گفت‌وگو با «مدئا بنجامین»؛ زنی که سخنرانی ضدایرانی «برایان هوک» را به هم زد

کدخبر: ۲۴۲۲۳۶
اقتصادنیوز؛ مدیا بنجامین موسس و مدیر سازمان ضد جنگ Code Pink است. وی بیش از 40 سال است که در زمینه عدالت اجتماعی فعالیت می کند.
گفت‌وگو با «مدئا بنجامین»؛ زنی که سخنرانی ضدایرانی «برایان هوک» را به هم زد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فرارو؛ مدئا بنجامین، فعال صلح طلب امریکایی معتقد است: «اگر مردم امریکا درک بهتری از واقعیت های ایران داشتند، آنها از روابط عادی دیپلماتیک و تجاری با ایران حمایت می کردند.»

روزنامه نیوز دی در توصیف وی می گوید: «بنجامین یکی از متعهدترین و موثرترین مبارزان حقوق بشر در آمریکا است.» روزنامه لس آنجلس تایمز هم بنجامین را «یکی از بلندپایه ترین رهبران جنبش صلح در آمریکا» می نامد.

اخیرا او به همراه اعضای گروهش در مجامعی که مقامات رسمی امریکا به ایراد سخنرانی علیه ایران می پرازند حاضر شده و سیاست های دولت ترامپ درباره ایران را مورد انتقاد قرار می دهد.

او اخیرا در سخنرانی بولتون و همچنین برایان هوک حضور یافت و ضمن انتقاد به سیاست های جنگ طلبانه دولت امریکا خواستار صلح با ایران شد.

خبرنگار پرشیا دایجست با مدیا بنجامین گفتگوی کوتاهی کرده تا دلایل و اهداف وی از اقداماتش را جویا شود. آنچه در ادامه می آید متن گفتگوی پرشیا دایجست با مدیا بنجامین است.

شما به عنوان یک صلح طلب و فعال سیاسی و اجتماعی فکر می کنید مردم امریکا تا چه اندازه از ایران و جامعه آن شناخت دارند؟ این شناخت تا چه اندازه با واقعیت های ایران همخوان است؟ 

اکثر امریکائی ها درک کمی از ایران و جامعه این کشور دارند. بسیاری از آنها از تاریخ 2500 ساله ایران و اینکه تمدن ایرانی چقدر در جامعه جهانی نقش داشته - از هنر و ادبیات و شعر گرفته تا معماری و انواع مختلف دولت های دموکراتیک - آگاه نیستند.

امریکائی های کمی هستند که از سرنگونی دولت منتخب محمد مصدق توسط امریکا در سال 1332 اطلاع دارند. کودتائی که نهایتاً منجر به انقلاب اسلامی در سال 57 شد. در واقع ارتباط مستقیمی بین دخالت نظامی امریکا در سال 32 و سرنگونی شاه در سال 57 وجود دارد. دولت کنونی (امریکا) باید برای مردم روشن کند که دخالت امریکا در ایران در طول تاریخ چگونه باعث به وجود آمدن دشمنی کنونی بین دو ملت شده است. اگر مردم امریکا درک بهتری از واقعیت های ایران داشتند، آنها از روابط عادی دیپلماتیک و تجاری با ایران حمایت می کردند.

در تمامی نظرسنجی های انجام شده توسط موسسات نظرسنجی در امریکا همچون گالوپ، پیو و ... مردم امریکا نظری منفی درباره ایران دارند. علت آن را چه می دانید؟ آیا می توان به این نظرسنجی ها اعتماد کرد؟ آیا عدم ارتباط رسمی و دیپلماتیک میان دو کشور باعث ایجاد این سوءتفاهم شده است؟

اینکه چرا در میان اکثر امریکائی ها یک دیدگاه منفی نسبت به ایران وجود دارد بر می گردد به سیاست امریکا و پروپاگاندایی که به موازات این سیاست در جریان است. این پروپاگاندا چهره پلیدی از ایران و مردم آن به تصویر می کشد. نبود روابط رسمی دیپلماتیک نیز یکی از مشکلات است. این مورد، به همراه تحریم ها و ممنوعیت ورود مسلمانان به امریکا، داشتن تعاملات مثبت با ایرانی ها را برای امریکائی ها سخت تر و سخت تر می کند.

سازمان مردم نهاد Code Pink در حمایت از صلح با ایران فعالیت می کند. تا چه اندازه فعالیت چنین سازمان هایی می تواند در سیاست های دولت امریکا تاثیرگذار باشد؟

برای ما تاثیر گذاشتن بر روی دولت سخت است، اما می توانیم بر روی کنگره تاثیر بگذاریم. باید با سازمان های دیگر جمع شده و از لوایحی که امکان استفاده نیروی نظامی علیه ایران را از رئیس جمهور می گیرد حمایت کنیم.

آیا شما تا به حال به ایران سفر کرده اید؟ تا چه اندازه از ایران شناخت دارید؟ چه چیزی باعث حمایت شما از ایران می شود؟ آیا شما صرفا از صلح حمایت می کنید یا بر اشتباه بودن سیاست های امریکا در قبال ایران اطمینان دارید؟

بله، من سه بار به ایران سفر کرده ام. من از دولت ها حمایت نمی کنم، بلکه از مردم حمایت می کنم. دیدن اینکه تحریم ها چقدر به مردم عادی صدمه می زند برای من آزار دهنده است. من همچنین فعالیت هائی در مورد جلوگیری از دیگر مداخلات نظامی امریکا از جمله در عراق، افغانستان، لیبی، و یمن نیز داشته ام. من خود دیده ام که چطور این مداخلات باعث مرگ و ویرانی شده است؛ چیزی که من را برای جلوگیری از یک جنگ جدید در ایران متعهدتر می کند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید