درخواست ترامپ از ایران در چارچوب توافقش با پوتین بود؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب؛ این رسانه قطری در ادامه آورده است: در این میان، هم پیمانان منطقه ای ایالات متحده بیش از همه از این تحول غافلگیر شدند؛ چرا که پیش از این با اعلام شروط پومپئو برای مذاکره با ایران، به استراتژی آمریکا علیه ایران اعتماد کرده بودند.
به نظر می رسد ترامپ قصد دارد با این پیشنهاد، روی دیگری را به ایران نشان دهد و در ادامه، اعلام آمادگی او برای مذاکره با ایرانیها می تواند به سوق دادن آنها به سمت مذاکره و انتقالشان از جایگاه دشمن به جایگاه گفتگو کننده، منجر شود.
در این شرایط، برخی دولتها تلاش می کنند بین آمریکا و ایران وساطت کنند، که در رأس آنها عمان قرار دارد و قطعا همزمانی حضور وزیر عمان در واشنگتن، با اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره با تهران تصادفی نبوده است و دیدارهایی که در مسقط بین وزیر خارجه ایران و همتای عمانی او انجام شد، با هدف بافتن تار و پود وساطت عمان، قبل از اعلام تصمیم ترامپ، صورت گرفت.
به نظر می رسد دعوت آمریکا برای مذاکره «غیر مشروط» با ایران، در واقع امر اینگونه نیست؛ زیرا پومپئو چند ساعت پس از اعلام پیشنهاد ترامپ برای ایران، بار دیگر شروط از پیش تعیین شده را مطرح کرده و ایرانی ها را به اجرای تغییرات اساسی فراخواند.
صحبتهای وزیر خارجه آمریکا در مورد «مافیا» خواندن دولت ایران، مکس کننده شکاف داخلی در دولت آمریکا در خصوص ایران و همچنین روسیه است.
نمی توان دعوت به مذاکره ترامپ را خارج از توافق های سری دانست که در هلسینکی میان او و پوتین انجام شده است؛ توافقهایی در مورد پرونده سوریه، چگونگی برخورد با ایران و محدود کردن نفوذ آن.