اتریش: اگر برجام از بین برود، اعتماد بین‌المللی نیز پایان می‌یابد

کدخبر: ۲۲۸۸۴۸
اقتصادنیوز؛ وزیر امور خارجه اتریش با انتقاد از یکجانبه‌گرایی آمریکا گفت: اگر برجام از بین برود، از منظر ما اعتماد که پایه روابط بین المللی است نیز پایان می یابد.
اتریش: اگر برجام از بین برود، اعتماد بین‌المللی نیز پایان می‌یابد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ کارین کنایسل وزیر امور خارجه اتریش در مقاله ای که روزنامه سوئیسی «اخبار نوین زوریخ» منتشر کرده، ضمن بیان اولویت های اتریش در زمان ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا به دفاع از توافق هسته ای پرداخته و نوشته است: حتی اگر یک طرف از توافق چندجانبه خارج شود، نمی تواند دیگران را به دلیل اجرای آن جریمه کند. زمانی که آمریکا اعلام کرد از معاهده آب و هوایی خارج می شود، خود نمی خواستند دیگر عضو این پیمان باشند. 

کنایسل ادامه داده است: اما هدف آمریکا در مورد برجام آشکارا نابودی کل این توافق است. اما طرف های باقی مانده نشان دادند، فعلا تصمیم دارند در پیمان بمانند و این موضوع را حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نیز در سفر خود به وین (14 تیر) تایید کرد. 

مقام اتریشی در ادامه با اشاره به پایبندی ایران به برجام نوشت: طبق گزارش های متعدد آژانس بین المللی انرژی اتمی، تهران به تعهدهای خود پایبند بوده و با بازرسان آژانس همکاری می کند، اما حتی پس از برداشتن تحریم ها بر مبنای قطعنامه 2231 شورای امنیت، کمتر بانکی یافت می شد که حاضر باشد پروژه های سرمایه گذاری اروپا در ایران را پشتیبانی مالی کند. این نگرانی چنان بزرگ بود که می ترسیدند به دلیل اقدام به چنین کاری با مقام های رسمی آمریکا سر و کار پیدا کنند. 

«برای اتریش در زمان ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا، سیاست خارجی اثرگذار و چندجانبه در ماه های آینده اهمیت ویژه ای دارد. موضوع اصلی حفظ توافق هسته ای وین با ایران می باشد، در غیر این صورت معنی و مفهوم توافق های چندجانبه استوار بر مبنای اعتماد متقابل به طور کلی پوچ و بی معنی خواهد بود. اگر برجام از بین برود، از منظر ما اعتماد که پایه روابط بین المللی است نیز پایان می یابد. کماکان باید اعتماد در روابط بین المللی وجود داشته باشد و این موضوع حتی در جزئی ترین مذاکرات صادق است و در سیاست نیز باید بماند. چه چیزی به یک توافق ارزش می دهد؟» 

وزیر خارجه اتریش افزوده است: این موضوع باید در پس ذهن سیاستمداران کره شمالی باشد که بعد از دیدار با دونالد ترامپ، آمریکا را گانگستر خطاب می کنند. وزیر امور خارجه این کشور در واکنش به این موضوع به قطعنامه های شورای امنیت علیه پیونگ یانگ اشاره می کند و دقیقا همین جاست که باید به قطعنامه 2231 در مورد برجام و اعتبار آن هم اشاره کرد.

«تقریبا یک سال پیش قراردادهایی با ایران برای اکتشاف و استخراج نفت و گاز امضا شد. بلافاصله بعد از خروج آمریکا از توافق هسته ای، توتال شرکت عظیم فرانسوی از پروژه پارس جنوبی کنار کشید و به احتمال زیاد شرکت ملی نفت و گاز چین جایگزین شده و به بزرگ ترین منبع گاز جهان دست خواهد یافت.» 

کنایسل در پایان مقاله خود آورده است: تحریم های ثانویه ضدایرانی واشنگتن علیه شرکت های اروپایی نیز طبق قانون بلوکه کردن اتحادیه اروپا خنثی می شود. شرکت های اروپایی به دلیل تجارت با ایران و در صورت جریمه شدن توسط آمریکا، حمایت مالی می شوند. تلاش برای اجرایی شدن این موضوع جریان دارد. اگر نظام سوئیفت برای بانک های ایرانی مانند سال 2012 از دسترس خارج شود، دوباره موسسات مالی چینی وارد می شوند. 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید