هر چند وقت یکبار لازم است موهای خود را بشویید؟

کدخبر: ۲۵۷۸۲۷
اقتصادنیوز: زمان شستشوی موها بستگی به نوع پوست سر و نوع موها دارد اگر پوست سرتان چرب است تعداد شستشوی سرتان در هفته بیشتر می شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز داشتن یک برنامه منظم برای شستشوی موهایتان تقریباً به یک موضوع چالش برانگیز تبدیل شده است، اما در کل هیچ قاعده ای برای آن وجود ندارد که میزان دفعات شستن موهایتان را در فواصل منظم تعیین کنند.

همه آنها به نوع مو، شیوه زندگی و فعالیت بدنی شما بستگی دارد و نمیتوان گفت برای خانم ها هفته ای 3 بار و برای آقایان هفته ای بیشتر از 3 بار بلکه این پاسخ باید با توجه به ویژگی های موهای فرد داده شود.

درست آنچه در ادامه این بخش خواهید خواند ولی در کل باید بگوییم با توجه به این که شستشوی موها و دفعات آن کاملا بستگی به نوع موهایتان دارد و برای موهایی معمولی 2 تا 3 بار شستشو در هفته کافی است و موهایی چرب احتمالا هر روز و یا برای موهایی ضخیم، فر و خشک هفته ای یک بار شستشو کافی است البته با رعایت نکات صحیح.

چرا موها نیاز به شستشو دارند؟

ترشحات سبوم:

درست مانند صورت شما، موهای تان نیز به دلیل ترشح سبوم که به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عمل می کند، چرب می شود. سبوم، از غدد سباسه واقع در کنار ریشه های مو در لایه درم آزاد می شود و باعث می شود که پوست سر شما چرب شود. با این حال مقدار سبوم آزاد شده از هر فرد نسبت به فرد دیگر به علت تغییرات ژنتیکی و عملکرد هورمون ها کاملا متفاوت است.

چربی مو:

همانطور که از سبوم، علت اصلی چربی در موهای شماست. انواع مختلف مو نیز به سطح مختلف توجه نیاز دارند.ترشح بیش از حد سبوم می تواند موجب شود که شما مجبور شوید موهای تان را به طور مرتب شستشو دهید، در حالی که کم شدن ترشح آن ، به شما اجازه می دهد تا بدون شستشو، برای مدت زمان زیادی به حمام نروید.

موهای نازک و صاف، نیاز به شست و شوی بیشتری دارند. این به این علت است که پوست سر بسیار کثیف و روغنی می شود و به دلیل پخش و سبوم در پوست سر می باشد از طرف دیگر، موهای ضخیم و فر و گره خورده می توانند تا مدت زمان طولانی خشک بمانند.

شستشوی موها بر اساس فعالیت

عرق کردن:

آیا شما یک ورزشکار هستید و در فعالیت های جسمانی فعالیت می کنید، که سبب عرق کردن زیاد شما میشود؟ آیا شما در جای خشک و صحرایی زندگی می کنید؟ اگر اینطور است، که باید به طور مرتب موهایتان را بشویید.

بین فعالیت بدنی و شستن موها رابطه مستقیمی وجود دارد ؛ هرچقدر بیشتر عرق می کنید، بیشتر باید موهایتان را بشویید و این، به این دلیل است که عرق منافذ پوست سر را باز می کند و آن را کثیف می کند.

شستشوی موها بر طبق مشکلات سر

شوره سر:

شرایط پوستی است که در آن سلول های مرده پوست از پوست سر به عنوان لکه های سفید خراشیده می شود و باعث خارش سر میشود و سبوم و عرق، شوره سر را افزایش می دهند.میزان شست و شوی موهای تان به شدت شوره سرتان بستگی دارد اما در کل، مراقب باشید که موهایتان را بیش از حد نشویید.

  زیرا باعث شکنندگی مو و به مرور زمان از بین رفتن و آسیب آن می شود. بنابراین یک سوال بزرگ باقی می ماند؟ چقدر شستشو برای موهایتان لازم است؟ سوالی که در این بخش از سلامت پوست و موی نمناک در موردش خواهیم گفت البته پاسخ این سوال از فردی به فرد دیگر متفاوت است، چرا که انواع مو وجود دارد و هر کدام نیازهای منحصر به فردی دارند.

به طور کلی افرادی که دارای پوست سر چرب هستند، باید موهای خود را روزانه بشویند و افرادی که پوست سر خشک دارند، باید یک یا دو بار در هفته موهای شان را شستشو دهند و افرادی که پوست سر نرمال دارند، هر وقت احساس می کنند موهایشان چرب است، این کار را انجام دهند.

زمان شستشوی موها در نهایت پس بستگی به نوع مو و شیوه زندگی دارد.

نوع و بافت مو:

بافت موی شما یکی از عوامل مهم در یافتن پاسخ برای سوال بالا است. نوع مو تاثیر بر روی گسترش چربی ناشی از سبوم، در سراسر موی شما دارد. در موهای ضخیم و درشت و فرفری، این گسترش کندتر انجام می شود.

در حالی که در موهای نازک و صاف این اتفاق سریعتر رخ می دهد بنابراین نوع دوم باید بیشتر شسته شود.

نوع پوست سر:

پوست سر چرب، نیاز به شستشوی بیشتری نسبت به پوست سر خشک دارد. شستن بیش از حد پوست سر خشک، شوره و شکنندگی مو را افزایش می دهد ؛ باید نوع پوست سر را تشخیص دهید و بتوانید روغن های اضافی را که توسط بدن تولید می شود،کنترل کنید.

زمان مناسب شستشوی موها

شیوه زندگی و فعالیت:

اگر فعالیت بدنی شما سبب افزایش چربی به سبوم و عرق کردن در بدن می شود، موهایتان به شست و شوی بیشتر و معمولتری نیاز دارد. نوع و شیوه زندگی شما نیز تاثیر مستقیمی روی شست و شوی موها و فرمول مراقبت از آن دارد.

اگر موهای خود را به طور منظم در معرض حرارت قرار می دهید، باید تعداد دفعاتی که موهایتان را میشوید، محدود کنید. تا بخواهید از خشک شدن آن جلوگیری کنید.

ممکن است شگفت زده شوید، اگر بدانید شست و شوی مو و شامپو کردن آن دو چیز کاملا متفاوت است ، شستن موهایتان را می توانید به سادگی با آب انجام دهید.

چگونه باید موهایتان را شامپو کنید؟

هنگامی که موهایتان را کمتر شست وشو دهید، پوست سرتان را برای تولید روغن کمتر آماده میکنید. در نتیجه کاهش تعداد دفعاتی که لازم است آن را شست و شو دهید، میسر میشود.

استفاده از شامپو به طور مکرر، ممکن است شانس داشتن موهای شاداب را کاهش دهند. هرکسی که هر روز مو های خود را شامپو می کند، باید از شامپو های روزانه استفاده کند.

کارشناسان می گویند:تنها افرادی که موهای نازک، چرب و دارای شوره دارند و کسانی که در فعالیت های جسمانی زیادی فعالیت دارند و کسانی که در محیط های گرم و مرطوب زندگی می کنند، باید از شامپوی روزانه استفاده کنند.

چه کسی می تواند چند روز بدون شست و شوی موهایش بگذراند؟

افرادی که دارای موهای ضخیم یا پوست سر خشک هستند، می توانند هر چند روز یک بار موهایشان را شستشو دهند، زیرا موهایشان به آسانی چرب نمی شود.

از سوی دیگر، استفاده از شامپو های مکرر برای افرادی که دارای اسید چرب هستند، توصیه می شود علاوه بر استفاده از شامپو می توانید برای تمیز کردن موهایتان از انواع اسپری تمیز کننده استفاده کنید و آنها را جایگزین کنید و یا فقط شستن با آب خالی را امتحان کنید.

در بخش بعدی این قسمت از نکات مربوط به سلامت پوست و موی نمناک در مورد این روش ها بیشتر توضیح خواهیم داد:

راه های جایگزین برای شستن موهایتان:

شامپو کردن موهای خشک:

آیا میدانستید که می توانید موهای خود را بدون استفاده از آب تمیز کنید و شامپو های خشک برای افرادی که نمی خواهند موهای خود را مرتب بشورند، مناسب هستند و معمولاً به شکل پودر یا اسپری موجود می باشند.

شامپو های خشک معمولا حاوی عناصر نرم کننده، ضد ریزش مو و جذب کننده سبوم می باشند.

طریقه شستشوی موها با آب خالی

فقط آب:

گاهی اوقات آب ساده به هنگام شستن موهایتان به خوبی عمل می کند.

به طور مثال دوچرخه سواری کرده اید و مقداری گرد و غبار روی موهایتان را گرفته است، یا فقط در نور مستقیم خورشید قرار گرفته اید و به خانه برگشته اید، با این روش ساده می توانید مشکل را حل کنید .با استفاده از این نکات و تکنیک های شگفت انگیز می توانید موهای سالم داشته باشید.

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید