تقابل جدید چین و آمریکا

کدخبر: ۲۳۵۴۰۱
اقتصاد نیوز: کره شمالی همیشه کارت برنده بازی چین در برابر آمریکا بوده است پکن خیلی زودتر از آنچه تصور می شد این کارت را رو کرد تا از فشار واشنگتن علیه خود در مسایلی مانند جنگ تجاری و همچنین زیر پا گذاشتن اصل یک چین و برقراری رابطه با تایوان بکاهد.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا؛ چین و آمریکا پس از یک دوره رویارویی اقتصادی و تجاری وارد مرحله تازه ای از مناقشات سیاسی بر سر تایوان و کره شمالی شده اند طبیعی است چین از حربه های دیگری نظیر کره شمالی برای تحت فشار قرار دادن واشنگتن در این نبرد گسترده استفاده کند.

نفوذ دولت چین در هیات حاکمه کره شمالی آنقدر زیاد است که رییس جمهوری آمریکا مجبور شد سفر برنامه ریزی شده 'مایک پمپئو' وزیر خارجه اش را به پیونگ یانگ لغو کند لغو این سفر یک شرمساری بزرگ برای 'دونالد ترامپ' محسوب می شود که خود را بهتر از روسای جمهوری پیشین آمریکا در حل مساله هسته ای شبه جزیره کره می دانست و تصور می کرد با یک دیدار کوتاه با 'کیم جونگ اون' می تواند چندین دهه فناوری پیشرفته نظامی اتمی کره شمالی را از این کشور بگیرد.

آمریکا از مدت ها پیش علاوه بر جنگ تجاری، با برقراری رابطه با تایوان، چین را آزار می داد اما اکنون پکن راهی برای کاستن از این فشارها پیدا کرده است آمریکا حالا چین را به بی مسئولیتی متهم می کند و بر این باور است که پکن باعث لغو این سفر شده و می گوید غیر اتمی شدن کره شمالی به دلیل نفوذ چین مسکوت مانده است.

سه دیدار رهبر کره شمالی از چین در سال جاری میلادی و به دنبال دیدارش با ترامپ، این موضوع را تایید کرد که چین بازیگردان اصلی شبه جزیره کره است و اگر قرار است اقدامی در راستای خلع سلاح هسته ای انجام شود بدون اجازه چین، چنین اقدامی امکانپذیر نیست.

با این حال 'لو کانگ' سخنگوی وزارت خارجه چین اظهارات 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریکا را بی اساس خوانده و گفته است که چین برای عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی تلاش می کند.

روزنامه گلوبال تایمز ارگان حزب حاکم چین هم می نویسد که پکن نمی تواند وقتی آمریکا مسبب مساله هسته ای شبه جزیره کره است به تنهایی آن را حل کند و می افزاید این موضوعی است که طرفین اصلی آن یعنی 'پیونگ یانگ' و 'واشنگتن' باید آن را حل و فصل کنند.

هرچند چین در برابر اتهامات ترامپ سکوت نکرد و رسما به دولت آمریکا اعتراض کرده و یادداشت اعتراضی هم تسلیم آن کشور کرده است اما کارشناسان معتقدند که چین به دلیل نفوذ زیادی که در کره شمالی دارد نقش مهمی در حل مساله هسته ای این کشور دارد.

ترامپ بر این باور است که به علت فشارهای تجاری که به چین وارد کرده است این کشور در غیراتمی کردن شبه جزیره کره کوتاهی کرده است.

چین و آمریکا در یک دوره رویارویی تجاری گیر افتاده اند و قفل روابط دو کشور با کلید مذاکرات باز نشده است و حتی تارنمای 'یی سی' چین رسما نوشته که مذاکرات ماه جاری دو کشور در آمریکا هم نتیجه چندانی نداشته است.

همین موضوع اکنون باعث شده است تا روابط دو کشور در عرصه سیاسی هم دستخوش تحول قرار گیرد و در واقع موضوعاتی چون مساله تایوان، مساله هسته ای شبه جزیره کره و ارزش یوان، پول ملی چین در مناسبات آنها سر باز کرده است و مشکلات دو کشور هر روز نمود بیشتری پیدا می کند.

چین و آمریکا اگرچه بیشترین سطح از مناسبات تجاری را در سال های گذشته داشته اند اما اختلافات آنها نیز تقریبا بیشترین موارد از مناقشات میان دو کشور در سراسر دنیا به حساب می آید و موارد بسیار زیادی را در بر می گیرد.

به هر صورت حملات سیاسی ترامپ به چین نشان می دهد که تجارت دو کشور در شرایط تلخی قرار گرفته است و دو طرف در یک مخمصه اقتصادی گیر افتاده اند که آثار سیاسی منفی آن بر مناسبات آنها می تواند مخاطرات بیشتری را برای بزرگترین اقتصادهای دنیا به دنبال داشته باشد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید