هدف ترامپ از کنفرانس ورشو، آماده کردن جهان برای مواجهه با مرحله معامله با ایران است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: ایران خطر مستقیمی برای ایالات متحده نیست و واشنگتن هم از این مساله آگاه است؛ از این رو، از زمان برپایی جمهوری اسلامی، بر همین اساس با آن تعامل داشته است.
در سایه دولت ترامپ، ایالات متحده با ایران بعنوان دولت بزرگی رفتار می کند که باید بر سر نفوذ در خاورمیانه، با آن رقابت کند. همانطور که این مساله بخوبی در عراق نمایان شده است، جایی که واشنگتن برای ترمیم نقش خود در آن تلاش می کند و پس از آنکه پومپئو طی سفری پنهانی به عراق رفت، وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف سفر علنی و چند روزه ای به این کشور داشت.
زمانی که ایالات متحده دیگر دولتها را به شرکت در نشست بین المللی ورشو، برای بررسی راههای مبارزه با ایران فرا می خواند، بدین معناست که آن را دولت بزرگی بر می شمارد. هر چند که به نظر می رسد نشست مذکور، تنها یک نمایش رسانه ای بی فایده باشد؛ چرا که هیچ کس در جهان، قبل و بعد از این نشست، خواهان براندازی نظام تهران نیست و خود واشنگتن هم چنین چیزی نمی خواهد. دولتهای منطقه نیز خواستار سرنگونی نظام ایران نیستند و برای آن تلاش نمی کنند. به طور کلی این دولتها از اتخاذ موضع واحدی در قبال ایران، ناتوانند.
واشنگتن قصد دارد با برگزاری نشست ورشو، جهان را برای گذر به مرحله معامله با ایران، آماده کند و تهران هم از این مساله آگاه است. به همین دلیل، برگزاری این نشست آن را نگران نمی کند و می داند که نقش این کشور در جهان، از زمان برپایی جمهوری اسلامی، تا حدی پر رنگ است که امکان به حاشیه بردن آن، در هیچ یک از سازشها و معامله هایی که در خاورمیانه صورت می گیرد، وجود ندارد.
واشنگتن، اروپا، چین و روسیه، از زاویه منافع فعلی و پیش روی خود، به ایران نزدیک می شوند. اوباما در جریان توافق هسته ای با ایران، توجهی به منافع دولتهای منطقه نداشت. در ادامه، در صورتی که ترامپ هم تصمیمی برای امضای توافق تازه ای با ایران داشته باشد، قطعا منافع دولتهای عربی خلیج فارس را در نظر نخواهد داشت.
در این شرایط، تکیه دولتهای منطقه به واشنگتن و نشست بین المللی آن در ورشو، اشتباه است. این دولتها نباید به درگیری بین آمریکا و ایران دل خوش کرده و تصور کنند که کنفرانس ورشو می تواند مسیر مشخصی را برای مقابله با ایران ترسیم کند.