خال های سرطانی را شناسایی کنید

کدخبر: ۲۲۸۸۸۳
اقتصادنیوز: اگر خالی را بر روی پوست خود مشاهده کردید و به مرور تغییر شکل داد و زشت شد باید حتما پیگیری شود تا از سرطانی بودن آن مطئین شوید و نسبت به درمان آن تلاش کنید

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نیک صالحی؛ خال های سالم و خال های سرطانی مشخصه های مختلفی دارند و علائم خال های سرطانی بر روی پوست اگر با خارش درد و خونریزی همراه شوند و به مرور زمان تغییر شکل دهند خطرناک خواهند بود خال ها از نشانه های اولیه سرطان پوست هستند که مرگبار می باشند اما اگر این عارضه سریع تشخیص داده شود ممکن است خیلی زود درمان شود بنابر این با معاینه منظم توسط خود شخص و مراجعه به پزشک می توان از عوارض بعدی ان ها پیشگیری کرد.

علائم خال های سرطانی

خلیل صداقت پیشه متخصص پوست و مو گفت: ضایعات ناشی از اشعه ماوراء بنفشی از اصلی ترین عوامل ایجاد سرطان پوست است.

وی درباره زخم های پیش سرطانی ناشی از تابش نور خورشید بیان کرد: بر اثر تابش اشعه ماوراء بنفش ضایعات قهوه ای رنگ،زبر و متعدد بر روی پوست پیشانی و سر ایجاد می شود که در صورت قرار گرفتن مستمردر مجاورت آفتاب زمینه و استعداد بدخیم شدن آن به شدت افزایش پیدا می کند.

صداقت پیشه تصریح کرد: در صورت ایجاد ضایعات ناشی از تابش آفتاب بر پوست توصیه می شود که افراد هرچه سریع تر برای رفع آن اقدام و با دوری از تابش خورشید از بدخیم شدن آن پیشگیری کنند.

این متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه افراد دارای پوست روشن در برابر ایجاد ضایعات خورشیدی آسیب پذیر تر هستند، افزود: مدت زمانی که فرد مستقیم در معرض نورآفتاب قرار می گیرد، رابطه مستقیم با ایجاد ضایعات بدخیم دارد و در کسانی که در مناطقی زندگی می کنند که کمتر در معرض نور آفتاب هستند، این ضایعات کمتر مشاهده می شود.

علائم خال های سرطانی

علائم خال های سرطانی و تفاوت آن ها با خال های سالم

وی با بیان اینکه داشتن زمینه ژنتیکی در ایجاد سرطان پوست تاثیر چشمگیری دارد، اظهار کرد: قرار گرفتن خال در معرض آفتاب همچنین ایجاد سایش روی آن می تواند زمینه ایجاد سرطان را در آن فراهم کند.

صداقت پیشه تصریح کرد: خال های مادرزادی نسبت به سایر خال ها که در طول حیات به وجود می آیند استعداد بیشتری برای سرطانی شدن دارند که ترشح، خونریزی، تغییر رنگ و نامنظم شدن حاشیه خال از علائم مشکوک بودن آن به سرطان است.

وی با تاکید بر اینکه بی توجهی به بهداشت زخم های پوست منجر به عفونت های پوستی و ورود میکروب ها به سطح پوست می شود، افزود: دوری از نور خورشید، استفاده از ضد آفتاب، کلاه و شستشوی پوست به وسیله صابون های مناسب برای سلامت پوست و پیشگیری از سرطان توصیه می شود.

شایع‌ترین نشانه‌های ابتدایی خال سرطانی ، یعنی آنچه بیمار به چشم می‌بیند، عبارت‌اند از:

– خال پوستی در حال رشد

– خال پوستی با ظاهر غیرطبیعی یا خالی که شبیه به هیچ یک از خال‌های دیگر روی پوست نیست و می‌توان آن را از حیث متفاوت و زشت بودن در میان بقیه به جوجه اردک زشت تشبیه کرد.

– یک دست نبودن خال: شکل عجیب یا کناره ناشمخص یا ناصاف داشتن و به رنگ‌های گوناگون بودن

خال سرطانی در مراحل اولیه با هیچ علامتی همراه نیست و بیمار مورد خاصی را احساس نمی‌کند. بااین حال خال سرطانی گاهی با علائم زیر همراه است:

– خارش

– خونریزی

– درد

نشانه های زیر می تواند علائم خال های سرطانی باشد

۱-تغییر رنگ خال

نخستین نشانه از یک خال بالقوه سرطانی تغییر چشمگیر در رنگ آن است. به عنوان مثال، خال هایی که تیره بوده و اکنون تغییر رنگ داده اند و یا خال هایی با رنگ متناقض مانند قرمز، صورتی، سفید یا برنزه باید مورد توجه قرار بگیرند و با پزشک درباره شرایط آنها مشورت کرد.

۲-رشد خال

خالی که دارای شرایطی با ثبات نیست – به عنوان مثال، در رنگ، شکل، ارتفاع، بافت سطحی – می تواند خطرناک یا ناسالم باشد و باید توسط یک پزشک معاینه شود.

۳-مرز محو شده

خال های سالم دارای مرزی مشخص در اطراف لبه خارجی خود هستند. با این وجود،ملانوما (یا خال سرطانی ) به طور معمول دارای لبه های خارجی محو شده یا نامنظم است. هنگام لمس این خال ها لبه های آنها ممکن است برآمده و زبر احساس شود و امکان انتشار رنگ به بافت های اطراف وجود دارد.

۴-درد

هر خالی که هنگام لمس موجب شکل گیری درد می شود باید به عنوان نمونه ای خطرناک در نظر گرفته شود، به ویژه اگر مایع یا خون از خال خارج شود. در این شرایط بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا پوست معاینه شود.

مهمترین علائم خال های سرطانی بدخیم

۵-اندازه

خال های سالم از نظر پهنا بزرگتر از شش میلیمتر نمی شوند. اگر دارای خالی با اندازه بزرگتر هستید یا خالی که اندازه آن در حال رشد است، به پزشک مراجعه کنید تا از سرطانی بودن یا نبودن آن اطمینان حاصل شود.

۶-عدم تقارن

خال های سالم به طور معمول متقارن هستند یعنی اگر از وسط خم شوند، هر دو سمت روی هم قرار می گیرند. اما خال های خطرناک به طور معمول نامتقارن هستند و باید بررسی بیشتری درباره آنها صورت بگیرد.

۷-زخم هایی که بهبود نمی یابند

یک خال جدید یا زخمی که بدون در نظر گفتن مدت زمان سپری شده از ایجاد و اقدام های درمانی صورت گرفته بهبود نمی یابد ممکن است یک خطر سرطانی بالقوه باشد.

۸-خونریزی و زخم پوستی

هر خالی که دارای سطحی ناصاف، خشن، خشک یا پوسته پوسته است باید مورد توجه قرار بگیرد، به ویژه اگر موجب خارش می شود یا حساس به لمس است. هر خالی که خونریزی می کند یا زخم های پوسته مانند را ایجاد می کند، نیازمند توجه فوری است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید