زاکانی: امثال حجاریان تلاش میکنند انقلاب منقرض شود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، علیرضا زاکانی عضو هیات علمی دانشگاهی تهران و نماینده سابق مجلس در آیین ملی چهل سالگی انقلاب که توسط سازمان بسیج اساتید تهران بزرگ در دانشگاه تهران برگزار شد گفت: انقلاب اسلامی دوران طفولیت را پشت سر گذاشته و امروز در مرحله بلوغ قرار گرفته است. این انقلاب سه ویژگی گوهر دین، ارزش والای مردم و اهمیت رهبری الهی را بیان کرد.
وی افزود: میبایست گوهر دین با همت حوزههای علمیه و توجه به توسعه فقه اجتماعی رویکرد جدیدی را به خود ببیند و با همت حوزههای علمیه و دانشگاهها نظریات بنیادی و کاربردی استخراج شود. باید نظامسازی نوین قوانین برگرفته از مکتب امام و برنامههای درست حرکت به سمت اهداف بلند نظام محقق شود و این مهم به همراه نیروی انسانی کارآمد تراز انقلاب اسلامی وظیفه حوزه دانشگاه و نخبگان کشور است. در این مسیر میبایست دولت اسلامی شکل میگرفت. در کنار این مهم ارزش بالای مردم و اراده مردم را انقلاب اسلامی معلوم کرد و این باید منجر به مردم سالاری دینی میشد.
عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به ارزش مردم در نظر امام (ره) و مقام معظم رهبری تصریح کرد: مردم حق دانستن، رفاه، امنیت، ارامش، انتقاد کردن، مشارکت کردن، مالکیت و کسب کردن، نظارت و حق بازخواست دارند. بسیاری از این مقولات در دموکراسی غربی نه تنها مطرح نیست بلکه بویی هم از آن نبردند و این در مردم سالاری دینی وجود دارد. حاکمیت، دولت و مسئولان موظف هستند این حقوق مسلم مردم را تبدیل به قدرت کنند و باید به سمتی رفت که امور به مردم واگذار شود.
زاکانی تاکید کرد: ما در میانه راه هستیم، قیمت والای رهبری الهی معلوم شد این باید منجر به نظام امت و ولایت میشد. نظام امت و ولایت در دلش مردم سالاری دینی متبلور میشود و مردم سالاری دینی و حرکت در مسیر تحقق آرمانهای انقلاب میطلبد که دولت اسلامی شکل بگیرد و با تغییر سبک زندگی و مسائل اجتماعی جامعه اسلامی شکل خواهد گرفت. چرا ابتدای بیان بنده که ناظر بر اهداف دین و ارزشهای دین در عرصههای فردی و اجتماعی بود محقق نشد؟ به نظر من چون وحدت حوزه و دانشگاه که مورد تاکید امام بود محقق نشد. اگر مردم سالاری دینی آنچنان که بایسته و شایسته است محقق نشد و اگر نظام امت و ولایت محقق نشده وظیفه نخبگان سیاسی و اجتماعی بود که زمینههای آن را فراهم کنند.
زاکانی ادامه داد: ما در آستانه ورود به چهل و یکمین سال انقلاب اسلامی هستیم لذا باید موانع داخلی و خارجی خودمان را بشناسیم ما در ابتدای انقلاب میدانستیم چه میخواهیم و چه نمیخواهیم ولی راه رسیدن به آن را بلد نبودیم ولی امروز بعد از ۴۰ سال کسی از ما نخواهد پذیرفت که مجددا اشتباه کنیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ما راه بسیار خوبی را پیمودهایم گفت: ما هر کجا موفق شدیم به ۵ ویژگی تمسک به اسلام، طلب عزت و بزرگی، باز کردن میدان برای مردم و خدمت به آنها، توجه به فرمایشات امامین انقلاب اسلامی و تبعیت از آن و اتکا به همت و خودباوری و ایمان و حرکت بر دایره علمی بوده است و هر جا به این ویژگیها بیتوجهی کردیم آسیب خوردیم. امروز دیگر مسیر کنونی قابل پیمودن نیست و نیاز به یک تحول بزرگ وجود دارد و سالها است که رهبری همه ظرفیتها را برای این تغییر و تحول به میدان فرا میخوانند.
زاکانی تصریح کرد: ما امروز با سه گروه عناصر انقلابی، عناصر غیرانقلابی و عناصر ضدانقلابی مواجه هستیم که در جامعه نقشآفرینی میکنند و هر کدام به دنبال این هستند که از تغییر و تحول سهمی بدست آوردند. عناصر ضدانقلابی به دنبال انقراض انقلاب و تجزیه ایران اسلامی عزیز هستند. عناصر غیرانقلابی به دنبال این هستند که یک جمهوری اسلامی بیمحتوا با یک قالب پوشالی و خشک داشته باشیم و اینکه وابستگی خودشان را به نظام سلطه اثبات کنند و به هیچ وجه به ظرفیتهای کشور توجهی ندارند ولی عناصر انقلابی برعکس به ظرفیتهای بزرگی که وجود دارد توجه میکنند. امروز نظام سلطه بزرگترین مانع ما در خارج از کشور است و در کنار آن عدم همت کسانی وجود دارد که متولی سیاست خارجی ما هستند.
وی گفت: آنجایی که ما دست برتر را داریم و در منطقه پیشرو هستیم آنجایی است که به منطق مستحکم مکتب امام و رهبری توجه میکنیم و بدون ترس و بلند مبانی خود را بیان میکنیم و منفعل نیستیم. اگر در سوریه و عراق و ... پیروزیم برای این است که منطق و ارائه انقلابی ما دارد اثر خودش را میگذارد ولی این ارائه توسط دیپلماسی خارجی ما دنبال نمیشود.
زاکانی تصریح کرد: ما با یک ظرفیت بزرگ برای تغییر روبرو هستیم و باید راه را باز کنند برای این ظرفیت بزرگ که میخواهد تغییر ایجاد کند. در مقابل ما یک مافیای پنهانی وجود دارد که حدود ۳۰ سال است این مافیای پنهان دارد اثر خودش را میگذارد. امروز سه ضلعی قدرتپرستی، بیگانه پرستی و ثروت نامشروع پرستی در مقابل ما قرار گرفته است. ما باید به میدان بیاییم و مسیر آینده را هموار کنیم.
وی در ادامه با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در رابطه با فتنههای پیش رو گفت: وظیفه نخبگان است که به این مساله توجه کنند. فتنه سال آینده فتنه رو در رو قرار دادن مردم در برابر نظام اسلامی است و چهار پایه فشار اقتصادی، ناکارآمدی و ایجاد نافرمانی مدنی را دارد. عناصر غیرانقلابی میگویند از درون صندوقهای رای دست یافتن به قدرت، گدایی رای و قدرت است و باید در کف میدان قدرت را کسب کنیم. این حرفهایی است که آقای حجاریان میزنند. این تلاش برای این است که انقلاب منقرض شود و همین خواست دشمن است. وظیفه ما این است که در ابتدا پیشگیری کنیم و این پیشگیری با روشنگری محقق میشود باید کاری کنیم که مردم از گروههای کسانی که می خواهند آنها را ناامید و انقلاب را با مشکل روبرو کنند مصون بمانند.
نماینده سابق مجلس گفت: مردم با وضعیت سختی روبرو هستند این را قبول داریم ولی ما ابتدا باید به مردم بگوییم چه کسانی این مشکل را بوجود آوردند و بعد اینکه راه حل مشکلات را برای آنها توضیح دهیم و در این راه بحث روشنگری و امیدبخشی نیاز است. ما باید به توانمندیهای داخلی تکیه کنیم نیاز به جهاد تبیین و خدمترسانی داریم باید به کسانی که در سختی به سر میبرند کمک کنیم. ما امروز در یک گردنه سخت قرار گرفتیم جهاد پیشرفتجویی یکی دیگر از وظایف ما است هم در بحث تولید هم کار و هم در تولید علم و دانش.