استرس با اندام های مختلف بدن چه می کند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نیک صالحی؛ همه ما از آثار استرس بر بدنمان مطالبی می دانیم اما استرس تاثیرات مختلفی بر بدن ما می گذارد داشتن کمی استرس در زندگی روزمره ما طبیعی است اما همین که این استرس در بدنمان زیادتر شود آثار سو می گذارد استرس و اضطراب وقتی از حد طبیعی بیشتر شود، برای تمام انسانها آزار دهنده است و به این خاطر توصیه میشود .
تاثیر استرس بر بدن چیست
اگر در کارهای پی در پی و با شتاب روزانه دچار این حالت میشوید با احساسی مثبت یک نفس عمیق بکشید و حس ناخوشایند استرس را با بازدم خود از وجودتان خارج کنید.به گزارش ایسنا، بدن ما مثل یک رادار استرس عمل میکند و وقتی استرس از بین میرود بدن ما آزاد میشود.در مقالهای که در سایت کامن سنس منتشر شده، به اختصار به بررسی پیامدهای استرس روی اندامهای مختلف بدن پرداخته شده است که نخستین آنها موهای شما هستند؛ –
مو: استرس میتواند موجب ریزش مو یا سفید شدن تارهای مو شود.- مغز: استرس از عوامل مهم ایجاد سردردها، بی خوابی، کابوس دیدن، افسردگی، اضطراب، نوسانات خلقی و رفتارهای تنشی است که البته این موارد تنها اندکی از پیامدهای استرس روی مغز هستند.
سترس اندام هایی را تهدید می کند که ضعف آنها کیفیت زندگی فرد را پایین می آورد
استرس همچنین موجب احساس سبکی در سر، سرگیجه، دشواری در تمرکز و پراکندگی افکار میشود.- دهان: گاهی اوقات زخمهای دردناکی که در دهان ایجاد میشوند به دلیل نوع تغذیه نیستند بلکه میتوانند ناشی از استرس باشند.سایر عوارض استرس روی دهان شامل دندان قروچه، قفل شدن فک، خشکی دهان، مشکلات بلعی و لکنت زبان هستند.-تاثیر استرس بر بدن
عضلات: بدن درد و دردهای عضلانی از معمولترین شکایات ناشی از استرس بویژه در بین کارمندان ادارات است.دردهای اسپاسمی از شایعترین عوارضاسترس روی عضلات هستند که برطرف کردن آنها نیاز به استراحت و تغذیه مناسب دارد که گاهی زندگی پرمشغله حتی اجازه این کار را هم به ما نمیدهد.بعلاوه دردهای مفصلی، ضعف عضلانی و عدم تعادل ماهیچهای از دیگر عوارض استرس بر عضلات بدن هستند.-
قلب و ریه: استرس موجب بروز بیماریهای قلبی و فشار خون بالا میشود.آسم و مشکلات تنفسی نیز عوارض استرس روی ریه هستند.-
مجاری گوارشی: مشکلات معدهای، تحریک پذیر روده و زخمها گوارشی از مهمترین اثرات نامطلوب استرس بر بدن هستند.-
پوست: استرس هم چنین میتواند موجب بروز بیماریهای پوستی نظیر اگزما و پسوریازیس شود.تاثیر استرس بر بدن علاوه بر اینها تعریق زیاد، خارش، ایجاد بثورات جلدی و عفونتها از پیامدهای افزایش استرس و اضطراب هستند.
بیشتر بدانید تاثیرات استرس بر قلب و چشم
استرس دشمن قلب قرار گرفتن طولانی مدت و دائمی با تنش و فشارهای روحی باعث می شود که استرس زیاد شده و میزان کلسترول، فشار خون و همچنین تری گلیسیرید خون افزایش پیدا کند.
متخصصان آمریکایی بر این عقیده هستند افرادی که تحت استرس طولانی مدت و مزمن هستند، با اختلال در ضربان قلب مواجه می شوند.
در نتیجه اگر می خواهید قلبی آرام داشته باشید، استرس هایتان را کنترل کنید.
استرس از پوستتان گرفته تا ریه ها، قلب و روده هایتان را درگیر می کند.
استرس دشمن چشم ها نتایج پژوهش های محققان اروپایی نشان می دهد که فشار روحی و جسمی زیاد می تواند باعث بروز لرزش و ارتعاشاتی در ناحیه چشم ها می شود. این مسئله نیز باعث بروز تحریکاتی در عضلات کوچکی می شود که وظیفه ی بالا بردن پلک ها را دارند. علاوه بر این، استرس باعث بروز التهاب چشم و تاری دید می شود.
استرس دشمن کبد تجمع هورمون های استرس در بدن باعث تخریب سلول های کبدی می شود. در نتیجه کبد ضعیف شده و در معرض بیماری قرار می گیرد.