واکنش مکارمشیرازی به اظهارات رحیمپور ازغدی علیه حوزه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرناپلاس؛ حسن رحیمپور ازغدی که قبلا در مدرسه فیضیه علیه حوزه سخن گفته بود، این بار از تریبون نماز جمعه تهران حوزه امروز را مشابه 40 سال قبل خواند که سخنانش واکنش ناصر مکارمشیرازی، مرجع تقلید را برانگیخت.
انتقاد این مرجع تقلید بعد از سخنان انتقادی رحیم پور بیان شد که از تریبون نماز جمعه تهران به مسئولان حوزه و دانشگاه تاخته و گفته است در نماز جمعه انقلابی باید خدمات و صدمات این نهادها به شکل شفاف بیان شود.
مکارم شیرازی، امروز در درس خارج خود با طرح این پرسش که چطور میشود به شخص مخالف حوزه فرصت سخنرانی داده شود و دروغ بزرگی بیان گردد که 40 سال است حوزه حرفهای سابق خود را میزند، تأکید کرده است:انتظار نداریم در درون حوزه هم افرادی علیه حوزه باشند، حوزه نباشد هیچکس نیست. چندمین بار است که این شخص این سخنان را میزند و در عین حال باز هم از او دعوت به صحبت میشود، این نشان میدهد در داخل نظام هم خبرهایی است.
به گفته ایشان، «از عجائب روزگار است که هفته گذشته در نماز جمعه تهران در سخنرانی قبل از خطبه ها بر ضد حوزه علمیه صحبت کردند؛ نماز جمعه ای که فرزند حوزه است، تمام ائمه جمعه بدون استثنا فرزندان و تربیت یافتگان حوزه های علمیه هستند؛ حال چطور می شود که پایگاه بشود بر ضد حوزه؟ این عجیب است! شما که همه چیزتان از حوزه است چطور می شود از یک شخص مخالف حوزه که قبلا نیز علیه حوزه سخنرانی کرده بود، دعوت کنید و پایگاه بدهید.»
ایشان با رد ادعای مطرح شده از سوی سخنران پیش از خطبه ها تصریح کرد: اگر کسی نداند شما که می دانید، حوزه چقدر به مسائل مستحدثه و نیازها و اقتضائات توجه دارد و در درس ها، تحقیقات و پژوهش ها به این موضوعات توجه می شود.
رحیم پور ازغدی: باید خدمات و صدمات حوزه در نماز جمعه بیان شود
سخنران پیش از خطبههای نمازجمعه هفته گذشته تهران، حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بود. او در بخشی از سخنان خود با طرح این موضوع که دو قرائت از نماز جمعه وجود دارد که یکی بیخطر و دیگری نماز جمعه علوی و محمدی است، انتقاداتی را نسبت به مسئولان کشور و برگزارکنندگان نماز جمعه مطرح میکند.
وی با تأکید بر اینکه نماز جمعه تریبونی است که هم باید خدمات حکومتیها به مردم توضیح داده شود تا سوءظن پیدا نکنند هم مسئولان به جای پاسخگویی درباره برخی از مفاسد، کاری نکنند که چند دزد و بیعرضه باعث شوند مردم تمامی خطاها و بیعرضگیها را به کل سیستم تعمیم دهند و به جای پاسخگویی ناهیان از منکر و صاحبان حق، مظلومان و مستضعفان را متهم به تشویش اذهان عمومی، تضعیف نظام و ضدانقلابیگری نکنند، گفته است:« هم خدمات نیروهای حوزه دانشگاه و هم صدماتی که اینها زدهاند باید بیان شود. اینها باید شفاف، منطقی و اخلاقی در نماز جمعه بیان شود. حوزه، دانشگاه و مدیریتهای آن باید شجاع و مسئولیتپذیر باشند و قصور خود را بپذیرند.»
از فیضیه علیه حوزه
این نخستین بار نیست که رحیم پور ازغدی از تریبونی عمومی دست به انتقاد از حوزه علمیه قم میزند. شهریورماه سال جاری نیز این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در تجمع اعتراضی طلاب در مدرسه فیضیه سخنرانی جنجالی داشت. وی در بخشی از سخنرانی خود با بیان اینکه حوزه غیر از اعتراضات و تبلیغ دین، وظیفه اجتهاد اقتصادی را نیز به عهده دارد، گفت:«درس خارجهایی برگزار میشود که به جای اینکه تمدن دینی را تئوریزه کنند، فقه سکولار میسازند و در مورد بانکها و روابط اجتماعی و این دست مسائل حرفی نمیزنند.»
رحیم پور ازغدی در همین راستا تأکید کرده بود: «ریشه سکولاریسم در حوزه است. سکولاریسم یعنی تفکیک دین از حکومت و دولت و تمدن. به جای این همه رساله، مسائلی که حل نشده است را پاسخ دهید. در فقه حکومتی نیز حوزه هنوز در مسائل اصلی جوابی ندارد. حوزه هنوز بعد از 40 سال دارد بحث میکند بانکها ربوی هستند یا خیر. »
مکارم شیرازی آن زمان این اتفاق را یک «فاجعه» خواند و در بیانیهای نوشت«در این شرایط حساس، تضعیف حوزه علمیه و مرجعیت و تهدید رئیسجمهوری بر اساس چه ضابطهای بوده؟ آیا همه اینها آب به آسیاب دشمن ریختن نیست؟» آیتالله نوری همدانی نیز در واکنش به اینکه رحیم پور ازغدی، حوزه را سکولار خوانده بود، گفت:«حوزه علمیه که در طول تاریخ در مقابل ظلم ماند، استکبارستیز بود، حال اینگونه قضاوت بیانصافی است. حوزه هیچگاه سکولار نبوده و نیست و نخواهد بود، چرا باید کسی را به حوزه بیاورند که از حوزه بیاطلاع باشد؟ اجازه نخواهیم داد کسی خدمات مراجع و علمای بزرگ و حوزه علمیه را زیر سؤال ببرد.»
حال باید منتظر ماند و دید، آیا دیگر مسئولان و چهرههای حوزه، بهعنوان مهد انقلاب نیز به سخنان این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که از داعیهداران حفظ انقلاب است، واکنش نشان خواهند داد!؟