حکم دادگاه ترکیه درباره کشیش آمریکایی تعیین شد/برانسون آزاد می‌شود؟

کدخبر: ۲۴۴۲۷۹
اقتصادنیوز؛ دادگاه ترکیه ضمن حکم به آزادسازی کشیش آمریکایی از حبس خانگی، وی را به سه سال زندان محکوم کرد، اما با توجه به دو سال حبس و سپس بازداشت خانگی اندرو برانسون، مدت مجازات وی عملاً طی شده است.
حکم دادگاه ترکیه درباره کشیش آمریکایی تعیین شد/برانسون آزاد می‌شود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ دادگاه ترکیه، اندرو برانسون، کشیش آمریکایی متهم به دست داشتن در کودتای 2016 این کشور را به سه سال و یک ماه و 15 روز زندان محکوم کرد و همچنین کلیه محدودیت‌های قضایی را از وی برداشت. به این ترتیب، برانسون از حبس خانگی آزاد می‌شود.

با توجه به دوره‌ای که برانسون تحت بازداشت گذرانده، این حکم عملا به معنای آزادی زودهنگام اوست.

در حکم جدید دادگاه شهر ازمیر، این کشیش آمریکایی به تحمل سه سال زندان محکوم شده اما یادآور شده است که با توجه به دو سال حبس و سپس بازداشت خانگی اندرو برانسون، «مدت مجازات وی طی شده» و دادگاه به پایان بازداشت خانگی و لغو ممنوعیت خروج او از ترکیه فرمان می‌دهد.

این کشیش آمریکایی در ماه‌های اخیر به مهم‌ترین موضوع چالش بین آمریکا و ترکیه تبدیل شده بود و دولت ترامپ برای ازادسازی وی، دست به تحریم‌های اقتصادی علیه ترکیه زد.

پیش از این، روزنامه واشنگتن‌پست خبر داده بود که توافقی پشت پرده بین آنکارا و واشنگتن برای ازادی برانسون از یک‌سو و لغو تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه از سوی دیگر صورت پذیرفته است.

ساعتی قبل، رسانه‌ها گزارش دادند که چهار شاهد اصلی اتهامات اندرو برانسون، شهادت خود را پس گرفته‌اند. دادستانی برای برانسون تقاضای 10 سال زندان کرده بود، اما دادگاه با موافقت با تنها سه سال حبس برای او، عملا حکم به آزادی کشیش آمریکایی داد.

مایکل پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز شب گذشته ابراز امیدواری کرد که کشیش آمریکایی که از نظر او کاملا بی‌گناه بوده، آزاد شود. بخش زیادی از رای‌دهندگان به رئیس‌جمهور فعلی آمریکا را مسیحیان متعصب آمریکایی تشکیل می‌دهند که تحمل زندانی بودن یک کشیش در خارج از مرزهای آمریکا برای آنها سخت است. شاید از همین رو بود که دولت ترامپ، واکنشی فراتر از انتظار مقامات ترکیه در خصوص حبس خانگی برانسون از خود نشان داد.

این شهروند آمریکایی دو سال پیش در ترکیه بازداشت و به ارتباط با طرفداران فتح‌الله گولن، روحانی ترک مخالف رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه متهم شد. دولت ترکیه گولن را که در آمریکا سکونت دارد مسئول تحریک به کودتای نافرجام تابستان دو سال پیش در ترکیه دانسته اما وی این اتهام را همواره رد کرده است. با اینهمه، ترکیه اصرار داشته که آمریکا باید فتح‌الله گولن را به این کشور تحویل دهد. ایالات متحده ادعای ترکیه را موجه ندانسته این درخواست را نپذیرفته است.

برانسون، که حدود بیست سال مقیم ترکیه بوده، هرگونه ارتباط با کودتاگردان را به شدت تکذیب کرده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید