قرض دادن این لوازم آرایشی به دیگران ممنوع!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند به اشتراک گذاشتن وسایلی، چون هدفون، خوردن اشتراکی انواع تنقلات فاقد ارزش تغذیه ای، چون چپس، پفک یا حتی ذرت برشته میتواند سبب انتقال باکتری، قارچ و ویروسها شود.
کارشناسان توصیه میکنند افزون بر وسایل شخصی، چون حوله، مسواک و شانه افراد سعی کنند تا حد امکان از به اشتراک گذاری سایر وسایل خود به ویژه وسایل آرایشی بهداشتی، خوراکی و سایر وسایل با دیگران خودداری کنند.
پوست اصلیترین مانع ورود انواع میکروب، باکتری و عاملهای بیماری زا به درون بدن انسان است، اما به اشتراک گذاشتن وسایل، چون حوله به ویژه زمانی که یکی از افراد مبتلا به بیماریهای عفونی یا ویروسی باشد میتواند زمینه ساز انتقال بیماری به دیگران باشد
خطرات هولناک مصرف لوازم آرایش شریکی
یکی از عادتهای اشتباه به ویژه بین بانوان به اشتراک گذاشتن محصولهای آرایشی بهداشتی ، چون رژگونه، رژ لب، ریمل، سایه چشم، کرم پودر، خط چشم و حتی کرم مریوط کننده و از بین برنده خشکی لب است.
استفاده اشتراکی از محصولهای آرایشی بهداشتی میتواند زمینه ساز انتقال انواع میکروب ، باکتری و ویروسهای خطرناکی، چون هرپس سیمپلکس شود. ویروس هرپس سیمپلکس سبب ایجاد زخمهای سرطانی دربدن میشود و به شدت مسری است، این ویروس میتواند تا دوساعت برروی پوست زنده باقی بماند.
بسیاری از محصولهای آرایشی بهداشتی از ترکیب مواد چرب ساخته میشوند و تعداد زیادی از باکتریها وقارچها میتوانند از محیط چرب برای زنده ماندن استفاده کنند و استفاده از کرمهای ضد خشکی پوست لب و بدن برای جلوگیری از ورود عفونت به بدن انسان است.
استفاده از ریمل اشتراکی هم یکی دیگر از کارهای خطرناکی است که برخی از بانوان به انجام آن علاقهمند هستند، به گفته دانشمندان میکروبها میتوانند به راحتی از راه غشای مخاطی درچشم وارد این عضو بسیار حیاتی دربدن انسان شوند.
استفاده اشتراکی از هدفون نیز که عده زیادی از افراد این کار را انجام میدهند میتواند زمینه ساز انتقال میکروبها و گرد وخاک موجود درمحیط به کانال گوش فرد استفاده کننده شود و ازجمله مشکلهایی که برای افراد استفاده کننده از هدفون اشتراکی به وجود میآید میتوان به عفونت اوتیت یا التهاب گوش میانی را نام برد.
از یک کاسه مشترک چیپس و تنقلات نخورید
زمانی که افراد تنقلاتی، چون چیپس، پفک، ذرت برشته و خوراکیهایی از این دست را در یک کاسه و در زمان تماشای مسابقه مصرف میکنند به دلیل برخورد خوراکی با بزاق دهان و دستها و استفاده دوباره از دست برای انتخاب و برداشتن قطعهای دیگر از چیپس انواع میکروب و آلودگیها را به دیگران منتقل میکنند.
بزاق دهان انسان حاوی انواع ویروس، میکروب و باکتری ها، چون ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزاست و انتقال این ویروسها میتواند سبب ابتلای افراد به بیماری و گلو درد شود.
همچنین به اشتراک گذاشتن خوراک هایی، چون سوپ یا سایر موادخوراکی که دمای آن پایینتر از ۵۰ درجه سانتی گراد باشد میتواند سبب انتقال تعداد زیادی میکروب و باکتری بین افراد شود.
در این حالت پس از هر بار بردن قاشق به دهان و بازگرداندن آن به ظرف خوراک از سوی یکی از افراد بین ۷۰ تا ۹۰ هزار میکروب به ظرف خوراکی منتقل میشود.
از دستکش های ظرفشویی استفاده کنید
کارشناسان توصیه میکنند افراد برای شستن ظرفها نیز از دستکشهای ظرفشویی متفاوت استفاده کنند تا میزان انتقال میکروب و سایرعاملهای ایجاد کننده مسمومیتهای خوراکی در اثر استفاده کاهش یابد.
اگر دمای خوراک یا سوپ کمتر از ۳۷ درجه سلیسیوس باشد به میزان فراوان میکروب و باکتریها بین افراد جابه جا میشوند.
ویروس بیماری آنفلوآنزا یکی از سرسختترین ویروسها در طبیعت است و میتواند تا دو الی سه روز بر روی سطوحی که فرد بیمار با آنها تماس داشته است مانند دستگیره در و صندلی، دکمه بالابر و حتی بدنه مبل و صندلی زنده باقی بماند و به همین دلیل کلیه سطوحی که فرد بیمار با آنها تماس داشته است باید به دقت ضدعفونی شوند.
اگر فردی دارای عفونت قارچی در ناخنهای دست و پا شامل علامت هایی، چون زردی ناخن ها، ضخیم شدن آنها و ایجاد ظاهری غیرعادی است نباید به انجام مانیکور ناخن بپردازد
بیماریهایی که در باشگاههای ورزشی به جانتان می افتد
همچنین سالنهای ورزشی نیز یکی از اصلیترین محلهای انتقال آلودگی بین افراد است، دسته وسایل بدن سازی، انواع توپ و مت MAT یوگا نیز میتوانند عفونتهای مختلفی، چون قارچ، عفونتهای پوستی، آنفلوآنزا، آکنه صورت و رشد عفونتهای استافیلوکوک و استرپتوکوک را در افراد افزایش دهد.
کارشناسان توصیه میکنند افراد از وسایل شخصی خود برای انجام ورزش در سالنهای ورزشی استفاده کنند، همچنین تمیز کردن دسته و بدنه وسایل ورزشی با دستمال مرطوب ضد باکتری میتواند سبب جلوگیری از سرایت بیماریهای مسری بین افراد شود.