چگونه سیاستهای ترامپ به اختلافات دو کشور پایان داد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ تارنمای روزنامه 'ساوت چاینا' هنگ کنگ روز یکشنبه نوشت چین و ژاپن، هدف حملات تجاری و تعرفه های دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا قرار گرفته اند و برای همین بیش از هر زمان دیگری در سال های اخیر با هم ارتباط برقرار کرده اند.
دیدار 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین و 'شینزو آبه' نخست وزیر ژاپن در هفته گذشته در 'ولادی وستک' روسیه و همچنین اعلام اینکه آبه در ماه اکتبر رسما از چین دیدار می کند باعث شد تا به صورت مشخص سیاست های ترامپ روابط دو کشور را تقویت کرده و بهبود بخشد.
'تارو آسو' و 'لیو کان' وزیران دارایی ژاپن و چین در دیداری که در ماه گذشته میلادی داشتند اعلام کردند روابط اقتصادی و تجاری دو کشور فوق العاده خوب است.
آنها موافقت کردند در زمینه تجاری و اقتصادی سیاست های هماهنگ تری داشته باشند گزارش ها نشان می دهد دو مسئول درباره همکاری سوآپ ارزی نیز گفت و گو کرده اند.
ارزش تبادلات تجاری چین و ژاپن در سال 2017 میلادی به 300 میلیارد دلار رسید اگرچه دو طرف در دریای شرقی اختلافاتی شدید دارند اما فشارهای ترامپ بر هر دو کشور در عرصه اقتصادی باعث شده است تا باب گفت و گو میان طرفین باز شود و درها برای توافقات بیشتر بازتر شود.
گزارش ها حاکی است اگر دو کشور در این میان بتوانند بر سر مساله منازعات دریای شرقی و مالکیت بر جزایر مورد اختلاف دیائویو در این منطقه به توافق برسند دور از انتظار نخواهد بود که مناسبات تجاری، اقتصادی و سیاسی آنها با جهشی کم سابقه مواجه شود.
'لی که چیانگ' نخست وزیر چین اولین نخست وزیری بود که پس از سال 2013 میلادی از ژاپن دیدار کرد در ماه می بود که دو کشور با ایجاد یک کانال ارتباطی مستقیم برای پیشگیری از درگیری های نظامی به توافق رسیدند.
دو کشور امروز راهبرد بازگشایی روابط را مدیون 'دونالد ترامپ' هستند که علیه چین 50 میلیارد دلار تعرفه در نظر گرفته و به تازگی نیز اعلام کرده است روی 200 میلیارد دلار دیگر نیز تعرفه اعمال خواهد کرد.
ترامپ همچنین روی آلومینیوم وارداتی از ژاپن تعرفه سنگین وضع کرده است و می خواهد شرکت های خودروسازی ژاپنی را نیز مشمول این تعرفه ها قرار دهد.