این بخش ها از بدن نیاز به آفتاب ندارند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نیک صالحی قرار گرفتن در معرض اشعه های خورشید به ویژه در ساعت های ظهر که نور آفتاب مستقیم می تابد برای پوست بسیار مضر است و باید قسمت هایی از پوست که در معرض آفتاب هستند را با محافظ یا کرم ضدآفتاب پوشاند. در بخش پزشکی نیک صالحی می خواهیم درباره محفاظت از پوست در برابر آفتاب توضیح دهیم.
محفاظت از پوست در برابر آفتاب
اکثر افراد مناطقی چون روی بینی، دور گوش، کنار چشم ها، دست ها، و روی پلک ها را هنگام پوشش دهی با کرم ضد آفتابفراموش می کنند.
این در حالی است که به گفته محققان دانشگاه واشنگتن آمریکا چنین اشتباهی سبب می شود تا این نواحی پوست، بدون حفاظ، در معرض اثرات مخبرب نور خورشید در فصول گرم سال قرار بگیرند. حفاظت از پوست در برابر اشعه خورشید شوخی نیست و البته تنها شامل محافظت از پوست صورت هم نمی شود.
لب ها:
هیچ کس نمی خواهد طعم کرم های ضد آفتاب را در دهانش احساس کند و تولیدکنندگان این محصولات نیز هشدار می دهند که از بلعیدن این محصولات باید اجتناب شود. با این حال شما می توانید برای محافظت از لب ها در برابر اشعه آفتاب، از محصولات چرب کننده لب حاویSPFاستفاده کنید و فقط باید به یاد داشته باشید که این محصولات حداقل باید روزی دو بار پاک شده و مجدد استفاده شوند.
گوش ها:
گوش ها دارای شکاف های ناخوشایندی هستند که شاید شما را برای استفاده از کرم های ضد آفتاب ترغیب نکنند با این حال صرف وقت اضافه برای این کار ضروری است زیرا گوش ها به طور مستقیم در معرض خطرات اشعه خورشید هستند. اطمینان حاصل کنید که قسمت های بالایی و پشت گوش را با کرم ضد آفتاب بپوشانید.
دلیل محفاظت از پوست در برابر آفتاب
دست ها:
اگر شما رانندگی می کنید و پشت دست هایتان را بدون پوشش روی فرمان قرار می دهید و یا در دیگر موارد دست ها مدام در معرض نور آفتاب هستند، باید بدانید که نور خورشید باعث شکسته شدن رشته های کلاژن و تخریب رشته های آلاستیک پوست و در نهایت ایجاد چین و چروک می شود. پس محافظت از پوست دست در برابر اشعه آفتاب چه از طریق کرم های ضد آفتاب و چه از طریق دست کش های مناسب، ضروری است.
پاها:
استفاده از جوراب و کفش بهترین راه برای محافظت از پاها در برابر نور خورشید است اما اگر قصد شنا کردن یا حمام آفتاب گرفتن دارید، حتما باید از کرم های ضد آفتاب برای محافظت از پاها نیز استفاده کنید.
پلک ها:
عدم محافظت از پلک ها در برابر نور آفتاب می تواند عامل ۵ تا ۱۰ درصد از سرطان های پوست باشد. بسیاری از تولیدکنندگان کرم های ضد آفتاب اخطار می دهند که این محصولات نباید اطراف چشم و دور پلکها مورد استفاده قرار گیرند. با این حال به گفته محققان دانشگاه لیورپول، شما می توانید یک راه حل ساده برای محافظت از این قسمت از بدن داشته باشید و آن استفاده از عینک های آفتابی است که از چشم ها در برابر اشعه هایUAVوUVBخورشید، ۱۰۰ درصد محافظت می کنند.
پوست سر:
مسلما قرار نیست که کرم های ضد آفتاب رو روی پوست سر بمالید بنابراین گزینه بعدی پوشش سر است. کلاه های سرپوشیده و کلاه بیسبال، از موها و پوست سر شما در برابر اشعه آفتاب بیشترین حفاظت را می کنند.
جزئیات بیشتر درباره اثرات مخرب گرما و آفتاب بر پوست
دکتر عبدالعلی محبوبی اظهارکرد: وقتی پوست، رنگ و رطوبت طبیعیاش را از دست دهد، به برنزه شدن، پیری زودرس و کک و مک ناشی از آفتاب مبتلا میشود.
وی افزود: آفتاب سوختگی زمانی رخ میدهد که مقدار تابش اشعه خورشید یا سایر منابع نوری حاوی پرتو ماوراء بنفش بیشتر از توانایی رنگدانه محافظت کننده پوست بدن باشد. یک بار آفتاب سوختگی همراه با تاول زدن پوست، احتمال سرطان سلولهای رنگی پوست که ملانوم نامیده میشوند، را دو برابر میکند.
محبوبی کرد: قرارگیری در معرض نور خورشید و صدمه ناشی از اشعه ماورای بنفش در ایجاد آب مروارید نیز میتواند دخیل باشد که برای جلوگیری از آن، باید از عینک آفتابی استفاده شود.
اثرات مخرب گرما و آفتاب بر پوست
این متخصص پوست درباره کارکرد کرمهای ضدآفتاب گفت: ضدآفتابها برای بلوکهکردن اشعه UVA و UVB، به کار میروند.
وی افزود: تماس زیاد با آفتاب میتواند موجب آفتاب سوختگی حاد شود و در درازمدت اثراتی مانند چین و چروک، کک و مک، ککهای صورت و همچنین شلی پوست را به همراه داشته باشد. سرطانهای پوستی نیز از عوارض جدی و مهم تماس طولانی با آفتاب است. به همین دلیل لازم است کرم ضدآفتاب برای جلوگیری از ایجاد سرطانهای پوست و پیری زودرس پوست در همه افراد استفاده شود.
محبوبی با اشاره به نحوه صحیح استفاده از کرمهای ضدآفتاب گفت: ضدآفتاب باید نیم ساعت قبل از خروج از خانه استعمال شده و سپس هر دو ساعت، تکرار شود. باید دقت داشت که بیشترین آسیب نور آفتاب در ساعات بین ۱۰ صبح تا ۱۶ است؛ لذا محافظت از پوست در این ساعات از روز اهمیت بسیار زیادی دارد.