ارائه نقشه تجهیز کارگاه پلاسکو به شهرداری
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، کلنگ پلاسکو نخستین بار دهه فجر سال گذشته به زمین خورد اما پس از یک ماه عملیات احداث به دلیل نداشتن مجوزهای لازم و پیگیری نکردن مراحل اخذ مجوزهای قانونی مورد نیاز، متوقف شد.
عملیات احداث ساختمان پلاسکو متوقف مانده بود تا اینکه 21 خرداد امسال استاندار تهران از آغاز مجدد عملیات ساخت ساختمان پلاسکو همزمان با عید سعید فطر خبر داد که البته با واکنش تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران همراه بود تا آنکه جلسه بررسی موضوع در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این جلسه مقرر شد موانعی از جمله صدور پروانه ساختمانی مرتفع و طبق برنامه زمان بنده شده این سازه طی 2 سال آینده تکمیل و به بهره برداری برسد.
اکنون براساس اعلام معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران، بنیاد مستضعفان به عنوان مالک ساختمان، اخیراً نقشه های سازه نگهبان و تجهیز کارگاه را ارائه داده و شهرداری تهران نیز برای ادامه کار، همکاری های لازم را به عمل می آورد.
پیروز حناچی با تاکید بر ضرورت بررسی درست و علمی موضوع در ابعاد مختلف عنوان کرد: براساس قانون، بنیاد مستضعفان برای اخذ پروانه ساخت باید اسناد مالکیت و نقشه های ساختمان را ارائه دهد که هنوز این امر محقق نشده است که طبق روال بخشی از این فرایند از طریق دفاتر خدمات الکترونیک پیگیری می شود.
وی با اشاره به تغییرات و محدودیت های جدید برای ساخت بنای پلاسکو گفت: در حال حاضر زمینی که قرار است پلاسکوی جدید در آن ساخته شود بسیار محدود شده زیرا قرار است قسمت شمالی ساختمان مقاوم سازی شود و در عین حال به دلیل برخی از مشکلات احتمال حذف زمین شرقی که قبلاً برای توسعه زمین پلاسکو تملک شده بود وجود دارد.
حناچی ادامه داد: این مساله موجب می شود تا عرصه طراحی محدود شود، با این وجود از تاریخی که نقشه های ساختمان ارائه شود موضوع طراحی ساختمان قابل بررسی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به انتقادات اخیر شورا مبنی بر طولانی بودن فرایند صدور پروانه ساخت پرداخت و بیان کرد: تلاش می کنیم تا آن بخش از فرایند را که به ما مربوط است با استفاده از روش های نوین و آنلاین کوتاه کنیم، اما بخش مربوط به مالکان بستگی دارد که در این مورد مدیریت شهری نمی تواند اقدام خاصی انجام دهد.
به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در سه سال گذشته متوسط زمان صدور پروانه ساختمان از 96 روز به حدود 45 روز کاهش پیدا کرده است.
حناچی به اقدامات انجام شده برای ارائه طرح جایگزین مصوبه برج باغ ها اشاره کرد و گفت: پیش نویس اولیه در این خصوص آماده و تمامی مطالعات در این زمینه جمع بندی شده است تا پیشنهادات جدید به شورا ارائه شود.
وی تأکید کرد: با این وجود تدوین طرح جایگزین با نگاه بازدارنده و حفظ فضای سبز مهم است.