عباس عبدی: دلیلی ندارد که اصلاحطلبان سرنوشت خود را به دولت پیوند بزنند
به گزارش اقتصادنیوز؛ در شرایطی که برخی تحلیلگران اصلاحطلب مثل علیرضا علویتبار معتقدند که اصلاحطلبان باید رادیکالتر عمل کنند، گروه دیگری از فعالان سیاسی اصلاحطلب نیز محافظهکاری را ترجیح داده و نمیخواهند پشت دولت را خالی کنند.
در این میان عباس عبدی، تحلیلگر اصلاحطلب اما در گروه سومی قرار میگیرد که نه با رادیکال شدن موافق است و نه محافظهکاری. توصیه او به اصلاحطلبان این است که ایده و اراده خود را مشخص کنند. در عین حال تاکید میکند که حمایت از دولت روحانی به معنی چشمپوشی بر انتقادات موجود نیست و اصلاحطلبان نباید سرنوشت خود را به دولت گره بزنند.
عباس عبدی در گفتوگو با روزنامه اعتماد گفت: من نمیتوانم به طور دقیق بگویم که بهتر است رادیکالتر بشوند یا محافظهکارتر زیرا این تعاریف نسبی و قراردادی است. آنچه اهمیت دارد این است که اصلاحطلبان باید دو نکته را روشن کنند. یکم؛ ایده آنها چیست و دوم؛ چه ارادهای پشت آن دارند. در شرایط کنونی بخش مهمی از ایده باید معطوف به تامین مطالبات اجتماعی و بخشی نیز معطوف به نشان دادن راه برای خروج از وضعیت بنبست باشد. اینکه بگوییم رادیکال، محافظهکار یا چیز دیگری بحث دیگری است.
عبدی در تشریح مشکلات امروز نیروهای اصلاحطلب گفت:
نیروهای اصلاحطلب در شرایط کنونی از نظر مدیریتی با دو مشکل مواجه هستند؛ یکم نتوانستهاند بخشهای جوانتر را جایگزین نیروهای قدیمی کنند. بخشهایی که در گذشته جوان بودند، فعالیت خود را ادامه داده و هنوز هم توان کار دارند اما این کار درستی نیست که چون هنوز توان دارند به صورت تمام قد در عرصه بمانند و به دیگران فرصت داده نشود که وارد میدان شوند. اصلاحطلبان باید نسل بعد از خود را خیلی سریعتر وارد میدان کنند و اجازه دهند که آنها پرچم اصلاحات را در دست گرفته و با درک، فهم و بینش خودشان آن را جلو ببرند. طبیعی است که بخشهایی از نیروهای قبلی نیز در کنار آنها خواهند ماند.
عبدی ادامه داد: نکته دوم این است که بخشهایی از اصلاحطلبان به دلیل ورود به قدرت، روحیه منفعتجویی پیدا کرده و در مقاطعی دست بالا را یافتهاند و این به نفع اصلاحطلبان نیست. البته اصل ورود به قدرت ایرادی ندارد و مثبت است. ولی مساله این است که اصلاحطلبان باید به اصلاحطلبانی که نگاه مردمیتر دارند بیشتر توجه کنند تا اصلاحات ایدهها و برنامههای خود را پیش ببرد. البته این به معنای آن نیست که با نیروهایی که در سطح قدرت فعال بودند، قطع رابطه کنند اما میخواهم بگویم که شرایط گذشته تغییر کرده و اصلاحطلبان باید ساختار و سازماندهی و همچنین تغییر نیروهای جدیدی را در دستور کار قرار دهند.
این تحلیلگر اصلاح طلب ضمن رد صحبتهای حجاریان مبنی بر اینکه رقیب اصلی اصلاحطلبان براندازان هستند گفت: رقیب اصلی اصلاحطلبان به نظر من خودشان هستند. آنها نباید در درجه اول خیلی به حکومت، براندازان یا افراد دیگر نگاه کنند. البته باید در تحلیلهای خود آنها را وارد کرده و واقعیتهای آنان را ببینند اما مشکل اصلی اصلاحطلبان خودشان هستند و باید یک بازسازی جدی در درون خود صورت دهند. یک بازسازی همهجانبه به لحاظ تشکیلاتی، نیروی انسانی و ایدهها و تاکتیکهایی که برای تحقق آن ایدهها باید پیش بگیرند. اصلاحطلبان باید یک تعریف جدید از وضعیت خود در داخل و ارتباطشان با ساختار حکومت ارایه کنند تا اعتماد همه جلب شود.