دی‌میستورا: توافقاتی درباره تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه حاصل شد/مخالفت با فهرست اسامی ایران، روسیه و ترکیه

کدخبر: ۲۵۷۲۴۶
اقتصادنیوز؛ استفان دی‌میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه پس از پایان دیدارش با وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه در ژنو گفت که بر سر بسته متوازن جهت تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه توافقاتی صورت گرفت.
دی‌میستورا: توافقاتی درباره تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه حاصل شد/مخالفت با فهرست اسامی ایران، روسیه و ترکیه

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ «استفان دی میستورا» نماینده سازمان ملل در امور سوریه در نشست خبری مشترک با وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه در ژنو گفت که در نشست سه جانبه امروز تلاش‌هایی برای توافق بر سر بسته پیشنهادی متوازن جهت تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه صورت گرفت.

به گزارش الجزیره، نماینده سازمان ملل در امور سوریه تصریح کرد که در نشست روز سه شنبه حتی گام اضافی برای تاسیس کمیته پیش نویس قانون اساسی سوریه برداشته شد.

وی افزود: فردا با دبیرکل سازمان ملل درباره آنچه که به توافق رسیده‌ایم، رایزنی خواهم کرد. به شورای امنیت خواهم رفت تا اطلاعاتم درباره تشکیل کمیته پیش نویس قانون اساسی را ارائه کنم.

مخالفت دی‌میستورا با فهرست اسامی ایران، روسیه و ترکیه

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ یک منبع آگاه از روند نشست چهار جانبه با محوریت سوریه در ژنو تاکید کرد که اعلام فهرست‌های شرکت کننده در کمیته قانون اساسی سوریه به تعویق افتاد که علت آن، اختلافات میان سازمان ملل و کشورهای شرکت کرده در آستانه بود.

این منبع در مصاحبه با نووستی گفت، در این نشست که میان سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه با استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه برگزار شده است، سازمان ملل با فهرست اسامی که این سه کشور برای کمیته قانون اساسی سوریه ارائه داده بودند، مخالفت و اعلام کرده است که این فهرست توازن ندارد.

این منبع گفت که سازمان ملل با این فهرست با ادعای متوازن نبودن آن مخالفت کرد و این امر به معنای تاخیر در اعلام تشکیل کمیته قانون اساسی است.

وی تصریح کرد که علت مخالفت سازمان ملل با فهرست اسامی، إعمال فشار آمریکا برای ناکام ماندن تشکیل این کمیته بود.

انتظار می‌رود که این کمیته، قانون اساسی جدیدی را برای سوریه تدوین کند یا قانون اساسی کنونی را اصلاح کند و پس از آن، انتخابات سراسری در سوریه برگزار شود.

لاوروف گفته بود که بعد از دست‌یابی به توافقی درمورد فهرست اعضا، این کمیته می‌تواند فعالیت خود را از سال میلادی آتی شروع کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید