احمدینژاد به ترامپ نامه نوشت / پیشنهاد گفتگوی صریح و صادقانه بر مبنای عدالت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب؛
درپی خروج آمریکا از برجام و ادعاها و تهدیدهای مقامات دولت این کشور علیه ایران، احمدی نژاد رییس جمهور سابق، نامه ای را خطاب به رئیس جمهور آمریکا ارسال کرد.
متن کامل نامه احمدی نژاد به رئیس جمهور آمریکا به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دونالد جان ترامپ
رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا
سلام علیکم
جنابعالی در دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری به کرات قول دادید که به دخالتها و جنگافروزیهای دولت آمریکا در مناطق مختلف جهان پایان میدهید. آشکارا خواستار دوران جدیدی از همکاری سازنده بین ملتها شدید. از اینکه دولت قبل از شما گروههای تروریستی را ایجاد و حمایت کرد، انتقاد کردید. نظام اداری و حکومتی آمریکا را فاسد خطاب کردید و قول اصلاح آن را دادید. اینجانب پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نامهای که بعداً منتشر شد با تاکید بر ادعاهای جنابعالی راه مناسب تحقق آنها را ارائه نمودم. در همان زمان خطر بیصداقتی در بیان آن ادعاها را گوشزد کردم. متاسفم که باید مجدداً درباره نقض عهد و بیتوجهی به حقوق دیگر ملتها و تداوم سیاستهای سلطهگرانه حکومت آمریکا سخن بگویم.
جناب عالی اخیراً و برخلاف انتظار و وعدههای انتخاباتی، به اصل ضرورت گفت و گوی سازنده و منطقی در جهت برقراری صلح پایدار جهانی ضربهای اساسی وارد نمودید و در اقدامی غیرمنطقی، توافق و برنامه اقدام مشترک بین ۷ کشور را به طور یکجانبه نقض و تحریمهای ظالمانه را مجدداً علیه ملت ایران، برقرار کردید. همزمان مدعی شدید که این اقدام را برای جلوگیری از حضور و نفوذ ایران در منطقه، ممانعت از توسعه برنامه هستهای ایران و حمایت از ملت ایران در برابر طبقه حاکم انجام داده اید!
با توضیحات مختصری، روشن خواهد شد که این ادعاها، صرفاً بهانه و پوشش است و بر خلاف تبلیغات زمان انتخابات، شما نیز به دنبال اهداف اسلاف خود هستید.
الف: ادعا کرده اید که حضور منطقهای ایران موجب درگیری و جنگ و مشکلات جاری در منطقه و حمایت از تروریسم شده است و شما با تحریم ملت ایران، به دنبال محدود کردن این حضور هستید!
صرف نظر از کیفیت و درستی یا نادرستی حضور و عملکرد ایران در درگیریهای منطقهای، سوال اساسی این است که آیا اصل حضور و دخالت یک کشور در مناطق فرامرزی نادرست است یا اینکه از جانب ایران اقدامی نادرست، ولی از جانب دولت آمریکا، اقدامی کاملاً درست است؟
بیش از ۳۵ سال است که قوای نظامی آمریکا، حدود ده هزار کیلومتر دورتر از مرزهای رسمی آمریکا، به طور گسترده در منطقه خاورمیانه حضور داشته و حداقل در ۴ جنگ خانمان سوز نقش اساسی ایفا کردهاند. در عراق دوبار و در افغانستان یکبار آغاز کننده جنگ بوده اند و اینک سوریه نیز صحنه حضور و تحرکات گسترده نظامی آمریکا است. در یمن نیز طراح و پشتیبان و مشوق درگیری، دولت آمریکا و متّحدین او هستند.
چگونه میتوان فروش سلاحهای پیشرفته به میزان صدها میلیارد دلار در یک سال اخیر و سالانه حدود پنجاه میلیارد دلار طی بیست سال گذشته به برخی از کشورهای منطقه توسط آمریکا را در جهت توسعه صلح و امنیت در منطقه ارزیابی کرد؟ آیا دخالتی بالاتر از این هم متصور است؟
آیا میتوانید گوشهای از جهان را معرفی کنید که دولت آمریکا در درگیریهای آن منطقه به عنوان عامل اصلی ایجاد کننده و یا تعیین کننده حضور نداشته باشد؟
اگر حضور و دخالت در دیگر کشورها بد و نادرست است که البته هست، برای همه و تحت هر عنوان بد است. واضح است که نگاه گزینشی از عوامل اصلی مشکلات جامعه بشری است.
آیا یک گروه تروریستی را میشناسید که نهادهای اطلاعاتی آمریکا در ایجاد و یا به کارگیری آنها نقش نداشته باشند؟
آیا حمایتهای آشکار و همه جانبه و هفتاد ساله دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی و اشغالگریهای مستمر آن و پشتیبانی کامل از حداقل پنج جنگ خونین با میلیونها آواره و هزاران کشته و مجروح که آن رژیم به مردم منطقه تحمیل کرده است و همچنین حمایت بی قید و شرط از ظلم مستمر و روزانه آن رژیم علیه مردم فلسطین، دخالت درامور منطقه محسوب نمیشود؟
در حالیکه آمریکا بزرگترین تولید کننده و صادر کننده سلاح است و رونق بازار اسلحه نیازمند مصرف دائم آن یعنی جنگ است، آیا ادعای دولت آمریکا به ضدیت با جنگ و یا طرفداری از صلح بیشتر به یک لطیفه شبیه نیست؟
ب: ادعا کرده اید که اقدامات شما علیه ملت ایران با هدف جلوگیری از توسعه برنامه هستهای ایران است.
وقتی دولتی که خود هزاران بمب اتمی ذخیره کرده و تنها متهم استفاده جنایتکارانه از آن است، تحت پوشش ادعای دفاع از صلح و امنیت جهانی، مخالف توسعه نه تنها سلاح هستهای بلکه فنآوری هستهای میشود، آیا امیدی به استقرار صلح و امنیت باقی میماند؟
حمایت دولت آمریکا از زرادخانه اتمی رژیم متجاوز و اشغالگر صهیونیستی که تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار نداشته و هیچ تعهد بین المللی نیز نسپرده و همواره سایر کشورها را به حمله نظامی تهدید میکند، چه نسبتی با ادعای آن دولت در مخالفت با توسعه سلاح هستهای دارد؟ این تناقض در رفتار و گفتار دولت آمریکا چگونه قابل توجیه است؟
حقیقت این است که دولت آمریکا اصرار دارد انرژی هستهای و سلاح اتمی حتیالامکان در انحصار او و متحدینش باشد تا روند سلطه او بر جهان پایدار و بی رقیب باقی بماند.
ج: ادعا کرده اید که به مردم ایران احترام میگذارید، ولی به دنبال حمایت از آنان در مقابل اجحافات حاکمیت هستید.
صرف نظر از نوع رابطه ملت ایران با حکومت و نحوه رفتار حاکمیت، لازم به تصریح است که در مناسبات میان ایران و آمریکا و به ویژه در هفتاد سال اخیر، نه تنها حتی یک موضع یا اقدام مثبت و سازنده یافت نمیشود که بتوان آن را نشانۀ حمایت دولت آمریکا از ملت ایران تلقی کرد، بلکه رفتارها و سیاستهای دولت آمریکا، پیوسته علیه منافع ملت ایران بوده است.
آیا در منظومه فکری شما، مقابله با ملی شدن صنعت نفت و طراحی و اجرای برنامه کودتا علیه دولت ملی دکتر محمد مصدق، به مثابه حمایت دولت آمریکا از حقوق ملت ایران تلقی میشود؟
آیا تحمیل طرح مارشال و اصل ۴ ترومن که منجر به نابودی و وابستگی اقتصاد ایران، عدم تعادل در نظام استقرار جمعیت، وابستگی کامل دولت به درآمد نفت و تغییر اقتصاد مولد به اقتصاد مصرفی و استیلای دولت آمریکا بر ارکان سیاست ایران گردید، اقدامی در جهت حمایت از ملت ایران بوده است؟
چگونه میتوانید ایجاد دستگاه جهنمی سازمان اطلاعات و امنیت (ساواک) و تحمیل یک رژیم غیرمردمی به ملت بزرگ ایران برای مدت ۲۵ سال را دلیلی بر حمایت از حقوق مردم این سرزمین وانمود کنید؟
چگونه میتوان برنامه ریزی و تصمیم به کشتار حداقل یک میلیون نفر از مردم ایران با هدف جلوگیری از پیروزی انقلاب که به لطف خدا و هوشمندی و عدم همراهی ارتشیان عزیز خنثی گردید را نشانهای از حمایت دولت آمریکا از ملت ایران دانست؟!
آیا تجهیز رژیم صدام و حمایتها و تشویقهای پیدا و پنهان او در جنگ ۸ ساله و نهایتاً ورود رسمی به جنگ علیه ملت ایران و اسقاط هواپیمای مسافربری، دفاع دولت آمریکا از حقوق ملت ایران بوده است؟
چگونه میتوان ادعا کرد تحریمهای گسترده و اعمال فشار به اقتصاد خانوارهای ایرانی طی ۳۹ سال اخیر و به ویژه در ۷ سال گذشته که مشکلات قابل توجهی را برای تودههای مردم ایجاد کرده است، در جهت حمایت دولت آمریکا از ملت ایران انجام شده است؟
آیا تحریمهای جدیدی که وعده اش را داده اید کسی غیر از مردم را هدف گرفته است؟
آیا میتوانید فقط به یک تصمیم یا اقدام در جهت منافع ملت ایران، اشاره کنید که بانی آن دولت آمریکا بوده یا در آن مشارکت داشته باشد؟
در دوره ۲۵ ساله پس از کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که دولت ایران به طور کامل با سیاستهای بین المللی آمریکا همراهی داشت، آیا رژیم حاکم بر ایالات متحده، اجازه پیشرفت علمی و تکنولوژیک به ملت ایران داد یا اینکه با طراحیهای مختلف، مانع از تحقق آن گردید؟ سهم ملت ایران از دستاوردهای علمی خیل عظیم نخبگان ایرانی مهاجر به آمریکا در آن دوره چه بوده است؟
حضور دهها ساله بیش از ۴۵ هزار مستشار آمریکایی با دریافت حقوقهای نجومی، منجر به کدام پیشرفت علمی و فنی در ایران شد؟ آیا جز تحقیر منابع انسانی مستعد و نخبه ایرانی نتیجهای داشته است؟
همواره با توجیه اینکه فشار بر مردم به فشار مردم بر حاکمیت تبدیل خواهد شد تحریمهای غیر قانونی و غیر انسانی را علیه ملت ایران تحمیل کردهاید، اما آیا این اقدامات جز انتقام کشی از ملت ایران بوده است؟
مگر نه اینکه در یک نگاه و تحلیل تاریخی واقعی و درست، تمام سیاستهای آمریکا برای مهار قدرت ذاتی ملت ایران و عقب نگهداشتن او از جریان پیشرفت علمی و اقتصادی، طراحی و عملیاتی شده است؟
جناب آقای رییس جمهور؛
گر چه ملت ایران علاقهمند است گذشتهها را به تاریخ بسپارد و فصل جدیدی از همکاری سازنده و صادقانه را با آمریکا آغاز نماید، اما متاسفانه حقیقت این است که شما نیز مانند اسلاف خودتان به دنبال توسعه سلطه آمریکا و تامین منافع سرمایه داران جهانی و البته در سایه آن، کمک به حل برخی از مشکلات اقتصادی آمریکا هستید! حق بدهید که ملت ایران به اقدامات شما از زاویه تردید نگاه کند.
مگر غیر از این است که دولت قبل از شما بخشی از یک طرح استیلاگرانه علیه ملت ایران را جلو برده است و شما به دنبال تکمیل آن هستید؟
البته باید با افتخار اعلام کرد که روابط ملت ایران با مردم آمریکا و دیگر ملتهای جهان همواره سازنده، انسانی و دوستانه بوده است.
تاکید مینماید که ملت بزرگ ایران با تکیه بر فرهنگ و قدرت ذاتی خود، قادر است مشکلات خود را حل نماید و نیازی به دلسوزی و یا دخالت دیگران ندارد.
جناب آقای رئیس جمهور!
بر اساس گزارشهای رسمی، دولت آمریکا با زیر پا نهادن معاهده برتون وودز و لغو تعهد خود در ذخیره طلا به عنوان پشتیبان دلار، حدود ۴۰ سال است با تزریق بیش از ۲۱ هزار میلیارد دلار دارایی کاغذی و غیرواقعی به اقتصاد جهانی، به همین مقدار دارایی واقعی ملتها را به صورت سیستماتیک تصاحب کرده است. روشن است که حیات اقتصادی آمریکا و سرمایهداران حاکم بر آن، مرهون این غارت سازمان یافته است که به نوبه خود، سلطه سیاسی و امنیتی آمریکا را نیز تضمین میکند.
روشن است که حضور گسترده نظامی آمریکا در جهان و تهدید و تحمیل جنگ به ملتها، حفاظت از این جریان غارت تاریخی است.
اگر شما واقعاً خواهان کمک به ملتها هستید، در گام اول باید به این چپاول بزرگ که موجب فقر در بخش عظیمی از دنیا شده و میشود، پایان دهید.
فقط سهم ملت ایران از این غارت تاریخی به قیمت جاری حدود ۴۲۰ میلیارد دلار است. چگونه میخواهید این خسارت را جبران نمایید؟ این رقم غیر از قراردادهای یک جانبهای است که طی ۲۵ سال قبل از انقلاب به ملت ایران تحمیل گردید.
حقیقت این است که رقابت و خصومت دولتمردان آمریکا با ملت ایران، یک امر تاریخی است. هیات حاکمه آمریکا با فرهنگ و تواناییهای ملت ایران به ویژه در حوزه فرهنگ، علم و تمدن سازی مخالفند. به یاد بیاورید که آقای رامسفلد وزیر دفاع اسبق آمریکا خواستار ریشه کن کردن ملت ایران شده بود، امری که از نیات واقعی دولت آمریکا علیه ملت ایران پرده برداشت. موضوعی که هم اینک نیز در سند منتشر شده استراتژی امنیت ملی آمریکا کاملاً برجسته است.
ممکن است امروز عدهای با هدف کنترل حاکمیت ایران، با شما و برخی از شرکایتان در اعمال فشارهای سنگین بر ملت ایران موافق باشند، اما ملت ایران با فرض اینکه از شرایط حاکم بر کشور ناراضی بوده و با سیاستها و یا عملکردهای برخی از صاحب منصبان کشور مشکل داشته باشد، لیکن تاریخ گواهی میدهد که این ملت بزرگ با اتکاء به فرهنگ و تواناییهای ذاتی خود قادر به حل و فصل مشکلات و دفاع از حقوق اساسی خویش بوده و خواهد بود و در این امر نیازی به دیگران ندارد. ملت ایران مارگزیدهای است که ریسمان سیاه و سفید هم او را نگران میکند.
این بار نیز روشن است که بر خلاف ادعاها، تحریمهای یک جانبه و ظالمانه دولت شما فقط مردم مظلوم ایران را تحت فشارهای غیرانسانی قرار داده و خواهد داد.
ما به شرایط ناحق و ناصوابی که امروز به مردم منطقه تحمیل شده و موجب توسعه دخالتهای دیگران در امور داخلی کشورها شده است اعتراض داریم و امیدواریم هر چه زودتر و با هوشمندی و خویشتنداری طرفین و از طریق گفتگوهای درون منطقه ای، اختلافات و درگیریها پایان یابد و صلح و برادری و خواست ملتها در اداره کشورها به طور کامل جریان یابد.
دولتمردان شما همچون همکاران قبلی شما در مواجهه با برخی از مامورین ضعیف، تصور کرده اند که با استفاده از ابزار تبلیغ و تهدید میتوانند قراردادهای یک جانبه و استعماری را به ملت ایران تحمیل و با تضییع و تحدید حقوق مسلم او، برای همیشه این ملت تاریخ ساز و تمدن آفرین را از صحنه سیاست جهان حذف نمایند. بدانید که هم در فهم مسائل و شناخت ملت ایران و هم در سیاستگزاری و اقدام اشتباه میکنید.
قاطعانه اعلام مینمایم هر قراردادی که علیه منافع ملت ایران باشد و یا به تایید آشکار و آزادانه او نرسیده باشد، فاقد رسمیت بوده و مورد قبول مردم نخواهد بود. تاریخ نشان داده است که اراده ملت ایران بر بدخواهان غلبه خواهد کرد.
ما ملتی با چند هزار سال سابقه و تاریخ پر فراز و نشیب بوده و به لطف خدا خواهیم بود و همچون گذشته بر فرهنگ انسانی، مهرورزی، احترام، آزادی و عدالت برای همه ملتها پای خواهیم فشرد و قاطعانه از استقلال و هویت فرهنگی، سیاسی و تاریخی خود صیانت خواهیم کرد.
تردید نداشته باشید که سیاستهای جاری دولت شما علیه ملت بزرگ ایران نتایج مد نظرتان را در بر نخواهد داشت و بر بیاعتمادی تاریخی خواهد افزود.
راه درست و البته انسانی و پایدار، احترام به حقوق ملت ایران و دیگر ملتها از جمله آزادی انتخاب و حق تعیین سرنوشت و همچنین تغییر رویکردها از مقابله و دشمنی به احترام، تفاهم و همکاری سازنده است.
ملت ایران حل ریشهای مسائل جامعه انسانی، نه فقط در محدوده خاورمیانه بلکه در سراسر جهان را، صرفاً از طریق گفتگو و همکاری سازنده بین همه کشورها و ملتها و در شرایط احترام و عدالت میداند.
ملت ایران همواره به همه ملتها و حقوق اساسی آنها احترام گذاشته و میگذارد و خواهان دوستی و همکاری با همگان و صلح، آزادی، امنیت، احترام، عدالت، رفاه و پیشرفت برای همه ملتها بوده است.
جناب آقای رئیس جمهور!
آمریکا کشوری بزرگ، ثروتمند، صاحب نفوذ و تاثیرگذار در معادلات جهانی و دارای مردمی فرهیخته و فهیم است و ایران نیز کشوری ریشه دار در تاریخ، تاثیرگذار در فرهنگ و تمدن بشری و برخوردار از موقعیتی بسیار مهم و حساس در یک منطقه استراتژیک جهان و نیز دارای ملتی فهیم، یکپارچه، آزادیخواه و ظلم ستیز است و همه خوبیها و پیشرفتها را برای تمامی ملتها و کشورها میخواهد و انحصار طلبی و زیاده خواهی را به هر شکل آن مذموم و محکوم میداند.
یادآوری میکنم که، دولتهای مختلف آمریکا، به ویژه در ۴۰ سال اخیر، همواره سیاست خود در ارتباط با ایران را برمبنای رویکردی تخریبی پی ریزی کرده و هزینههای سنگینی را از حیث مالی و انسانی به مردم دو کشور تحمیل ساختهاند و متاسفانه دولت شما نیز، این رفتار خصمانه و غیرقابل توجیه را دنبال کرده است، رفتاری که جز پایداری و مقاومت فزاینده ملت ایران، انباشته شدن کینهها و بیشتر شدن فاصلهها، حاصلی در بر نداشته و نخواهد داشت.