صف دیپلماتیک در دمشق

کدخبر: ۲۶۱۴۵۴
اقتصادنیوز: موفقیت های پی در پی حکومت و ارتش سوریه در مبارزه با گروه های تروریستی و آزادسازی بیشتر مناطق این کشور از دست تروریست های مورد حمایت رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی - عربی، موجب شده است تا برخی کشورهایی عربی چون بحرین و امارات از باز شدن سفارتخانه‌های خود در سوریه خبر داده و گفته می ‌شود که انگلیس نیز در حال بازسازی سفارت خود در سوریه برای بازگشایی است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ با آغاز بحران تحمیلی به سوریه در اسفندماه سال 1389، تقریبا تمامی کشورهای غربی - عربی نه تنها سفارتخانه های خود را در دمشق بستند بلکه کشورهایی همچون آمریکا، انگلیس، فرانسه، عربستان، قطر، ترکیه و امارات تمام قد در کنار گروه های تروریستی در سوریه قرار گرفتند، با این امید که بتوانند با سرعت حکومت ضد صهیونیستی سوریه را از هم بپاشانند و دولت مورد نظر خود را در این کشور روی کار بیاورند. 
گذشت زمان و مقاومت مردم و ارتش سوریه که در کنار خود جبهه مقاومت اسلامی را داشتند و در ادامه حضور نیروها و امکانات ارتش روسیه (از مهر ماه سال 1394) در جنگ سوریه موجب شد که معادلات این بحران در نهایت به نفع مردم این کشور و جبهه مقاومت اسلامی تمام شود، به حدی که اکنون کشورهای عربی یکی پس از دیگری در حال بازگشت به دمشق هستند و انتظار است که در سال میلادی جدید این روند نه تنها از سوی کشورهای عربی بلکه از سوی کشورهای غربی نیز سرعت مضاعفی به خود بگیرد. 
روزنامه دیلی‌ تلگراف دوشنبه گذشته طی مطلبی با اشاره به اینکه عربستان نیز احتمالاً سفارتش را در دمشق بازگشایی خواهد کرد، نوشت: دنیا به استقبال بشار اسد، رئیس‌ جمهور سوریه آمده است. 
این روزنامه انگلیسی افزود، تمام مسیرها به دمشق ختم می‌شود و دنیا در حال استقبال از «بشار اسد»، رئیس‌ جمهور سوریه است که زمانی در انزوا قرار گرفته بود. 
دیلی تلگراف در این مطلب به نقل از یک دیپلمات انگلیسی بدون اشاره به نام وی درباره برقراری رابطه لندن با دمشق هم نوشت: «دیپلمات انگلیسی با لبخندی اکراه‌آمیز گفت که مأموریت بعدی‌اش ممکن است دمشق باشد؛ او در سخنانی فی‌البداهه گفت که 'یک تا دو سال صبر کنید و می‌ توانیم شرط ببندیم که ما سفارتمان را بازگشایی می‌کنیم.» 
در ادامه این یادداشت آمده است: «این سخن نشان می‌دهد که نگرش‌های سیاسی تا چه اندازه درباره سوریه تغییر یافته‌ است؛ با آنکه موضع دیرپای انگلیس این بوده که بشار اسد باید از قدرت کناره‌گیری کند؛ 'جرمی هانت'، وزیر خارجه انگلیس این هفته اعتراف کرد که اسد اکنون قرار است در آنجا بماند.» 
دیلی تلگراف همچنین به اخراج سوریه از اتحادیه عرب و وضع تحریم‌های بین‌المللی علیه دمشق بعد از آغاز بحران این کشور در سال 2011، به اقدام کشورهای چند کشور عربی، از جمله امارات و بحرین در بازگشایی سفارتخانه‌هایشان در دمشق اشاره کرد. 
منابع مطلع به تلگراف گفته‌اند که عربستان سعودی، به عنوان یکی از اصلی‌ترین مخالفان حکومت بشار اسد ممکن است کشور بعدی باشد که سفارتش را در دمشق افتتاح می‌کند. 
این روزنامه انگلیسی افزود، «این اقدام، آغاز عصر جدیدی از مشروعیت برای اسد خواهد بود و ممکن است در نهایت با گشایش سفارتخانه کشورهای غربی مانند انگلیس خاتمه پیدا کند.» 
«دانی مکی» یک تحلیلگر انگلیسی-سوریه‌ای که مرتبطانی در داخل دولت سوریه دارد نیز در این باره می گوید: «پیوندهای سوریه با کشورهای عربی در حال گذراندن یک دوره سریع دیپلماسی رفت و برگشت است که به بازگشایی سفارتخانه‌ها و تغییر لحن نسبت به دمشق منجر شده است». 
حضور 'عمر البشیر' رییس جمهوری سودان در اوایل دی ماه در سوریه و دیدار وی با بشار اسد همتای سوری او نیز نمونه دیگری از ارتباط کشورهای عربی با دمشق می باشد؛ سودانی که در سال های اخیر تمام و کمال مطیع دستورات آل سعود در مسایل منطقه ای بوده است، اما با چرخش سیاست های خود اکنون به دنبال رابطه با دمشق می باشد. 
بحران سوریه که در اسفند ماه سال 1389 (2011) با حمایت همه جانبه محور غربی - عربی - صهیونیستی از گروه های تروریستی علیه حکومت دمشق آغاز شد،اکنون به آخرین ایستگاه خود در استان ادلب (شمال غرب سوریه) رسیده است، ایستگاهی که با یک حمله نهایی می تواند به تروریسم هشت ساله در سوریه پایان دهد. 
شاید به طور قطع بتوان گفت که محور غربی - عربی حامی تروریسم در سوریه هرگز فکر نمی کرد که حکومت دمشق بتواند از این جنگ بین المللی که تروریست هایی از بیش از یکصد کشور جهان در آن با حمایت های همه جانبه اکثر قدرت های جهانی یکجا جمع شدند، جان سالم به در ببرد، ولی ارتش سوریه با یاری خدا و حمایت های جبهه مقاومت اسلامی و ارتش روسیه توانست بر این جنگ بین المللی پیروز شود؛ جنگی که ثمره آن کشته شدن بیش از 600 هزار سوری و آواره گی حدود 12 میلیون نفر دیگر از جمعیت 24 میلیون نفری سوریه بود. 
فصل نوین ایجاد ارتباط کشورهای عربی با سوریه را باید به فال نیک گرفت، هرچند شماری از این کشورها در طول بحران سوریه علیه مردم این کشور و در کنار و پشتیبان گروه های تروریستی بودند، اما این کشورها می توانند با اصلاح اعمال خود در گذشته صفحه نوینی در تاریخ باز کنند که به نفع مردم سوریه و خود باشد. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید