اگر زیاد می خوابید؛ حتما دچار این بیماری هستید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز: ۷۰ درصد کسانی که بعد از وعده غذایی ناهار احساس خواب آلودگی دارند دچار کبد چرب هستند و حتما سونوگرافی از کبد انجام دهند، چون کبدشان بیمار است.
افرادی که زود احساس خستگی می کنند و با وجود خواب کافی صبح ها به سختی از خواب بیدار می شود به احتمال زیاد دچار بیماری های کبدی هستند.
بررسی ها نشان می دهند استراحت و کبد ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند و اگر فرد در صورت خواب و استراحت کافی پس از ساعاتی کار کردن احساس کسالت و خستگی زیادی می کند دچار نوعی نارسایی کبدی می باشد.
گفتنی است، شناخت نقش کبد در تولید انرژی مشخص میکند که چگونه کبد ناسالم میتواند سبب احساس خستگی شود. کبد نقش عمدهای در تولید انرژی برای بدن دارد. همانطور که میدانید، کبد کلوگز را به کلیگوژن تبدیل میکند و برای استفادهی بعدی بدن ذخیره میکند.
کبد چرب چیست؟نتایج مطالعات نشان می دهند استراحت ناکافی و خوابیدن در بازه کوتاهی در شب نیز باعث بروز کبد چرب می شود و میل افراد را به خورن مواد غذایی چرب و پر کالری افزایش می دهد.
کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است و مسئول به اصطلاح رد کردن تمام مواد غذایی و نوشیدنی مصرف شده از صافی است که این بدان معناست که کبد فاکتورهای مضرر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستم های دیگر بدن می کند. کبد به طور طبیعی خود را توسط سلول هایی ترمیم و پاکسازی می کند، اما اگر فاکتورهای منفی وارد شده بیار باشند در این کار اختلال رخ می دهد.
وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است اما اگر کبدی دارای ۵ تا ۱۰ درصد چربی باشد، کبد چرب نامیده می شود.
کبد چرب یک موقعیت مخرب را در بدن ایجاد می کند و بدتر اینکه هیچ علامت هشدار دهنده ای در ابتلا ندارد.
علل کبد چرب
عادات و رفتارهای غلط بسیاری ایجاد کننده این بیماری هستند که بارزترین و مهم ترین آنها مصرف الکل و مشروبات الکلی ، مصرف مواد غذایی چرب ، اضافه وزن ، نداشتن فعالیت بدنی سالم یعنی همان ورزش و تحرک مفید، سوء تغذیه ، فشار خون بالا ، بارداری ، مصرف داروهایی همچون آسپرین و تتراسایکلین هستند.
نشانه های کبد چرب
- خستگی و بی حالی
- کاهش وزن و اشتها
- تهوع
- ضعف عمومی
- درد در مرکز و یا سمت راست بخش بالای شکم
راه های درمان کبد چرب
- داروهایی که مقاومت به انسولین را درمان میکنند مانند متفورمین
- داشتن رژیم غذایی مناسب به خصوص رژیم غذای حاوی میوه ها و سبزیجات و غذاهای کم چرب
- مصرف سیر و پیاز, چغندر , کلم و..
- مصرف آب لیمو ترش در آب داغ البته این روش برای افرادی که مشکل معده دارند توصیه نمی شود
- کاهش وزن
- خودداری از مصرف خودسرانه داروها
- مصرف ویتامین E البته به اندازه و با مشورت با پزشک
- ترک مواد مخدر
- ورزش
- خودداری از مصرف مواد غذایی فریز شده ، زود پز شده ، ترشیجات ، رب ، سس ها ، نمک زیاد ، چای پر رنگ ، فست فودها ، آب همراه غذا ، دوغ همراه غذا ، تنقلات شور ، روغن های سرخ کردنی ، لبنیات پر چرب و... .
منبع: تبیان