تغذیه مناسب زنان در گروههای سنی مختلف
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نیک صالحی؛ زنان نسبت به مردان به زیبایی خود بیشتر اهمیت می دهند و برای آن بیشتر هم تلاش می کنند. یکی از فاکتورهای مهم در زیبایی تغذیه مناسب است. در این بخش می خواهیم اصول تغذیه مناسب هر سنی را برای شما بیان کنیم.
تغذیه مناسب زنان در سنین مختلف
هر سن زیبایی خاص خودش را دارد.اما هر سن نیز نیاز به تغذیه مناسب مخصوص به خود را نیز دارد.به همین دلیل چه از لحاظ سلامت و چه از لحاظ زیبایی باید به تغذیه خود اهمیت دهیم.اما تغذیه مناسب زنان در گروه های سنی مختلف باید چگونه باشد؟
تغذیه مناسب زنان جوان
در سنین ۲۰ سالگی باید چه تغذیه ای داشته باشیم ؟
-به مقدار فراوان آب بنوشید.سعی کنید در روز حداقل ۲ لیتر آب بنوشید.
-براساس تحقیقات انجام شده زنان ۲۰ تا ۳۹ ساله ،۱۵.۳درصد از کالری روزانه خود را از مواد غذایی آماده دریافت می کنند.به همین دلیل عادات تغذیه ای در سنین ۲۰ سالگی دارای اهمیت فراوان در سنین بالاتر است.عادات تغذیه ای سالم در این سنین بهترین گزینه برای داشتن تعذیه در سنین بالاتر است.
-به جای خوردن مواد غذایی پرکالری سعی کنید ،از گردو ،فندق و میوه های خشک استفاده کنید.
-مصرف کلسیم و فولیک اسید در این سنین از اهمیت ویژه ای برخوردار است.رشد و توسعه استخوان ها تا سنین ۲۰ و اندی همچنان ادامه دارد.مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم باعث داشتن استخوان های مستحکم خواهد شد.از همین رو روزانه حداقل یک لیوان ماست و یا شیر مصرف کنید.
در سنین ۳۰ سالگی باید چه تغذیه ای داشته باشیم ؟
–به کالری دریافتی خود دقت کنید ،میوه وسبزیجات مصرف کنید.
-زنان از سنین ۳۰ سالگی به بعد هر ده سال یک بار ۵ درصد از حجم عضلات خود را از دست می دهند و متابولیسم آن ها کاهش می یابد.به همین دلیل انجام تمرینات ورزشی و دریافت کالری کم تر بسیار اهمیت دارد.
-به جای مصرف آرد سفید و شیرینی از آردهایی مانند جو استفاده کنید.و مصرف شیرینی جات را به حداقل برسانید.و تا می توانید میوه و سبزیجات مصرف کنید.
-مصرف پروتئین و فولیک اسید در این سنین بسیار اهمیت دارد.همچنین محققان اعتقاد دارند زنانی که درسنین ۳۰ سالگی قصد بارداری دارند باید مصرف فولیک اسید را فراموش نکنند.
تغذیه مناسب زنان در ۴۰سالگی
در سنین ۴۰ سالگی باید چه تغذیه ای داشته باشیم ؟
-مصرف گوجه ،سبزیجات با برگ های تیره باید بخشی از رژیم غذایی شما باشد.
-به دلیل نزدیک شدن دوره یائسگی تغییرات زیادی در کلسترول و فشار خون زنان دیده می شود. از این رو انجام تمرینات ورزشی و تغذیه مناسب باعث کاهش مشکلاتی از این قبیل می گردد.
-از مصرف مواد غذایی سرخ شده و فست فود ها اجتناب کنید.از قلب خود محافظت کنید.
-مصرف ویتامین های A، C و E باعث کاهش از بین رفتن سلول ها می گردد و به بازسازی آن ها کمک می کند.این ویتامین ها در فلفل قرمز ،میوه های نارنجی رنگ ،میوه های جنگلی هویج ،سیب زمینی شیرین و سبزیجات با برگ های ضخیم یافت می شود.
-مصرف ویتامین D و آنتی اکسیدان ها در این سنین بسیار اهمیت دارد. مقدار ویتامین D در زنان در سنین ۴۰ سالگی کاهش می یابد.دقت کنید تا به اندازه کافی ویتامین D مصرف کنید ویتامین D به حفظ کلسیم در بدن کمک می کند.
در سنین ۵۰ سالگی باید چه تغذیه ای داشته باشیم ؟
-بیش تر مواد غذایی حاوی فیبر مصرف کنید و با خوردن ماهی های چرب از قلب خود محافظت کنید.
-براساس تحقیقات انجام شده در انستیتو قلب آمریکا مشخص شده است که ریسک ابتلا به بیماری های قلبی در زنان بالای سن ۵۵ سالگی افزایش می یابد. مواد غذایی حاوی فیبر به تعادل کلسترول کمک شایانی خواهد کرد.همچنین خوردن مواد غذایی شامل فیبر باعث می شود بیشتر احساس سیری کنید .مواد غذایی مانند ماهی ،دانه تخم کتان و گردو شامل فیبر هستند.
-مصرف امگا ۳ و B۱۲ در این سنین بسیار اهمیت دارد.
تغذیه مناسب زنان در ۶۰سالگی
اصول تغذیه مناسب زنان
در سنین ۶۰ سالگی باید چه تغذیه ای داشته باشیم ؟
-فعال باشید.
-میوه و سبزیجات تازه مصرف کنید.به سلامت خود اهمیت دهید و از چکاپ های روتین غافل نشوید.
-از خوردن مواد غذایی سرخ شده و فست فود ها اجتناب کنید.
-مصرف تمام ویتامین ها و پروبیوتیک ها در این دوره بسیار اهمیت دارد.
-مصرف شیر و لبنیات کم چرب را فراموش نکنید. اصول رژیم غذایی و تغذیه در دوران یائسگی زنان جام جم سرا: توقف ترشح دو هورمون مهم زنانه (استروژن و پروژسترون) تغییراتی فیزیولوژیک در بدن زنان به وجود میآورد. گرگرفتگی، تپش قلب، تعریق، خشکی مخاط واژن، کاهش میل جنسی، افزایش وزن، بیخوابی و بیحوصلگی، خستگی و افسردگی از شکایتهای شایع خانمها در این دوران است. محققان راههایی برای رفع این علائم ارائه دادهاند که یکی از بهترین آنها پیروی از توصیههای تغذیهای مخصوص این دوران است.
بد نیست اصول رژیم غذایی و تغذیه در دوران یائسگی زنان را بدانید
دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این باره بیشتر توضیح میدهد:
آیا میتوان مشکلات مربوط به دوران یائسگی را با پیروی از یک رژیم غذایی درست و متعادل کمتر کرد؟
مطالعات نشان میدهد همه خانمها، درجاتی از علائم یائسگی را تجربه میکنند که برایشان ناخوشایند و گاه تحملناپذیر است. اما میتوان با برنامهریزی دقیق و تصحیح عادات غذایی، این دوره جدید از زندگی را بخوبی پشت سر گذاشت. زیرا برخی از مواد غذایی تشدیدکننده و بعضی دیگر نیز باعث کاهش علائم ناشی از یائسگی میشود. پس با تعادل بخشیدن بین مواد غذایی میتوانیم علائم را کاهش دهیم. اما نکته مهم این که انرژی و کالری دریافتی در خانمها نباید مانند قبل از دوره یائسگی باشد.
اصول رژیم غذایی و تغذیه در دوران یائسگی زنان
منظورتان این است که باید غذای کمتری مصرف کنند؟
با اختلالات هورمونی پیشآمده، افزایش دریافت کالری و انرژی بالا ممکن است به بروز بعضی از بیماریهای متابولیک مانند اختلالات قلبی ـ عروقی، دیابت، افزایش کلسترول خون و پرفشاری خونی منجر شود. بنابراین مصرف غذا نباید بیش از نیاز بدن باشد. قسمت عمده مواد غذایی مجاز شامل سبزی، صیفی و میوههای تازه است که حداقل پنج بار در روز توصیه میشود. چربیهای مایع و غیراشباع، روغنهای زیتون، کانولا، ذرت و آفتابگردان باید جایگزین روغنهای اشباع مانند مارگارین و روغن نباتی جامد شود. مهمترین عاملی که در رژیم غذایی باید مد نظر قرار بگیرد رژیمی است که بتواند وزن مطلوب را حفظ کند و تمام مواد غذایی مفید و مورد نیاز را به بدن برساند.
کدام مواد غذایی تشدیدکننده علائم است؟
یکی از شاخصترین علائم یائسگی گرگرفتگی است. مواد غذایی پرچرب، پرپروتئین و پرکالری، خوراکیهای داغ، ادویهها و فلفل، کافئین و تمام غذاهای کنسروی که فرآیند زیادی روی آنها انجام شده گرگرفتگی را تشدید میکند. چنین غذاهایی را باید بهطور کامل از برنامه غذایی حذف کرد یا مقدار آنها را به حداقل ممکن رساند.