بزرگان اصلاحات با تضعیف علی لاریجانی مخالفند
به گزارش اقتصادنیوز در بخشی از این مصاحبه آمده است: فقط امید در مقابل لاریجانی قرار نگرفت بلکه نمایندگان ولایی هم که اعضای جبهه پایداری آنجا محوریت دارند، مقابل او بود و حتی زمزمههای همسویی میان آنها طرح شد. به گونهای در جریان انتخابات هیات رییسه، برخی از آنها گفتند از آقای عارف حمایت خواهیم کرد و در مقابل بحث کردند که نایب رییس از آنها باشد یا مستقلا نایب رییس معرفی کنند که عملا حذف آقای مطهری بود.وقتی که این موضوع مطرح شد بعضی از سران اصلاحات برای دوستان فراکسیون امیدی پیغام دادند که برای شما زشت است با ولاییها ائتلاف کنید. اینها وقتی دیدند فضای بیرون نزد اصلاح طلبان منفی شده گفتند ما ائتلاف نمیکنیم؛ و هر فراکسیون مستقل عمل میکند، اما در عمل ائتلاف نانوشتهای در مقابل لاریجانی داشتند. طبیعی بود که ولاییها از لاریجانی بدلیل حمایت از دولت و تصویب برجام راضی نبودند.
چهرههای شاخص اصلاح طلبان در بیرون گفتند این کاری که امید کرده، تصمیم خود فراکسیون بوده و هیچ هماهنگی بین اصلاح طلبان بیرون و فراکسیون امید در مقابل آقای لاریجانی نبود چرا که دوستان معتقد بودند نباید آقای لاریجانی تضعیف شود.
علت این تاکید این بود که به کاردانی و بینش اعتدالی آقای لاریجانی و اینکه مصلحت کشور در این است که در مجلس و قوه مجریه و همه جا از نیروهای اعتدالی استفاده شوند و نیروهای افراطی طرد شوند و نتوانند کشور را دچار مشکل کنند، معتقد بودند.
با این حال حرکتی که دوستان ما درمجلس کردند، به تضعیف آقای لاریجانی انجامید. اصولگراها هم در حال گل به خودی زدن و تخریب نیروهای شان هستند. اصولگراها با یک نیرویی مثل علی لاریجانی که از تفکر نسبتا متعادل و توانمندیهای بالا و مدیریت خوبی برخوردار است طوری عمل میکنند که مانند آقای ناطق نوری شود. آقای ناطق یک چهره قوی و نیرومندی بود که الان هم مورد احترام همه جریان هاست. معتقدم هنوز میشود از آقای ناطق استفاده کرد. ناطق را عملا اصولگراها از دست دادند.
این فعال سیاسی میانهروز در پاسخ به این پرسش که محمدرضاعارف میتواند سال ۱۴۰۰ کاندیدا شود!، نیز تاکید کرد: ضمن احترام به آقای عارف، به مواضع خیلی از بزرگان اصلاحات در این باره واقفم، البته اخیرا هم اتفاقاتی افتاده که شاید باز کردن آن و نقل قولهایی که شده فعلا صحیح نباشد. ولی دیدیم که آقای عبدالله ناصری هم که مشاور آقای خاتمی بودند، در این مورد چه گفتند.اما در سطح کلی تر، آنچه واقعیت دارد این است که ناشی از بحرانهای اخیر اقتصادی و عملکرد دولت، عملکرد فراکسیون امید و نیز ماجرای شهرداری تهران تا قبل از آقای افشانی، جریان اصلاحات ضربه و آسیب خورده است. به نظرم اگر جایی کار ما ایراد دارد باید قبول کنیم و اعلام کنیم و بگوییم که مثلا این عمل مورد تایید ما نیست نه اینکه سکوت کنیم تا مردم اعتمادشان را از دست بدهند.الان متاسفانه فاصله بین مردم و برخى مسئولین زیاد شده و ترمیم این شکاف و بازگرداندن اعتماد خیلی کار دارد. اصلاح طلبان باید به سهم خود در این موضوع چه در دولت، چه در مجلس و شهردارى پیش قدم باشند.