احتمال حمله اسرائیل به اهداف نیروهای مقاومت در عراق چقدر است؟

کدخبر: ۲۶۴۰۰۹
اقتصادنیوز: در پی انتشار برخی گزارش ها مبنی بر احتمال حمله رژیم صیهونیستی به برخی اهداف نیروهای مقاومت در داخل خاک عراق، یک صاحبنظر برجسته امور نظامی میزان این احتمال را بررسی کرده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سرلشکر بازنشسته 'وفیق السامرایی' در یادداشتی به موضوع حملات موشکی به نزدیک دمشق در سوریه توسط اسرائیل و طرح احتمال حمله به اهدافی در عراق بویژه مراکز نیروهای مقاومت اسلامی پرداخته است.

در این یادداشت آمده است: آنچه اسرائیل هم اکنون در سوریه انجام می دهد با هماهنگی آمریکاست و از مرحله چراغ سبز نشان دادن از سوی واشنگتن فراتر رفته است.

وی افزود: پس از ناکامی آمریکا در تحقق اهداف نظامی و حتی سیاسی خود در سوریه و عراق، اکنون اسرائیل با هماهنگی واشنگتن وارد عرصه ایجاد تنش شده است.

این کارشناس ارشد نظامی نوشت: ناکامی آمریکا در شرق فرات، تضاد منافع با واشنگتن و آنکارا، دست برتر دولت سوریه، شکست سیاسی آمریکا در عراق و سیاست جدید واشنگتن در خودداری از پذیرش تعهدات نظامی دایمی از جمله عواملی است که سبب شده، زمینه برای تشدید فعالیت اسرائیل و البته در سقفی معین، فراهم شود.

وی در عین حال وضعیت عراق را با سوریه متفاوت دانست و گفت: مسائل سوریه بطور مستقیم بر روی اسرائیل تاثیر دارد اما وضعیت عراق کاملا متفاوت است.

السامرائی، شایعات مربوط به احتمال قرار گرفتن نیروهای الحشد الشعبی عراق و یا آنچه که نیروها یا پایگاه های سپاه قدس خوانده می شود را در حد حرف و توهم دانست چرا که به گفته وی، اساسا هیچ مقر، انبار مهمات، پایگاه و پادگانی که مربوط به ایران باشد در عراق وجود ندارد.

این کارشناس برجسته امور نظامی تاکید کرد که اسرائیل در حال حاضر نه تنها از هر گونه تنش با عراق خودداری خواهد کرد بلکه تلاش می کند به عراق نزدیک شود.

وی افزود: اخبار منتشره و البته البته تکذیب شده از سوی بغداد که می گوید آمریکا از دولت عراق خواسته است 67 گروه از گروههای الحشد الشعبی را خلع سلاح کند، به خودی خود نشان می دهد احتمال بروز درگیری در داخل عراق وجود ندارد.

السامرائی گفت: این امر بویژه با وجود حاکمیت یکپارچه در عراق، تعداد بسیار زیاد گروههای (مقاومت اسلامی) و بدنه های اجتماعی آن و نیز تشکیلات رسمی آن در قالب الحشد الشعبی غیرممکن است.

وی افزود: انجام حمله به عراق از سوی اسرائیل امری غیرممکن است و حتی اگر اتفاق هم بیفتد، کاملا خنثی و بیشتر برای تبلیغات خواهد بود و حتی نشانی که بتوان از وقوع آن اطمینان حاصل کرد بجا نخواهد گذاشت همانطور که حملاتش در سوریه نیز موجب تحقق اهداف تل آویو نمی شود.

این کارشناس برجسته امور نظامی اضافه کرد: عراق از آنچه برخی فکر می کنند بسیار قدرتمندتر است و جای نگرانی از این بابت نیست چون جنگ گسترده در منطقه رخ نخواهد داد.

با اعلام پایان نظامی داعش در اواخر آذرماه سال گذشته، فشار و تبلیغات جریان بعثی و سعودی و همچنین آمریکا و اسرائیل علیه نیروهای الحشد الشعبی که نقش عمده ای در شکست داعش داشته اند افزایش داشته است.

با آنکه سازمان الحشد الشعبی بر اساس قانون مصوب پارلمان، یکی از نیروهای نظامی رسمی تحت امر فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق قرار دارد، جریان های ضد عراقی از آنها بعنوان شبه نظامی یاد کرده و خواستار خلع سلاح و انحلال آنان هستند.

همزمان کنگره آمریکا نیز طرح هایی را در دست بررسی و تصویب دارد که برخی از این گروهها را در لیست سیاه تروریسم قرار می دهد.

شبکه تلویزیونی «العربیه» عربستان سعودی اخیرا در گزارشی مدعی شد که آمریکا از دولت عراق خواسته است که 67 گروه مقاومت اسلامی زیر مجموعه الحشد الشعبی را منحل کرده و آنها را خلع سلاح کند.

این شبکه خبری سعودی، اسامی این گروه ها را نیز منتشر و ادعا کرده است که 'مایک پمپئو' وزیر خارجه آمریکا در سفر 19 دیماه گذشته به بغداد این درخواست را تقدیم دولت عراق کرده است.

منابع خبری دیگری نیز مدعی اعمال فشار پمپئو به مقامات دولت عراق در همین راستا شده اند.

در بین فهرست گروه های مقاومت نام های شاخصی مانند «کتائب حزب الله»، «عصائب اهل الحق» (شیخ قیس خزعلی)، «شاخه نظامی سازمان بدر» (هادی العامری)، «سرایا السلام» (مقتدا صدر)، «جنبش النجباء» (شیخ اکرم الکعبی)، «لواء ابوالفضل العباس» (نزدیک به عتبه عباسی (ع)) و «کتائب بابلیون مسیحی» (ریان الکلدانی) دیده می شوند.

نخست وزیر عراق در همان روز در کنفرانس خبری هفتگی خود، صحت چنین خبری را قویا تکذیب کرد و گفت که سخن از وجود یک برنامه زمانبندی برای انحلال الحشد الشعبی صحیح نیست.

«عادل عبدالمهدی» با هرگونه دخالت خارجی در قضیه الحشد الشعبی مخالفت کرد و افزود که الحشد الشعبی یک نیروی رسمی و از واحدهای نظامی نیروهای مسلح عراق است و تصمیم گیری درباره آن فقط در حیطه اختیارات دولت عراق است.

یک منبع در وزارت خارجه عراق نیز گفت که ارائه یک فهرست از طرف «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به دولت عراق برای انحلال و خلع سلاح تعدادی از گروه های مقاومت صحت ندارد.

با این همه رسانه های صهیونیستی همسو با گزارش شبکه العربیه ادعا کردند که رژیم صهیونیستی همه پایگاه های گروه های مقاومت را در عراق شناسایی کرده و به زودی آنها را هدف قرار می دهد.

در مقابل این هجمه گسترده تبلیغاتی صهیونیستی، آمریکایی و سعودی، همچنان فرماندهی این تشکیلات مردمی آرامش توام با سکوت خود را حفظ کرده و تاکنون نسبت به آن واکنش یا اعلام موضع نکرده است.

رسانه های عراق چند روز پیش نوشتند که فرماندهی الحشد الشعبی از همه فرماندهان و مسوولان گروه های مقاومت اسلامی عراق خواسته است که از هرگونه پاسخ گویی به تهدیدهای آمریکایی و صهیونیستی در حال حاضر خودداری کرده و سکوت اختیار کنند.

فرماندهی الحشد الشعبی اعلام کرده است که احتمالا همه این تهدیدها صرفا بعد رسانه ای دارد و در عمل هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد و رژیم صهیونیستی جرات این ریسک را به خود نخواهد داد.

در مقابل این سکوت رسانه ای اما در عمل نیروهای الحشد الشعبی همچنان ابتکار عمل را در مقایسه با نیروهای آمریکایی در عراق در اختیار دارند و نمونه واضح آن اقدام روز پنجشنبه یک یگان از نیروهای آمریکایی برای ورود به یک پایگاه مرزی الحشد الشعبی در استان الانبار است.

نیروهای الحشد الشعبی در واکنش به این اقدام تحریک آمیز نیروهای آمریکایی در جوار مرزهای عراق با سوریه، از ورود آنها به داخل پایگاه مرزی خود جلوگیری به عمل آوردند.

همزمان با این حادثه، فرماندهی الحشد الشعبی در واکنش به فعال شدن مجدد گروه تروریستی داعش در شرق رودخانه فرات در داخل سوریه، مواضع اش را در مرزهای عراق با سوریه تقویت کرده و به حالت آماده باش در آمده است.

به هر روی، به نظر می رسد در حالی که رسانه های صهیونیستی - آمریکایی – سعودی در فضای مجازی و رسانه ای با استفاده از اخبار و گزارش های دروغ درصدد ایجاد جوی از رعب و وحشت در عراق هستند، نیروهای الحشد الشعبی و دیگر نیروهای مسلح این کشور از یکسو با پیشه کردن سکوت در برابر این گونه اقدامات تحریک آمیز و از سوی دیگر حفظ آمادگی خود بویژه در خط مرزی با سوریه، عملا در برابر این گونه تهدیدات آرایش گرفته اند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید