تخلیه فشار روحی و عصبی + راهکار
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پرشین وی؛ این روزها فشارهای روانی و استرس بر روی آدم ها بسیار زیاد است که همین فشارهای عصبی می تواند باعث خیلی از بیماری ها شود. وجود این فشارها به دلایل مختلف اجتناب ناپذیر است ولی باید راه های تخلیه این فشار روحی را یاد بگیرید.
روش های تخلیه فشار روحی
فشارهای روحی و روانی را سرکوب نکنید صدایتان را صاف میکنید و تلاش می کنید محکم صحبت کنید، اما لرزشش کاملا پیداست. فقط میخواهید فریاد بزنید، اما به هر دلیل که فقط خودتان میدانید، غم و بغضتان را فرو میخورید. به خانه که میرسید دیگر حالتان را نمیدانید.
راه های از بین بردن فشار روحی
این قدر گریه میکنید که چشمهایتان دیگر توان دیدن ندارند. حالتان اما خوب نمیشود! به این دلیل که به موقع ابراز احساسات نکردهاید. واکنش نشان ندادهاید. به قول معروف حق طرف را کف دستش نگذاشتهاید.
روانشناسان عقیده دارند باید به موقع، به جا و به اندازه، واکنش نشان داد. درغیر این صورت، خشم، غم، رنج و غصه و حتی گاهی شادی در روانتان جمع شده و به شکلهای دیگری مانند مشکلات جسمی، روانی و یا واکنش ناگهانی در شرایط نامناسب و به شکل نامناسب بروز میکند. به نظر شما چه طور باید ناراحتی و غممان را بروز بدهیم؟ بهترین راهکار نشان دادن غممان چیست؟
باور های غلط در مورد گریه نکردن را دور بریزید
سختاست؛ اما امکانپذیر است! هرچه باور درباره گریه نکردن، فرو خوردن غم، متانت، وقار، حفظ آرامش، حفظ غرور و…شنیدهاید، دور بریزید. اینها باورهای نادرستی است که فقط و فقط باعث تشدید غم و رنج شما، باقی ماندن حرفها در دلتان و بروز نادرست آنها به شکل اختلالهای جسمی و روانی میشوند. بنابراین هر وقت از چیزی غمگین و دلخور شدید، حتما حستان را به شکلی که احساس میکنید از غم رها میشوید، بروز دهید. این حس را همانجا بیان کنید و آنها را مانند کولهباری با خودتان حمل نکنید.
از بین بردن فشار روحی
راحت گریه کنید
اجازه بدهید اشکهایتان به راحتی سرازیر شوند. گریه کردن درواقع اولین و بهترین راهکار برای نشان دادن احساس درونی شماست. گریه نماد بیرونیِ احساس درونی شماست. به همین دلیل است که بعد از گریه کردن، احساس آرامش میکنید چون هورمونهای ایجاد کننده استرس با گریه کردن از بین میروند. بعد از گریه کردن، روی تختتان دراز بکشید.نفس عمیق بکشید و به فرآیندی که اتفاق افتاد، کمی فکر کنید.
احساستان با بنویسید
گاهی فقط گریه کردن باعث تسکین غم و اندوهتان نمیشود. یکی از بهترین راهکارهای رها شدن از احساسهای بدی که در وجودتان جمع شده، نوشتن است. جای ساکتی را انتخاب کنید. احساستان را از لحظه اول اتفاق به یاد بیاورید و بنویسید. به نوع جملهبندی، ترتیب کلمهها و… فکر نکنید. هرچه را که به ذهنتان میرسد، بنویسد. حالتهای فیزیکی، روانی و هر نوع احساسی را که تجربه کردهاید، یادداشت کنید.
از هنر کمک بگیرید
از نظر روانشناسی، یکی از راهکارهای تخلیه روانی، هنر است. به همین دلیل معمولا در شرایط خاص، کیفیت وتعداد آثار هنری افزایش پیدا میکنند. از بین هنرها، نقاشی کردن و نواختن موسیقی، از بهترین روشها برای کسب آرامش هستند.در زمان انتخاب و کشیدن طرح، انتخاب رنگ، توجه به نقاشی و تمرکز روی آن باعث تخلیه روانی میشود. بهتر این است که موضوعی را که باعث ناراحتیتان شده، نقاشی کنید.
راه های کم کردن فشار روحی
با کمک موسیقی آرام شوید
گاهی با اینکه بسیار غمگین هستید، نمیتوانید گریه کنید. انگار مانعی برای ریختن اشکهایتان وجود دارد. افرادی که بسیار مغرور بوده و یا احساس میکنند گریه کردن، نشانه ضعف رفتاری است، حتی در خلوت هم گریه نمیکنند، اما واقعیت این است که گریه کردن، با شکسته شدن غرور ارتباطی نداشته و ضعف رفتاری هم محسوب نمیشود. بنابراین اگر نمیتوانید گریه کنید، از موسیقی کمک بگیرید. این موسیقی میتواند آرامبخش و بدون کلام؛ با کلام و کمی غمگین یا حتی کاملا شاد و هیجانی باشد. هر کدام از اینها میتوانند به شما کمک کنند تا از نظر روانی تخلیه شوید.
با کسی که دلخور هستید، قهر کنید
اصلا اشکالی ندارد با کسی که از دست او دلخور هستید، قهر کنید. یکی از واکنشهای منطقی، قهر کردن است. زمانی که قهر کردید به این نکته دقت کنید:
ولی حرف بزنید اگر دوستی با آن شخص برای شما ارزشمند است و میدانید او عمدا شما را نرنجانده، به او بگویید که با او قهر هستید، ولی با هم صحبت کنید و دلخوری را برطرف کنید.
معذرتخواهی غیر کلامی را بپذیرید
گاهی بعضی افراد بعد از این که شما را ناراحت میکنند، متوجه کاری که کردهاند، میشوند، اما به دلیل خجالت، غرور، ترس از واکنش شما و… نمیتوانند مستقیما معذرتخواهی کنند. این افراد به روشی دیگر مثلا خریدن هدیه، گل، تلفن کردن و حرف زدن حتی درباره موضوعی نامربوط و… سعی میکنند کارشان را جبران کنند. در این شرایط به آنها فرصت بدهید. معذرتخواهیشان را به شکل ضمنی بپذیرید. اما سعی کنید شرایط را برای صحبت کردن و رفع کدورت فراهم کنید.
بد نیست برخی از راهکارهای مقابله با استرس را بدانید
۱) توصیه های دین مبین اسلام را به کار گیریم از جمله: یاد خدا، توکل به خدا، نماز خواندن.
۲) عوامل استرس را شناسایی کرده و از میان برداریم.
۳) از وقایع اطراف خود اطلاعات دقیق تری کسب کنیم.
۴) از سلامت روحی و جسمی خود مطمئن باشیم و در صورت بروز مشکل به افراد متخصص مراجعه کنیم.
۵) در کارهای خود برنامه ریزی داشته باشیم تا از سردرگمی رهایی یابیم.
۶) برای رسیدن به موقع سرکار، قرار ملاقات ها و… زودتر حرکت کنیم.
۷) وقت خود را طوری تنظیم کنیم که به کارهای مهم خود برسیم.
۸) خود را از شر وسایل اضافی و به درد نخور خلاص کنیم.
۹) شب ها به موقع و به اندازه کافی بخوابیم.
۱۰) صبح ها زود از خواب بیدار شویم.
۱۱) عادت های استرس زای خود را ترک کرده یا تغییر دهیم.
۱۲) به چشمان خود استراحت دهیم (گاهی چشم هایمان را ببندیم).
۱۳) مشکلات را آنچنان که هستند بپذیریم.
۱۴) نرمش و ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانیم.
۱۵) با آرامش به قدم زدن مخصوصا در پارک یا محیط های آرام بپردازیم.
۱۶) در محیط های سرسبز و هوای آزاد (کوه، دشت، اطراف شهر و…) فریاد بکشیم.
۱۷) با بچه ها بازی کنیم خصوصا تاب بازی.
۱۸) از ماساژ بدن توسط دیگران (مخصوصا متخصص) استفاده کنیم.
۱۹) در وان آب گرم حمام کنیم.
۲۰) به خاطر مسائل کوچک خود را ناراحت نکنیم، چرا که تمام مشکلاتی که با آنها مواجه هستیم از همان چیزهای کوچک تشکیل شده اند.