شیوع سندرم ترامپدوستی
به گزارش اقتصادنیوز درحالیکه ۵۰ درصد از آمریکاییها رفتار ترامپ را در دیدار با پوتین تایید نکردهاند اما در پایگاه محافظهکاران، جمهوریخواهان همچنان به وی وفادار بودند. در یک نظرسنجی انجام شده در ایبیسی، ۶۶ درصد از جمهوریخواهان از عملکرد ترامپ راضی بودند. در دیگر نظرسنجی صورت گرفته در «Axios-SurveyMonkey» تقریبا ۷۹ درصد از جمهوریخواهان مدافع عملکرد ترامپ در دیدار با پوتین بودند. این آمار و ارقام شوکآور میتواند حتی برای کارکنان کاخ سفید که حامی چشم و گوش بسته ترامپ هستند هم شگفتانگیز باشد. این درحالی است که بیشتر رسانهها پیشتر بر روی ناموفقبودن ترامپ در دیدار با پوتین مانور داده بودند. حتی فاکسنیوز که از حامیان اصلی ترامپ است از ماحصل این دیدار بهشدت انتقاد کرد.
نیوت گینگریچ که همسرش نیز در دولت ترامپ سفیر است این دیدار را حاوی خطاهای بزرگی دانست که در دوره ریاستجمهوری وی رخ داده است. بنا بر روایت والاستریتژورنال، جان بولتون، مشاور امنیت ملی به سر کار میرود. او در هواپیما به این فکر میکند که به ترامپ بگوید فضا علیه او است و باید فضا را مقداری آرام کند. ترامپ برای جبران خطایش حرفهایی که در مورد نیروهای اطلاعاتی آمریکا زده بود را اصلاح میکند و اعلام میکند که خطای گفتاریاش موجب شده است که سوءتعبیرهایی ایجاد شود. این حالت برای یک روز دوام میآورد اما ترامپ چوب بهدست میگیرد و منتقدان دیدارش با پوتین را مینوازد.
در اینجا اصطلاحی وجود دارد که به آن سندرم شیدایی ترامپ گفته میشود. این افراد اساسا در گفتارهایشان دچار اختلال هستند و ترامپ را نیز جزو این افراد میدانند. برخی دیگر اما پیشروی کردند و ترامپ را یک خیانتکار توصیف کردند. اما خطرناکترین سندرمی که وجود دارد تمایل جمهوریخواهان به حمایت از ترامپ تحت هر شرایطی است. اولین نشانههای این سندرم زمانی دیده شد که او در کارولینای جنوبی توانست جمهوریخواهان اصیل را کنار بزند. او در برابر کسی مانند هیلاری کلینتون قرار نگرفته نبود که گفته شود یک فضای دوقطبی بهوجود آمد و جمهوریخواهان از سر ناچاری به وی رای دادند. او حتی توانست در راه ریاستجمهوری آرای اوآنجلیکاها را بهدست آورد. پیشتر اوآنجلیکاها از افراد محافظهکاری مانند تد کروز و بن کارسون حمایت میکردند که هر دو تنها یکبار هم ازدواج کردهاند. ترامپ اما سهبار ازدواج کرده است و بارها از نظر اخلاقی با سوالهای مهمی روبهرو بوده است.
ترامپ بارها به روابط نامشروع متهم شده است اما تاکنون مورد انتقاد اوآنجلیکاها قرار نگرفته است. او با بیاخلاقی برخی کشورها را «چاه توالت» خواند، بازهم انتقادی از جانب این فرقه مذهبی نشد. در مقابل آرای حمایت از ترامپ مدام درحال افزایش است. درحالحاضر در پایگاه جمهوریخواهان از حمایت ۹۰ درصدی برخوردار است. حضور ترامپ در راس قدرت در آمریکا موجب شده است که یک فضای دو قطبی بهوجود آید؛ برخی طرفدار سرسخت ترامپ و برخی دیگر مخالف شدید. برخی ناظران بر این باورند که عملکرد اقتصادی ترامپ موجب شده است که او هواداران زیاد داشته باشد. برخی دیگر نیز بر این باورند که رواداری در آمریکا موجب شده است تا رسواییهای اخلاقی ترامپ چندان به چشم نیاید. اما ریچارد کوهن، کارشناس مسائل سیاسی بر این باور است که لیبرالیسم در آمریکا مورد تهدید واقع شده است و آمریکا به سمت فاشیسم حرکت میکند.