استیضاح ترامپ اولویت دموکراتها در صورت پیروزی در انتخابات
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، نویسنده در یادداشت روز دوشنبه میافزاید: حزب دمکرات تمام تلاش خود را بکار می گیرد تا احتمال استیضاح رئیس جمهوری را ضعیف نشان دهد. در همین رابطه «نانسی پلوسی» رهبر دمکراتهای مجلس نمایندگان در ماه ژوئن (تیر 97) گفته بود که این حزب «نباید در مسیر استیضاح حرکت کند» و این موضوع به موجب ماهیت تفرقهانگیز آن «در اولویت نیست».
یادداشت ادامه میدهد: تنها دلیلی که استیضاح در اولویت سیاستهای پلوسی نیست، ترس رهبران دمکرات از تحریک رایدهندگان جمهوریخواه و حضور پر تعداد آن ها پای صندوقهای رای در حمایت از ترامپ است.
نویسنده میافزاید: دیگر نگرانی دمکراتها، احتمال از دست دادن حمایت رایدهندگان مستقل است که عموما از طرح استیضاح حمایت نمیکنند. حمایت آنها برای دستیابی این حزب به جایگاه اکثریت در کنگره بعدی آمریکا الزامی است.
یادداشت میافزاید: برخلاف پلوسی، برخی دیگر دمکراتها تمایل بیشتری در بیان خواستههای پایگاه اجتماعی این حزب نشان دادهاند. «ماکسین واترز» نماینده حوزه کالیفرنیا که ترامپ یک بار او را رهبر واقعی دمکراتها خوانده بود، در موقعیتهای مختلف خواستار استیضاح رئیس جمهوری شده است. «ال گرین» نماینده تگزاس هم پا را فراتر گذاشته و تاکنون دوبار رویه استیضاح را کلید زده است.
نویسنده در پایان میافزاید: فضاسازی ها علیه ترامپ و حمایت بیوقفه ماشین تبلیغاتی حزب دمکرات از آن، چیزی جز حرکت در مسیر استیضاح نیست.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری آمریکا با موارد اتهامی متعددی مواجه است که هر یک ممکن است زمینهساز اقدام قانونی و استیضاح او شوند.
از جمله این موارد، جلوگیری از اجرای عدالت در تحقیقات مربوط به روسیه و نقض قوانین انتخاباتی است.
ترامپ اخیرا به گمانه زنی ها در این رابطه واکنش نشان داده و مدعی شده بود که با استیضاح او «بازار آمریکا سقوط می کند».
اکنون همه نگاهها به نتیجه انتخابات آتی کنگره است که میتواند به پیروزی دمکراتها منجر شود.
پیش از این تارنمای خبری هیل با انتشار آمار و ارقام انتخابات های میان دوره ای آمریکا طی یک سال و نیم گذشته، احتمال شکست تاریخی جمهوریخواهان در انتخابات آتی را مطرح کرده بود.
فضای انتخابات کنگره آمریکا در روزهای گذشته همچنین با ورود غیرمنتظره «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا به کارزار انتخاباتی دمکرات ها، وارد فاز جدیدی شده است.
اوباما که عموما از انتقاد صریح خودداری می کرد، جمعه گذشته در یک سخنرانی، ترامپ را هدف حملات تندی قرار داد و خواستار بازگشت خردورزی به صحنه سیاسی آمریکا شد.
وی از اینکه ترامپ، پیشرفتهای اقتصادی را به حساب دولت خود گذاشته است، انتقاد کرد و او را به سوءاستفاده از ترسهای فرهنگی و خشم اقتصادی مردم آمریکا برای پیشبرد اهدافش متهم کرد.
اوباما از حامیان حزب دمکرات خواست که با رای به نمایندگان این حزب، از ادامه مسیر کنونی این کشور جلوگیری کنند.
انتخابات کنگره ششم نوامبر (15 آبان 97) خواهد بود و در آن تمامی 435 کرسی مجلس نمایندگان و یک سوم از کرسیهای مجلس سنای این کشور به رای گذاشته خواهد شد.