یمن؛ کشوری که جنگ دارد اما فوتبال ندارد!
به گزارش اقتصاد نیوز، با توجه به وضعیت فعلی بازیکنان و باشگاه های یمن، لیگ داخلی این کشور به حالت تعلیق درآمده است و بیشتر باشگاه ها در بحران مالی قرار دارند. بسیاری از تیم ها قادر به دادن حقوق سرمربی و بازیکنان خود نیستند و برخی از بازیکنان در صورت امکان به سوی لیگ های دیگر سرازیر شده اند که در این میان لیگ ستارگان قطر یک مقصد محبوب است.
حسین قاضی بازیکن یمنی که در حال حاضر ساکن مصر و سابقه بازی در لیگ عراق را در کارنامه دارد در این رابطه گفت: "جنگ بر روی حرفه من در تمام جنبه ها، از لحاظ فنی، اخلاقی و ذهنی موثر بوده است. بازیکنان باید روی فوتبال بازی کردن تمرکز کنند زیرا آینده آنها در ورزش رقم می خورد و آنها باید دیگر جنبه ها را نادیده بگیرند. شرایط یمن تاثیر بدی روی فوتبال ما داشته و با توجه به این که لیگ یمن در ۳ فصل گذشته تعطیل شده است، فوتبال بازیکنان تحت تاثیر قرار گرفته است."
تقریبا تمام بازیکنان سابق یمن مجبور به انجام سایر مشاغل برای گذران زندگی خود و خانواده هایشان هستند و به مشاغلی چون رانندگی اتوبوس، تاکسی و موتور سیکلت و یا کار در سوپر مارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی روی آورده اند.
برخی بازیکنان مانند یوسف شکری یا محمد آیسا نیز گرچه مشاغل دولتی دارند اما دستمزد آنها به قدری کم است که مجبورند شغل دومی نیز برای خود انتخاب کنند.
ابراهیم اقلان که در تیم ال یارموک بازی می کند حدود یک سال به عنوان یک معلم در یک مدرسه خصوصی کار می کند. او صبح به طور منظم کار کرده و بعد از ظهر برای تمرین به باشگاه می رود. اقلان در مورد شرایط گفت: "وضعیت مالی در همه باشگاه ها ضعیف است و حقوقی پرداخت نمی شود اما ما با وجود تعلیق لیگ، هنوز تمرین می کنیم."
در این میان برخی بازیکنان در این جنگ کشته شده اند. علی قرابا و عبدالله عارف عضو ارتش یمن در سال ۲۰۱۵توسط نیروهای حوثی کشته شدند وعبدالله العزیز با ۳گلوله در مقابل خانه اش از دنیا رفت.
همانند عراق و سوریه که در این باشگاه ها و استادیوم ها توسط بمب ها هدف قرار گرفته اند این اتفاق در یمن هم رخ داده است. استادیوم ۳۰ هزار نفری در عدن در تاریخ ۲۲اردیبهشت ماه سال جاری که میزبان برگزاری جام خلیج ۲۰۱۰در یمن هم بود، توسط نیروهای ائتلاف بمباران شد. در این بمباران ۷۰درصد از این ورزشگاه به طور کامل نابود شده و فقط تعداد کمی از ستون ها و بلوک های بتنی باقی مانده است.
باشگاه الیارموک در صنعا توسط یک طرف در اواخر سال ۲۰۱۴بسته شد و استادیوم این تیم که توسط نیروهای ارتش به عنوان پایگاه نظامی مورد استفاده قرار گرفت و بعدها بمباران شد. تیم هایی چون ال تیلال و القصر نیز مدتی بسته بودند اما ال تیلال دوباره فعالیت را شروع کرده است. المحبوبی مدیر باشگاه گفت: "با این وضعیت، فعالیت های باشگاه به حالت تعلیق درآمده است. این باشگاه به واسطه تلاش بیداری برخی نیروها در ماه های اخیر را دوباره شروعی جدید تجربه کرده است اما می دانیم هنوز یک راه طولانی برای رفتن وجود دارد."
عبدالرحمان اکیل که در گذشته در اتحادیه فوتبال یمن فعالیت می کرده و حالا به عنوان روزنامه نگار ورزشی کار می کند، از زمان آغاز جنگ سه بار از جلوی در خانه اش دستگیر شده است. آکیل در مورد شرایط خود گفت: "من سه روز پس از آغاز جنگ از پایتخت یمن، صنعا به حومه گریخته و تا پایان سال ۲۰۱۵آنجا بودم، اما نیروهای نظامی من را از در خانه ام در صنعا ربوده و همه چیز را از بین برده اند. "
روزنامه نگاران ورزشی مانند عباد ال جراحی و قاسم البیسی در حال حاضر تحت فشار نیروهای نظامی قرار دارند. یکی دیگر از آنها بازل الویهاشی به تازگی پس از بیش از یک سال زندانی بودن آزاد شد.
اما فوتبال هنوز در یمن زنده بوده و آنها به دنبال آماده سازی برای شرکت در جام ملت های ۲۰۱۹ هستند. بازیکنان یمنی با بازی در لیگ های خارجی خصوصا لیگ ستارگان قطر، یکی از بهترین های این مسابقات بوده اند. قطر همچنین به عنوان میزبان موقت برنامه بین المللی یمن عمل کرده و به آنها اجازه می دهد اردوهای تمرینی خود را در این کشور برگزار کنند. فدراسیون فوتبال قطر اخیرا تصمیم گرفته است که بازیکنان یمنی را به عنوان ساکنان بازی و ثبت کند.
انتظار نمی رود یمن به هیچ وجه شگفتی ساز جام ملت ها باشد و همین حضور آنها نیز دستاورد بسیار بزرگی است. وضعیت اردو و بازیکنان آنها مشخص نیست اما در میان مرگ و میر، تخریب، تجزیه و مشکلات سالهای اخیر، همین حضور آنها نیز اتفاق مهمی خواهد بود.
یمن در گروه چهارم رقابت های جام ملت در شرایطی با ایران، عراق و ویتنام همگروه است که همه این کشورها در یک قرن اخیر تجربه جنگ های طولانی مدت و دشواری را داشته اند.
منبع: deadspin.com