دلار؛ دشمن این روزهای فوتبال ایران
به گزارش اقتصاد نیوز،پس از پایان لیگ هفدهم، بسیاری از بازیکنان داخلی با پیشنهادات مختلف از لیگهای خارجی روبرو شدند. این اتفاق پس از جام جهانی نیز افتاد و اکثر بازیکنان حاضر در روسیه، پیشنهادات زیر و درشت خارجی را از مدیربرنامهها و واسطهها دریافت کردند. اکثر تیمهای خارجی همچنان با رقمی کمتر از یک میلیون دلار به سراغ بازیکنان ایرانی آمدند اما کاهش عجیب ارزش ریال سبب این شد که پیشنهادهای چند صد هزار دلاری نیز نجومی به نظر برسند.
به طور مثال اگر قبلا پیشنهاد 300 هزار دلاری، معادل یک میلیارد تومان (با کسر مالیات) بود، حالا به حدود 2 میلیارد و پانصد میلیون تومان رسیده و هیچ بعید نیست تا پایان فصل بیشتر هم شود! همچنین لژیونر شدن و پیوستن به تیمهای خارجی ممکن است بازیکنان را به پیراهن تیم ملی نیز برساند.
نباید فراموش کرد که پیشنهاد 300 هزار دلاری برای بازیکنان غیرملیپوش و البته از سوی باشگاههای اروپایی است و باشگاههای عربی به ملیپوشان ایرانی پیشنهادهای چند میلیون دلاری نیز دادهاند که اکنون معادل نیم یا کلِ بودجه برخی از باشگاههای داخلی است.
حال در شرایطی که باشگاهها به ریال از اسپانسر و دیگر منابع مالی پول دریافت میکنند، برآورده کردن خواسته چنین بازیکنانی سخت و سختتر میشود. این را هم باید در نظر گرفت که میزان نقدینگی باشگاههای خارجی بسیار بیشتر از تیمهای ایرانی است.
بنابراین فارغ از بیتدبیریهای پرشمار مدیران فوتبالی و ورزشی در ایران، نباید رشد قیمت دلار را نیز در تنشهای موجود بین بازیکنان و باشگاهها از یاد برد. روز گذشته سیدرضا افتخاری مبلغ قرارداد شفر و دستیاران را 1 میلیون دلار عنوان کرد که معادل 8 میلیارد تومان است. این موضوع در خصوص برانکو ایوانکوویچ، جان توشاک و دیگر مربیان خارجی شاغل در ایران نیز صدق می کند و در این وضعیت، شاید انتظار تحقق یافتن تمام خواسته های هواداران کمی سخت به نظر بیاید.
البته نباید از یاد برد که دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا حاضر هستند و طبیعی است که حداقل انتظار هواداران، تمدید یا جذب بهترین بازیکنان ایرانی باشد.
ورزش سه