ردپای بنیاد مستضعفان در باغ کشی های اخیر پایتخت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از هفته نامه حمل و نقل ،درختان دو باغ بزرگ در تهران در حال خشکشدن هستند. یکی در سعادتآباد و دیگری در منطقه ۱۴. یکی از این باغها، باغ وثوقالدوله است و دیگری به باغ شبهای برره معروف است. اما هر دو باغ یک مالک دارد، بنیاد مستضعفان. در این سالها کم از تخریب باغهایی که در تملک این بنیاد است منتشر نشده است. از قطع شبانه درختان باغی در فرشته تا قرارگرفتن باغهایی که در تملک این سازمان است در لیست مزایدههای فروش.
بهتازگی شورای شهر تهران به تخریب درختان دو باغ توسط این بنیاد ورود کرده است. محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، در بازدیدی که از باغ ۲۳ هزار مترمربعی وثوقالدوله داشته است از خشکشدن ۷۶۹ اصله درخت در این باغ انتقاد کرده است.
سالاری در این رابطه توضیح میدهد: «این باغ در خیابان نبرد واقع در منطقه ۱۴ شهرداری تهران قرارگرفته است و بهموجب بررسیهای انجامشده این باغ در گذشته هزار و ۲۲۲ اصله درخت داشته که ۷۶۹ اصله از این درختان خشک و یا به کنده تبدیل شده و صرفاً ۴۵۳ اصله از این درختان باقی مانده است که اعتراض شدید خود دراینباره را به بنیاد مستضعفان اعلام کردهایم.»
او ادامه میدهد: «بنیاد مستضعفان باید تمام ظرفیت خود را جهت حفاظت و نگهداری از باغاتی که در تملک دارد بهکار گیرد اما متأسفانه امروز ما شاهد ازبین رفتن این باغ بسیار بسیار ارزشمند هستیم.»
به گفته سالاری این باغات در گذشته متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی دیگری بوده و بنیاد مستضعفان در یک فرایند و سازوکاری آنها را به تملک خود درآورده است.
اساساً فلسفه وجودی این بنیاد بر اساس تدابیر حاکمیت این است که تمام ظرفیتهای مادی و معنوی آن در اختیار مردم و نظام قرار بگیرد.
اما اکنون که باید این باغات را بهمنظور استفاده شهروندان در اختیار شهر قرار بدهد، جای سؤال است که چرا بنیاد مستضعفان این باغ ارزشمند را با وجود پیگیریهای زیاد شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۱۴ در اختیار شهر قرار نمیدهد تا بهعنوان پارک عمومی توسط شهروندان مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.»
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران اضافه میکند: «متأسفانه این باغ در حال از بین رفتن است و بنیاد آن را در اختیار شهروندان قرار نمیدهد در حالی که مقام معظم رهبری بارها و بارها بر ضرورت حفاظت و صیانت از درختان و باغات و فضاهای ارزشمند شهرها تأکید کرده و در یک تصمیم تاریخی و بیسابقه در سالهای اخیر، فرمان حکومتی ایجاد مجموعه پارک عمومی یاس فاطمی در منطقه شمال شرق تهران را که در دهههای گذشته در اختیار نهادهای نظامی و امنیتی بود را صادر کردند تا این فضا در اختیار شهر و شهروندان قرار گیرد.»
انتظار از آقای سعیدیکیا، رئیس بنیاد مستضعفان، این است بهجای اینکه درب این باغ را ببندند و حتی اجازه ورود شهرداری برای آبیاری را بهسختی بدهند، در یک تصمیم درست و مبتنی بر فرمایشات مقام معظم رهبری، مجموعه این باغ را که دارای درختان ارزشمندی بوده و هنوز هم هست در اختیار شهروندان قرار دهند.» باغ ۲۲ هزار متری در سعادتآباد دومین باغی است که در اختیار این سازمان است و درختانش خشک شده است. مجید فراهانی، عضو دیگر شورای شهر تهران که منتقد نگهداری این باغ توسط مالک است میگوید: «مالک این باغ بنیاد مستضعفان است و بر اساس تصاویر ماهوارهای منتشر شده از این باغ شاهد آن هستیم که باغ از اوایل دهه ۸۰ بهمرور در حال خشکشدن است.»
فراهانی با بیان اینکه بر اساس مصوبه برج باغ و رأی دادگاه مالک تنها در ۷ هزار متر از باغ مجاز به ساختوساز است، توضیح میدهد: «باید ۱۵ هزار متر از باغ حفظ شود. اما ظاهراً مسئولان و مدیران بنیاد مستضعفان ارادهای بر حفظ این باغ نداشته و به دنبال آن هستند تا باغ را به برج بدل سازند و ما دیگر شاهد نشانی از باغ نباشیم.» این سازمان تاکنون در برابر این اخبار و خبرهای مشابهی که در این سالها منتشر شده واکنشی نشان نداده است و در آرامش و سکوت فعالیتهای خود را پی گرفته است. به نظر میآید بیسرانجام ماندن سایر تذکرها در عمیقترشدن این آرامش نقش زیادی داشته است.