این بیماری پنجمین عامل ناتوانی در افراد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز: سعید محمودیان رئیس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی شنوایی در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت در تلاش است کیفیت زندگی افراد ناشنوا را بهتر کند، همچنین در تلاش است قبل از بروز بیماری آن را درمان کند؛ از آنجا که ناشنوایی در سازمان بهداشت جهانی از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۱۷ به رتبه سوم رسیده است و بار اقتصادی زیادی را در بر دارد، مسئولان در تلاشند تا به مردم بیاموزند از شنوایی خود مراقبت کنند.
وی بیان کرد: ناشنوایی پیامهایی دارد که اگر به این پیامها سریع رسیدگی شود میتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد؛ افرادی که به موسیقی با صدای بلند گوش میکنند در معرض خطر کم شنوایی هستند، همینطور بزرگسالان بالای ۵۰ سال باید شنوایی خود را چک کنند، کلیه خدماتی ارائه شده به مردم از طریق نظام سلامت انجام میشود.
محمودی بیان کرد: مردم باید آگاه شوند و شنوایی خود را بررسی کنند تا بتوان این عارضه را به موقع درمان کرد؛ افزایش آگاهی اجتماعی و سلامت هوش، اهمیت اقدامات پیشگیرانه مناسب و نیاز به اطمینان از دسترسی همگانی به امکانات برای افرادی که دچار کم شنوایی هستند، مهم است.
عوامل موثر در بروز ناشنوایی
رئیس کمیته شنوایی کشور ادامه داد: عوامل متعدد موثر در ناشنوایی مانند سالمندی، بیماریهایی که پیش از تولد مادر را درگیر میکند مانند دیابت و فشار خون بالا باید از طریق واکسیناسیون و برنامههای آموزشی بررسی شود، نارسایی نوزاد، کمبود اکسیژن هم سبب بروز ناشنوایی میشود.
وی تشریح کرد: در دنیا آمار ناشنوایی بسیار تکان دهنده است و یکی از دلایل اصلی ناشنوایی استفاده نادرست از اصوات است؛ کم شنوایی به عنوان پنجمین عامل ناتوانی، در رتبه بندی بیماریها معرفی شده است که به این ترتیب رتبه بالاتری را نسبت به بیماریهای مزمن مانند دیابت، آلزایمر و بیماریهای مزمن ریوی و بیماریهای قلبی و عروقی دارا است.
رئیس کمیته شنوایی کشور تشریح کرد: اقدامات لازم برای درمان کم شنوایی در اکثر مناطق در دسترس و مقرون به صرفه است؛ پیشگیری از ناشنوایی، غربالگری شنوایی و توانبخشی از طریق دستگاههای کمک شنوایی و آموزش میتوانند کم شنوایی و عواقب آن را کاهش دهند.
در ادامه مراسم قهرمانی اظهار کرد: آمارها نشان دهنده آن است که ناشنوایی و کم شنوایی در کشور در حال افزایش است؛ بیش از ۱۰هزار فرد کم شنوا تحت درمان کاشت حلزون قرار گرفتند.
وی گفت: مراکز درمانی بسیاری در کشور وجود دارد که ناشنوایی و کم شنوایی را درمان میکنند.