چند نفر بهخاطر عکس سلفی جان خود را از دست دادهاند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ آن روزی که نخستین بار دوربین جلو پا به عرصه گوشیهای هوشمند مجهز به دوربین عکاسی گذاشت، کمتر کسی فکر میکرد که این نوع عکس گرفتن چنان از محبوبیت و استقبال بینظیری از سوی کاربران مواجه شود که برخی حتی برای گرفتن یک عکس سلفی جان خود را از دست بدهد.
در سپتامبر سال ۲۰۱۵ میلادی بود که اعلام شد آمار تعداد افرادی که به خاطر گرفتن عکسهای سلفی جانشان را از دست دادهاند، بیشتر از حملات کوسه به انسان بوده است. این اخبار با این که بسیار عجیب و دور از ذهن به نظر میرسد اما متاسفانه واقعیت دارد.
بر اساس تازهترین آمارهای منتشر شده، در حد فاصل سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۷ میلادی میزان مرگ و میر ناشی از گرفتن عکس های سلفی در جهان، ۲۵۹ نفر ثبت شده است که گفته میشود بیشتر جان باختگان را مردان در رده سنی ۲۰ و ۲۱ ساله تشکیل دادهاند.
بسیاری از کاربران موبایل با مراجعه به اماکن تاریخی، توریستی و گردشگری شگفتانگیز قصد دارند از حضور خود در چنین جایی خاطرهای ماندگار و هیجان انگیز ثبت کنند یا با ارسال و انتشار تصویری از خود که بر روی یک لبه پرتگاه یا شیب خطرناک کوه و آبشار ایستاده است، در شبکههای اجتماعی، دوستان و دنبال کنندگان خود را تحت تاثیر قرار دهند و به همین دلیل هم خود را در معرض خطر مرگ و میر ناشی از گرفتن عکسهای سلفی یا خویشانداز قرار میدهند.
این آمار به خودی خودی نشاندهنده عمق فاجعهای است که تکنولوژی برای کاربران گوشیهای هوشمند مجهز به دوربین جلو به ارمغان آورده است و افراد بسیاری برای آنکه عکسهای شگفتانگیز و خارقالعادهای از محلی که به آن سفر کرده و رفتهاند، ثبت کنند، خود را در معرض خطرهای بزرگی همانند ایستادن در تیغه کوههای بلند، در لبه پرتگاه و بالای پنجره ساختمانهای مرتفع و آسمان خراشها قرار دادهاند. شاید بتوان گفت که عکسهای سلفی از زمانی که باب شدند، همچنان در حال قربانی گرفتن بخصوص از جوانان هستند
کاربران موبایل در کشورهایی نظیر هندوستان، روسیه، ایالات متحده آمریکا و پاکستان بیشترین میزان و آمار تلفات ناشی از عکس های سلفی را به نام خود ثبت کردهاند. گرفتن عکس های سلفی در کنار فهرست اتفاقات و رخدادهای مرگ آور در جهان نظیر غرق شدن و تصادفات رانندگی، قرار گرفته است و همین امر موجب شده است که در بسیاری از اماکن خطرناک، پلیس و ماموران امنیتی با نصب تابلوی «سلفی ممنوع»، از گرفتن چنین عکس هایی توسط مردم جلوگیری کرده و از آنها بخواهند که برای حفظ جان خود و دیگران بکوشند.