دعواهای شخصی و نفرتهای هواداری در فوتبال ایران
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از ایران ورزشی، هوادار جایگاه خاص خودش را داشت و به خاطر هر موضوع ساده و پیشپا افتادهای از هوادار خرج نمیکردند. حالا اما حتی اگر بین یک مدیر از باشگاه آبی و بازیکن پیشین از باشگاه قرمز هم درگیری پیش بیاید، این هوادار است که خواسته یا ناخواسته به میان گود میآید تا خرج یک دعوای ساده شود. کشیده میشود به میان دعوا و کریخوانیهای هواداری، به بیهودهترین شکل ممکن برای دعوایی خرج میشوند که در حد نام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال و هواداران میلیونیشان هم نیست. هواداران هم اتفاقاً استقبال میکنند برای نفرتپراکنی علیه تیم رقیب به هر دلیلی خواه فوتبالی یا غیرفوتبالی.
بازیکن سابق یک تیم با معاون ورزشی تیم دیگر درگیر میشود و این درگیری خیلی زود به جنجال هواداری در صفحات مجازی تبدیل میشود. دعوا و درگیری بین دو نفر که ابعاد و زوایای مختلفی دارد و برداشتهای متفاوتی را در پی داشته است.
تلاش برای قرار گرفتن در تیتر یک خبرهای ورزشی از سوی کسی که محبوبیت گذشته را ندارد یا خشونتی که این روزها در سطح جامعه، پاسخ هر درخواستی شده، تنها دو مورد از پیامدهای درگیری به ظاهر ساده این دو نفر به حساب میآید. اینکه بازیکنان یا سلبریتیهایی که مدتها تیتر یک خبرها بودهاند و مورد توجه همه، سالها زندگی کردن به عنوان یک شهروند معمولی را تجربه نکردهاند و یاد نگرفتهاند که درخواستی را برای کاری به طور محترمانه مطرح کنند، چرا که پیش از آن به واسطه محبوبیتی که داشتهاند، همه چیز فراهم شده بود. حالا همین افراد در مواجهه با محبوبیت کمرنگ شدهشان، چارهای جز روی آوردن به خشونت نمیبینند.
البته که هر درگیری و مشاجرهای یک سویه نیست و هیچکس شاید نتواند قضاوت درست و دقیقی دربارهاش داشته باشد و در ماجرای درگیری حقیقی و خطیر، مهمتر از همه چیز هوادارانی هستند که کریخوانیهای هواداری را به سطح درگیری بین یکی از بازیکنان پیشین یک تیم با معاون ورزشی تیم دیگر کشاندهاند.
هوادارانی که البته کری خوانیهایشان اعتبار اجتماعی فوتبال است و بدون آنها فوتبال معنی خود را از دست خواهد داد اما اینکه این کریخوانیها به یک نفرت سنگدلانه تبدیل شده، نگرانی این روزهای فوتبال و جامعهای است که میرود تا خشونت را به پاسخی بدیهی نسبت به هر خواستهای تبدیل کند.
ماجرای درگیری علیرضا حقیقی و علی خطیر به عنوان بازیکن سابق پرسپولیس و معاون ورزشی باشگاه استقلال را حتماً شنیدهاید. اینکه علیرضا حقیقی در مجموعه ورزشی آزادی در حال تمرین بوده و علی خطیر با لباس شخصی چندین بار از محل تمرین او عبور میکند. این رفت و آمدها در نهایت به اعتراض مربی حقیقی میانجامد.
علیرضا حقیقی در وصف این ماجرا گفته: «من داشتم همراه با مربیام تمرین میکردم. وارد زمین شدند. مربیام گفت ما اینجا در حال تمرین هستیم و این رفت و آمد مداوم شما مشکل درست می کند. ایشان گفت بروید کنار، ما اینجا کار داریم. اینجا تمرین نکنید. متاسفانه ایشان خیلی بد صحبت می کرد و در آن لحظه گفت این آقا که تیم ندارد، نمیخواهد تمرین کند! چه لزومی دارد تمرین میکند؟ این که بدون تیم است. بروید بیرون، اینجا زمین تمرین استقلال است. من به او گفتم آقا احترامت را نگه دار که متاسفانه در ادامه بحث ایشان به مادر من توهین کرد.»
علیرضا حقیقی در جایی گفته که این یک درگیری شخصی بوده و از ابتدا نمیدانسته که خطیر معاون ورزشی استقلال است و اگر میدانست او را نمیزد. این خود عذر بدتر از گناه حقیقی است در مواجهه با این ماجرا. او در واقع میخواهد بگوید که اگر مطمئن بود خطیر یک شهروند معمولی است حتماً او را کتک میزد و این یعنی رفتاری براساس جایگاه اجتماعی با قدرت که زشت و زننده است و این روزها در سطح جامعه به وفور دیده میشود.
در طرف دیگر ماجرا، علی خطیر مدعی است که هیچ حرفی به حقیقی نزده و فقط به دلیل اینکه برای انجام مأموریت حرفهای خود ناچار به عبور و مرور در محل تمرین حقیقی بوده، مورد ضرب و شتم و فحاشی از سوی این بازیکن قرار گرفته است. خطیر به دلیل شکستگی بینی ناشی از این درگیری، مورد جراحی قرار گرفته است.
خطیر ماجرا را اینطور نقل کرده: «برای بازدید از چمن مجموعه انقلاب که در اختیار باشگاه استقلال است راهی آنجا شدم و در شرایطی که علیرضا حقیقی در حال تمرین کردن بود، ما هم برخی لوازم مورد نیاز را از کامیون پیاده کردیم. همزمان مربی علیرضا حقیقی من را بازخواست کرد که به چه دلیلی در این محل زیاد تردد میکنم. من در پاسخ به او گفتم جهت بازدید و خالی کردن بار به اینجا آمدم که ناگهان علیرضا به طور ناگهانی به من حملهور شد و با سر به صورت من کوبید و باعث شکستگی بینی من شد.» البته ادعای خطیر هم مبنی بر اینکه هیچ حرفی نزده و ناگهان حقیقی به سوی او حملهور شده هم غیرقابل باور است!
حالا هر دو طرف مدعی هستند که از دیگری شکایت خواهند کرد اما آنچه از این درگیری مهمتر است اینکه هم علیرضا حقیقی و هم علی خطیر سعی دارند به نحوی هواداران دو تیم پرطرفدار را مقابل یکدیگر قرار دهند و اینگونه از حق خود دفاع کنند. این امر مصداق بارز سوءاستفاده از تیمهایی است که میلیونها هوادار دارد و از حمایت هواداران خود بهره میبرد. ضمن اینکه نشانهای از خشونت بیپایانی است که این روزها در سطح جامعه به شکل کریخوانیهای هواداری خود را نشان میدهد و منتظر جرقهای است تا شعله بکشد.