مراقب سوءاستفاد‌کنندگان بازار ارزهای دیجیتال باشید

کدخبر: ۲۴۷۵۴۸
​اقتصاد نیوز:تب‌و‌تاب ارزهای دیجیتال این روزها در سراسر جهان بالا گرفته و کشور ‌ما نیز از این قائله مستثنی نیست.
مراقب سوءاستفاد‌کنندگان بازار ارزهای دیجیتال باشید

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از ایلنا، فارغ از خوب یا بد بودن ارز‌های دیجیتال، رشد ارزش بیشتر سکه‌های مجازی طی چند ماه اخیر فضای جذابی برای فعالیت هکرها و افراد سودجو ایجاد کرده است.

محمدرضا پورشوقی کارشناس امنیت سایبری در این‌باره گفت: اخیرا شیوع بدافزار‌های جدیدی که بسیار کم حجم هستند و به‌راحتی می‌توانند روی تلفن‌های‌همراه و رایانه‌ها نصب شوند، بسیار رایج شده است و کارشناسان امنیتی بار‌ها و بارها در این خصوص به کاربران هشدار داده‌اند.

وی افزود: بدافزار‌های ماینر از جمله تهدیداتی هستند که به راحتی می‌توانند از سد آنتی‌ویروس‌ها عبورکنند و دستگاه‌ها را آلوده کنند.

این کارشناس امنیت سایبری در پاسخ به این سوال که فعالیت بدافزار‌های ارز رمز‌ها چگونه است؟ گفت: بسیاری از ارز‌های دیجیتال از جمله بیت‌کوین می‌توانند به وسیله رایانه‌ها و یا حتی تلفن‌های‌همراه استخراج شوند، این روزها هکرها از این موضوع سوءاستفاده می‌کنند و با طراحی بدافزار‌ها دستگاه‌های آلوده را مجاب می‌کنند تا بدون اطلاع کاربران خود، به طور پنهانی به استخراج سکه‌های مجازی بپردازند. به قول معروف دستگاه قربانی را تبدیل به زامبی کند که می‌تواند دستگاه‌های دیگر را نیز آلوده کند.

به گفته پورشوقی این کار باعث می‌شود تا پردازنده اصلی یا گرافیکی دستگاه‌ قربانی به شدت فعال شود و اینکار علاوه‌بر کندی پردازش‌های دیگر مصرف برق را افزایش داده و به تولید گرما در سیستم‌ها منجر خواهد شد که اگر به مدت طولانی ادامه داشته باشد، باعث کاهش عمر سخت‌افزار‌ها می‌شود.

وی افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که این بدافزار‌ها اخیرا با استفاده از افزونه مرورگرهای اینترنتی به ویژه کروم به دستگاه‌های دیجیتال منتقل شده و سیستم‌ها را از این طریق قربانی می‌کنند و کاربران باید در نصب افزونه‌ها، هوشیاری به خرج دهند.

این روش تنها یکی از شگرد‌های سواستفاده‌ از بازار رمز‌های دیجیتال است اما روش دیگری که اخیرا به شدت در تبلیغات فضای‌مجازی به ویژه کانال‌های تلگرامی رایج شده است، سوءاستفاده از روشی است که توسط برخی نرم‌افزارهای استخراج‌کننده ارزهای دیجیتال به طور هرمی معرفی می‌شود.

فرید فلاح کارشناس ارزهای دیجیتال درباره این روش به خبرنگار ایلنا، گفت : برخی نرم‌افزار‌های استخراج‌کننده بیت‌کوین با معرفی کاربران جدید توسط کاربران قدیمی ، این امکان را فراهم می‌کنند تا کاربر با سرعت بیشتری اقدام به استخراج کند.

وی افزود : این روش با توجه به بازار گسترده بیت‌کوین ، بیشتر برای این ارز استفاده می‌شود.

این کارشناس درباره این روش اظهار کرد: نرم‌افزار‌هایی که از این طریق اقدام به استخراج می‌کنند لینکی را به هر کاربر اختصاص می‌دهد و کاربر می‌تواند با اشتراک‌گذاری آن لینک با دوستان خود، زیرمجموعه‌های بیشتری کسب و سرعت استخراج را برای خود بیشتر کند.

فلاح ادامه داد: این روش باعث شده تا بسیاری از آن سوءاستفاده کنند و با ایجاد کانال‌های تلگرامی با محوریت آموزش استخراج ارز‌های دیجیتال و تبلیغات در فضای مجازی، لینک مخصوص به خود را با بسیاری از کاربران به اشتراک بگذارند و به بهانه‌های مختلف تلاش کنند تا دیگران روی لینک مورد نظر کلیک کنند.

وی افزود: این روش گرچه آسیبی به قربانیان وارد نمی‌کند ؛ اما با توجه به اینکه از روی ناآگاهی و احتمالا نارضایتی کاربر صورت می‌گیرد، می‌تواند نقض حریم شخصی تلقی شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید