توقیف شناور ایرانی در آبهای کویت
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم؛ هادی حقشناس با اشاره به توقیف شناور ایرانی توسط کویت اظهار کرد: این شناور متعلق به تایدواتر و نام آن اروند تاید بوده که مخصوص نصب سازه در دریا است.
وی افزود: این شناور در فروردین ماه امسال در اختیار یک شرکت کرهای برای نصب یک پل دریایی در کویت قرار گرفته بود.
وی با بیان اینکه شرکت تایدواتر با کارفرمای کویتی و پیمانکار کرهای قرارداد داشته است یادآور شد: برای اجرای این قرارداد تایدواتر یک نماینده مقیم تعیین میکند که رابطه بین سه گروه تایدواتر، شرکت کرهای و کارفرمای کویتی بوده است.
عضو هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در ادامه اختلافاتی بین این طرف قرارداد ایجاد میشود تصریح کرد: به دلیل تحریم، تایدواتر شناور متعلق به خود را که ثبت ایران بوده تغییر ثبت داده و به نام کویت میکند. این یک تخلف بزرگ بوده چون تغییر ثبت شناور به نام ایران توسط سازمان بنادر و دریانوردی باطل نشده بود.
حقشناس ادامه داد: در واقع به لحاظ حقوقی تایدواتر مرتکب تخلف شده که در ادامه با پیگیریهای انجام شده توسط شرکت، این مشکل حل شده است.
وی با بیان اینکه حل این مشکل هزینههایی را به دنبال داشته که به عهده نماینده پیمانکار بوده و نه تایدواتر یادآور شد: حدود یک ماه پیش این شناور (بارج خدماتی) اقدام به خارج شدن از آبهای کویت و حرکت به سمت ایران میکند. اسناد خروج نیز تایید شده اما زمانی که شناور از آبهای کویت خارج میشود مجددا نهاد دریایی کویت این شناور را به بندر بر میگرداند.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه این موضوع کاملا حقوقی بوده و بین تایدواتر، پیمانکار کره ای و کارفرمای کویتی است اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی از سه هفته پیش مکاتباتی را از طریق سفارت برای حل این مشکل انجام داده که به زودی این مسئله حل میشود.
حقشناس تاکید کرد: بخش زیادی از کارهایی که برای حل این مشکل انجام شده به دلیل پیگیرهای سازمان بنادر و دریانوردی بوده است.
وی با بیان اینکه هیچ مشکلی برای خدمه این شناور پیش نیامده گفت: خدمه به هیچ عنوان در داخل شناور محبوس نشده و مشکل فنی برای خروج آنها از شناور وجود ندارد.