رشد 60 درصدی مدیریت زنان در استانداریها در یک سال گذشته
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه باید بپذیریم بخشی از مدیریت جامعه در اختیار زنان قرار گیرد گفت: 40 درصد از کارمندان جمهوری اسلامی زن هستند این درحالیست که بسیاری از آنها از توانمندی علمی و تجربه کافی برخوردارند اما به آنها فرصتی داده نشده است.
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در اولین برنامه از سلسله نشستهای تخصصی "تجارب زیسته زنان مدیر" تحت عنوان مدیریت "توسعه پایدار در دوران معاصر" با بیان اینکه مسائل حوزه "زنان" تنها خاصِ زنان نیست گفت: طی آمارهای یکسال گذشته، در سطح کلان مدیریتی شاهد رشد 16.5 درصدی مدیریت زنان بودهایم که این امار در استانداری ها با رشد 60 درصدی مدیریت زنان همراه بوده است.
ابتکار در ادامه افزود: چالش مهم دنیای امروز حکمرانی است؛ موضوعی که به صورت کلان به کارآمدی دولتها، ساختار مدیریت سازمان ملل به صورت کلان وابسته است. این درحالیست که باتوجه به بودجه و نیروی انسانی به علت ناکارآمدی، برخی مسائل نتیجه مطلوبی نداشته است؛ مسئلهای که نه تنها ایران بلکه جوامع دیگر نیز با آن مواجه هستند.
به گفته وی در حال حاضر همه جامعه شناسان و صاحب نظران در چهلمین سالگرد انقلاب به این باور رسیده اند که جامعه ما نیازمند "افق گشایی" است.
ابتکار یکی از ابعاد افق گشایی را تحول در نظام اداری و مدیریتی دانست و خاطرنشان کرد: مدیریت و استعدادهای ذاتی زنان موضوعی است که مردان هم میتوانند با تمرکز و توجه به آن دست یابند و زمینه مهمی برای تحول افق گشایی فراهم کنند.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به مسئله توسعه پایدار نیز افزود: نگرش به توسعه پایدار نگاهی است که عمیقا با آینده انسان و جانشینی خداوند در ارتباط است و اگر باور کنیم که خلیفه خدا هستیم باید امور را با جهت گیری الهی پیش برده و از مسائل توسعه پایدار غفلت نکنیم.
وی معتقد است که توسعه پایدار زمانی با تغییراتی همراه شد که برخی تصور کردند این موضوع نگاهی غربی و خارجی است این درحالیست که توسعه پایدار عمیقا با تعاریف معرفتی اسلام گره خورده است.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری معتقد است که محیط زیست میتواند عامل پیش برد اقتصاد باشد و توسعه پایدار موضوع جامعی است که دارای ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است.
به گفته وی در عرصه توسعه پایدار سازمان های مردم نهاد و خیریه ها به دلیل انگیزه بسیار بالای خود که با مسائل معنوی عجین شدهاند میتوانند با بهره وری دقت و کارایی بیشتر تحول بیشتری در این زمینه ایجاد کند.
معاونت امور زنان و خانواده یکی از اقدامات دولت هفتم و هشتم را توان افزایی تشکلهای غیردولتی دانست و بیان کرد: نباید مدیریت بخش غیردولتی، دولتی شود.
ابتکار در ادامه عناصر نظام کارآمد و عنصر لاینفک مردم سالاری را شفافیت و پاسخگویی دانست و گفت: نیازمند این هستیم که تجربیات مدیران قدیمی به مدیران جدید منتقل شود.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه زنان از هوش عاطفی برخوردارند گفت : هوش عاطفی می تواند برای جامعه موجب تحول و جریانسازی باشد. مدیریت زنانه یا مدیریت با اتکا به توانمدیهای زنان تنها برای زنان کاربرد ندارد.
وی معتقد است که هوش عاطفی دارای ابعاد مختلفی از قبیل شناخت خود، خود کنترلی، انگیزه، جلب حمایتهای مردمی و مهارتهای اجتماعی است.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در برخی مواقع زنان برخوردهایی از جنس اقتدارگرایانه را به کار میگیرند این درحالیست که آنها میتوانند از هوش عاطفی خود استفاده کنند.
ابتکار در ادامه با اشاره به لایحه تامین امنیت اجتماعی زنان گفت: این لایحه آخرین مراحل خود را در قوه قضاییه طی می کند. همچنین لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان نیز یکی از مولفه های مهم توسعه پایدار است.
ابتکار در ادامه افزود: در این دوره توانستیم ۱۵ لایحه را برای دولت ارسال کنیم.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت زنان در مراکز مدیریت دولتی گفت: برای آموزش و توان افزایی زنان اعلام آمادگی کردهایم؛ همچنین با معاون بررسی راهبردی معاونت زنان برنامههایی در حوزه آموزش برای زنان علاقهمند برای ورود به ابعاد مختلف مدیریت دولتی در نظر داریم.