سیر صعودی شکار سران داعش در عراق
به گزارش خبرنگار ایرنا، شکار سرکرده های داعش به باور کارشناسان امنیتی عراقی، بعد از بازداشت دستیار ابوبکر البغدادی در فرودگاه استانبول ترکیه در دو ماه می (12 اردیبهشت ماه 97) سیر تصاعدی به خود گرفته است.
سازمان امنیت و اطلاعات عراق در یک عملیات ویژه در نوع خود با همکاری سازمان امنیت ترکیه توانست 'اسماعیل علوان العیثاوی' ملقب به 'ابوزید العراقی' دستیار البغدادی و عضو شورای رهبری داعش را به دام اندازد.
سازمان امنیت و اطلاعات عراق متعاقب این عملیات، با استفاده از تلفن همراه العیثاوی توانستند، چهار سرکرده دیگر داعش را از داخل خاک سوریه به داخل خاک عراق کشانده و آنها را زنده شکار کند.
این نهاد امنیتی در 10 ماه می (20 اردیبهشت ماه) اسامی این افراد را به رسانه ها اعلام کرد.
'محمد حسین القدیر' ملقب به 'ابوسیف الشعیطی' امیر منطقه المیادین سوریه، 'عمر شهاب الکربولی' ملقب به 'ابوحفص' مسوول اداری داعش در المیادین، 'عصام عبدالقادر الزوبعی' ملقب به 'ابوعبدالحق العراقی' امیر تشکیلات ضربتی در داعش و 'صدام الجمل' (تبعه سوریه) ملقب به ابورقیه الانصاری' والی ولایت منطقه الفرات در داخل خاک سوریه، افرادی هستند که توسط نیروهای امنیتی عراق شکار شده اند.
همزمان با این موفقیت های امنیتی، بمباران های اخیر هوایی عراق در داخل خاک سوریه در مناطق 'هجین' از توابع منطقه البوکمال در استان دیرالزور و 'الدشیشه' در استان حسکه در شرق خاک سوریه در جوار مرزهای عراق در 30 فروردین و 16 اردیبهشت، 4 خرداد و 2 تیرماه، بیش از پیش تشکیلات داعش را دچار ضعف و سردرگمی کرده است.
بعد از بازداشت 4 سرکرده داعش (در 20 اردیبهشت ماه) بود که براساس اطلاعاتی که سازمان امنیت عراق از آنها به دست آورد بود، نیروی هوایی عراق – به اعتقاد کارشناسان – یکی از موفقترین حملات هوایی را (در 2 تیرماه ) انجام داد.
در این حمله هوایی عراق بیش از 40 تن از سرکرده های گروه تروریستی داعش به هلاکت رسیدند.
'فاضل ابورغیف' کارشناس امنیتی برجسته عراق در یادداشتی در صفحه شخصی اش در توئیتر معتقد است که در این حمله هوایی 'ابوبکر البغدادی' سرکرده داعش به هلاکت رسیده و نهادهای امنیتی عراق بعد از اطمینان از هلاکت وی، خبر را به طور رسمی اعلام می کند.
وی خاطرنشان کرده است که اعلام خبر هلاکت ابوبکر البغدادی توسط عراق شاید چند هفته به طول انجامد.
این کارشناس امنیتی معتقد است که تشکیلات تروریستی داعش هم اکنون راس هرم خود را از دست داده و این تشکیلات به وسیله شورای رهبری اداره می شود و علت بهم ریختگی در داخل این تشکیلات تروریستی، ناشی از این امر است.
نیروهای امنیتی عراق در یک عملیات موفق امنیتی دیگر در 26 ماه می (5 خرداد) توانستند 4 عنصر داعشی را در جوار مرزهای عراق با سوریه به هلاکت برسانند که مهمترین این سرکرده ها 'ابوخطاب العراقی' مسوول فروش نفت داعش بوده است.
سازمان امنیت و اطلاعات عراق در دومین عملیات ویژه از نوع خود با همکاری سازمان امنیت ترکیه توانست در 29 خرداد ماه 'علاء عبدالله محمد العسافی' مسوول امور مهاجرین در تشکیلات داعش را دستگیر کند.
تازه ترین موفقیت نهادهای امنیتی عراق که امروز پنجشنبه از آن پرده برداشته شده است، بازداشت مسوول رسانه ای در سایت خبری 'الاعماق' ارگان خبری داعش در استان دیاله و همچنین شاعر این گروه تروریستی در استان الانبار در شرق و غرب عراق است که مقامات و رسانه های عراقی نامش را ذکر نکرده اند.
براساس بیانیه امنیت عراق، نیروهای امنیتی عراق 'ابوخطاب العراقی' مسوول رسانه ای داعش را که اداره چند سایت را در شبکه های اجتماعی بر عهده داشته در استان دیاله بازداشت کردند، بدون اینکه به تاریخ و محل دقیق بازداشت این فرد اشاره شود.
در بیانیه ذکر شده است که ابوخطاب العراقی در اداره شبکه های اجتماعی که تحت عنوان 'نداء 88' شناخته می شدند، و سرنگونی نظام کنونی، برقراری یک دولت موقت نظامی و تعطیل و محروم کردن کلیه احزاب و سیاستمداران کنونی از مشارکت در روند سیاسی را تبلیغ می کردند، دست داشته است.
نداء 88 یک جریان مشکوک بوده که اخیرا در دو هفته اخیر، در جریان ربوده شدن و کشتن 8 شهروند عراقی در جاده بغداد به کرکوک توسط گروه تروریستی داعش فعال شد و مردم را به تظاهرات و براندازی نظام حاکم بر عراق فرامی خواند.
فرد دیگری که نیروهای امنیتی عراق موفق به بازداشت او شده اند، به 'شاعر داعش' معروف شده است که شعر مشهور داعش را سروده است.
'سرتیپ یحیی رسول' سخنگوی مرکز اطلاع رسانی فرماندهی مشترک نظامی در عراق گفته است که این فرد به عنوان محرک خیمه های تحصن در الرمادی (2013 – 2014) شناخته می شود که قبل از ورود داعش به الانبار، برای آنها تبلیغ می کرد.
این فرد که در منطقه 'البوذیاب' الرمادی مرکز استان الانبار دستگیر شده، همچنین به نقل و انتقال سلاح در داخل استان الانبار به نفع گروه تروریستی داعش متهم است.
موفقیت و اطلاعات امنیتی موجود در نزد نهادهای امنیتی عراق فقط منحصر به بازداشت و قتل سرکرده های داعش در داخل خاک عراق یا سوریه - در جوار مرزهای عراق - نمی شود.
به اعتقاد کارشناسان امنیتی عراق، نهادهای امنیتی با توجه به تجربه و اطلاعات ذیقیمتی که از تروریست ها به دست آورده اند توانسته اند آن را در اختیار اتاق عملیات چهارگانه (عراق، ایران، روسیه، سوریه) قرار دهند و منجر به دستگیری و هلاکت تعدادی از این تروریست ها در عمق خاک سوریه شوند.
به هلاکت رسیدن 'حذیفه ابراهیم البدری' پسر ابوبکر البغدادی که در عین حال نامه رسان ویژه البغدادی در داخل تشکیلات تروریستی داعش بوده در منطقه حمص در روز گذشته به باور کارشناسان از ثمرات این همکاری موفق بوده است.
دولت عراق بارها اعلام آمادگی کرده است که با توجه به تجارب و اطلاعاتی که در مبارزه با تروریست ها به دست آورده این تجارب و اطلاعات خود را در اختیار دیگران برای نابودی تروریست ها در هر نقطه جهان قرار دهد.
کارشناسان امنیتی در عراق تاکید دارند که بعد از پایان جنگ نظامی سه ساله (2014 – 2017) با داعش، بهترین وسیله برای نابودی هسته های خفته داعش در عراق، فعال کردن سیستم های امنیتی و اطلاعاتی و شکار تدریجی عناصر پراکنده این گروه تروریستی در مناطق مختلف است.
هنوز از آمار دقیقی از عناصر پراکنده داعش در داخل عراق وجود ندارد اما طبق برخی برآوردها شاید تعداد آنها از دو هزار نفر تجاوز نکند.
گفته می شود که مثلث موجود بین سه استان صلاح الدین، دیاله و کرکوک که جاده بغداد به کرکوک از داخل آن عبور می کند و صحاری غرب الانبار و جنوب نینوا به دلیل وضعیت جغرافیایی ویژه ای که شامل تپه ماهورها و شکاف های عمیق در زمین و مناطق وسیع خالی از سکنه دارد، بهترین مکان برای اختفای هسته های پراکنده داعش است.
نیروهای مشترک نظامی عراق از چند روز پیش عملیات گسترده و از چند جبهه را در این مناطق برای یافتن هسته های خفته داعش در این مناطق و پاکسازی آن آغاز کرده اند.