گروه های مطرح برای تشکیل ائتلاف بزرگ سیاسی و شکل گیری دولت آینده هستند. 

انتظار می رود که گروه های دیگری از کردها و اهل سنت، بعد از مشخص شدن چارچوب ائتلاف بزرگ سیاسی جدید، برای مشارکت در تشکیل دولت آینده، به ائتلاف بپیوندند. 

طبق قانون اساسی عراق، بزرگترین فراکسیون پارلمان حق دارد دولت آینده را تشکیل دهد. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید