شکوریراد: اکنون راهی جز اصلاحات برای بهبود شرایط کشور وجود ندارد
به اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ علی شکوریراد، روز چهارشنبه در نشستی با عنوان 'دانشگاه، سنگر آزادی' در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در شرایط کنونی اصلاح طلبی در قسمتی از جامعه رنگ باخته و به جایش مطالبات تحولات ساختاری و براندازی شکل گرفته است.
وی اظهار داشت: نگرش دانشجویان و جامعه بر محور این پرسش است که تاکنون هر گونه تلاش را انجام دادیم و در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی حماسه ها خلق کردیم اما اکنون افقی پیش روی ما نیست.
شکوری راد با بیان اینکه پرسشگری جامعه در موارد یاد شده جدی است، گفت: باید دید که دانشجو کجای این پرسشگری است و دانشگاهها کجای آن قرار دارند.
نماینده مردم تهران در دوره ششم مجلس شورای اسلامی با تشریح رخدادهای سیاسی کشور طی سه دهه گذشته، نقش جنبش های دانشجویی در آگاهی بخشی جامعه و انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی را موثر دانست و افزود: اگر نتوانیم به درستی از شرایط موجود عبور کنیم، فرآیند قهقرایی را طی خواهیم کرد.
شکوری راد اظهار داشت: عدالت و آزادی جزو لاینفک جوانان و دانشجویان است و اکنون تحولات نسلی موجب شده است اهداف دانشجو از جمع گرایی و آرمان های جمعی به سوی منافع فردی و آرمان های فردی سوق یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: دانشگاه میزان الحراره جامعه است، دانشگاه محل شکل گیری هم اندیشی، تضارب آرا و هم افزایی در جامعه می باشد که اکنون این نقش مخدوش شده است.
وی با بیان اینکه پرسشگری و مطالبه گری ذات دانشجو است، افزود: دانشجویان سفیران آگاهی جامعه به شمار می روند و جنبش های دانشگاهی همواره منشاء تحول در جامعه بوده و هستند.
* عوامل موثر در کاهش منزلت دانشگاهها
دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران با اشاره به عواملی که باعث کاهش منزلت دانشگاهها شده است گفت: عدم پاسداشت استقلال دانشگاهها از مهم ترین عوامل در این زمینه به شمار می رود، بطوریکه مداخلات شورای عالی انقلاب فرهنگی در همه تصمیم گیری ها و به ویژه گزینش های اعضای هیات علمی در مخدودش کردن دانشگاهها نقش بسزایی داشته است.
شکوری راد افزود: در یک برهه افرادی به عنوان اعضای هیات علمی دانشگاهها انتخاب می شدند که به طور ویژه گزینش می شدند، در حالی که افراد شایسته نمی توانستند از این فیلتر عبور کنند که در همین راستا می توان به اعطای بورسیه خارج کشور برای سه هزار نفر بدون رعایت ضوابط در دولت احمدی نژاد اشاره کرد.
وی اظهار داشت: امنیتی شدن دانشگاهها، پولی شدن دانشگاهها و ترویج مدرک گرایی با توسعه بی رویه دانشگاههای غیر دولتی و آزاد از دیگر عوامل کاهش منزلت دانشگاهها است و بدین طریق دانشجویان بتدریج به انفعال رفتند و امکان کنش موثر از آنان گرفته شد.
وی تعداد کل دانشجویان کشور در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی را 180 هزار نفر عنوان کرد و گفت: هم اکنون تعداد دانشجویان با رشد 21 برابری به سه میلیون و 800 هزار نفر افزایش یافته و تعداد دانشگاهها نیز از حداکثر 70 مرکز به 2 هزار و 500 دانشگاه رسیده است.
شکوری راد افزود: امروز آزادی دانشگاهی که در بند است و دانشجویی که در رنج است باید به عنوان مهم ترین مطالبات دانشجویان باشد.
وی با اشاره به نقش جنبش های دانشجویی در تحولات جامعه و اصلاحات گفت: جنبش های دانشجویی در ایران در دوره هایی دچار رخوت و رفتارهایی شد که از آن می توان به عنوان 'خود زنی' یاد کرد اما به این واقعیت باید اذعان کرد که مطالبات دانشجویی کنشگران سیاسی و اصلاح طلبان را واداشت تا در تعامل با نسل جوان در دو دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری حماسه خلق کنند.
وی یکی از علل انزوای جنبش های دانشجویی و غلبه منافع فردی دانشجویان بر منافع جمعی را گسترش فضای مجازی به عنوان رقیب دانشگاهها دانست و افزود: فضای مجازی کنش تجمع را به انزوا برده است و شکل گیری هویت مجازی باعث شده تا جنبش های دانشجویی و تجمعات امکان بروز و ظهور پیدا نکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس ششم اظهار داشت: مردم می توانند اصلاح طلبان را طرد کنند اما اصلاحات یک گفتمان و جریان ثابت است و اکنون راهی به جز اصلاحات برای بهبود شرایط کشور و برون رفت از چالشهای فعلی وجود ندارد.
در نشست 'دانشگاه، سنگر آزادی' بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان نو اندیش دانشگاه فردوسی مشهد پیرامون وضعیت موجود سیاسی کشور و چاره اندیشی برای برون رفت از این شرایط قرائت شد.
نشست 'دانشگاه، سنگر آزادی' به مناسبت روز دانشجو و به همت انجمن اسلامی دانشجویان نو اندیش دانشگاه فردوسی مشهد عصر چهارشنبه با حضور جمعی از دانشجویان در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد.