تهران؛ پنجمین کلانشهر خطرناک جهان در حوزه زلزله
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ احمد صادقی در نشست تخصصی ایمنی در برابر زلزله با رویکرد تاب آوری شهری و ارائه الگوهای عملی مدیریت بحران، با اعلام این مطلب گفت: از اوایل دهه 70 با توسعه فضای شهرنشینی در حریم گسل ها، تهران به شهری پرخطر تبدیل شد.
وی با اشاره به سایر مخاطرات تهران، افزود: در سال های اخیر، تهران با مخاطرات چندگانه ای چون سیل، فرونشست، رود دره و قنات ها مواجه است و چه بسا به دلیل تغییرات اقلیمی نیز شاهد مخاطرات جدیدی چون طوفان بوده ایم از این رو شناخت این مخاطرات باید مورد توجه مدیران شهرسازی قرار گیرد.
صادقی با اشاره به نقشه ریسک محلات تهران، تصریح کرد: خوشبختانه طی سال های اخیر ما در تهران شاهد پیشرفت های چشمگیری در حوزه مدیریت بحران هستیم؛ سند کاهش خطر پذیری از جمله اقدامات سال های اخیر است که می تواند به عنوان الگوی موفق توسط سایر شهرها نیز اجرایی شود.
وی با اشاره به لزوم هوشمند سازی شهر ها نیز افزود: هوشمندسازی علاوه بر کاهش هزینه ها منجر به افزایش نظارت ها در شهر می شود از این رو باید جدی گرفته شود.
جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران شهر تهران در ادامه با اعلام اینکه ما نیازمند لایحه یکپارچه مدیریت شهری هستیم، خاطر نشان کرد: شرایط فعلی در مدیریت شهرها بحرانی است چرا که ارگان های خدمات دهی همانند آب و برق شخصی عمل می کنند و این در حالی است که در زمان بحران ها ما نیازمند مدیریت واحد هستیم تا بهتر خدمات رسانی به شهروندان صورت گیرد.
به گفته وی، مردم در لحظات وقوع حوادث مهم ترین نقش را ایفا می کنند چرا که قبل از حضور نیروها و مسئولان مربوطه، آن ها درگیر حادثه هستند اما متاسفانه نقش آن ها در مدیریت بحران هنوز جدی گرفته نشده است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در سطوح اولیه مردم مسئول بحران در محلات خود هستند، اذعان کرد: این موضوعی است که باید توسط دستگاه های ذیربط جدی گرفته شود و برای آن برنامه ریزی های اصولی صورت گیرد.
وی با اشاره به اهمیت آموزش مردم در زمینه مدیریت بحران، و با بیان اینکه بر اساس مطالعات صورت گرفته در صورتی که تمامی دستگاه های امداد رسان در زمان حادثه به موقع و با تمام تجهیزات سر صحنه حاضر شوند ما شاهد کاهش 10 درصدی خسارات جانی هستیم، خاطر نشان کرد: در زمان رخداد حوادث در ساعات اولیه 90 درصد فعالیت های امدادی توسط مردم درگیر در حادثه، انجام می شود از این رو آموزش مردم و از طرفی اعتماد به آن ها جهت سپردن تجهیزات امدادی جهت کاهش خسارات، بسیار حائز اهمیت است.
صادقی با بیان اینکه پیشگیری و آمادگی مقدم بر مقابله است، افزود: این مهم نیز از طریق آموزش شهروندی در شهرها محقق خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اعلام این که در برنامه 5 ساله سوم شهرداری تهران به مفهوم تاب آوری و راهکارهای افزایش آن توجه شده است، گفت: در مفهوم تاب آوری، افزایش توان مقابله بسیار حائز اهمیت است و این نکته ایست که باید برای آن برنامه ریزی صورت گیرد.