چگونه برای یک سال ایدهآل برنامهریزی کنیم؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از برترین ها: سال رو به پایان است و قرار است یک بار دیگر به دور خورشید بگردیم! یکی از بهترین کارهایی که در این روزهای پایانی سال میتوانیم انجام دهیم این است که با خود خلوت کنیم و ببینیم سال گذشته را چطور پشت سر گذاشتیم و برای سال پیش رو چه باید بکنیم.
سالی که پشت سر گذاشتهاید را از جنبههای زیر بررسی کنید:.
- کار و حرفه
- سلامتی و تندرستی
- وضعیت مالی
- خانواده
- دوستان
- رشد مهارتهای فردی
- محیط فیزیکی / خانه
به این سوالها پاسخ دهید:
- در سالی که گذشت چه شیوههای کاری و حرفهای نتیجه داده و مفید بوده؟
- در وضعیت سلامتی و فیتنستان چه پیشرفتهایی داشتهاید؟
- نسبت به سالهای قبل، چه پیشرفتهای مالی داشتهاید؟
- گفتار و رفتارتان چقدر با هم همسو بودهاند؟. چه عبرتهایی گرفتهاید که به دردتان میخورد؟
- در مورد هر کدام از جوانب گفته شده، دوست دارید در سال جدید چه وضعیتی داشته باشید؟
- چه جنبههایی از زندگیتان را دوست دارید تقویت کنید و کدام جوانب را میخواهید کم رنگتر کنید؟
سه جنبهی مهم از زندگیتان را که میخواهید در شش ماه اول سال رویشان متمرکز شوید انتخاب کنید
خوب به این فکر کنید که الویتهای شما چه هستند؟ کار و حرفهتان؟ روابط اجتماعیتان؟ و یا رشد مهارتهای فردیتان؟ سه جنبهی مهم از زندگیتان را که میخواهید بیشتر رویشان تمرکز کنید انتخاب کنید تا بدانید بیشترین انرژی و وقت خود را قرار است صرف چه چیزهایی کنید.
به پرسشهای زیر پاسخ دهید:
- در سال پیش رو کدام یک از جنبههای زندگیام از همه مهمتر است؟
- برای رسیدن به آنها چه باید بکنم؟
- چه قدمهای عملی باید بردارم تا به آنها برسم؟
- از کجا باید بدانم چقدر پیشرفت کردهام؟
- چه چیزهایی باید یاد بگیرم؟
- دانش من چه ضعفهایی دارد که باید برطرفشان کنم؟
- چه کسی میتواند از من حمایت و راهنماییام کند؟
- چه کسی را میشناسم که میتوانم در سختیها روی او حساب کنم؟
نکته:
لزوما قرار نیست حامیان شما از آشنایان باشند، آنها میتوانند کتابهایی باشند که میخوانید، افرادی که الگوی شما هستند و دوست دارید مانند آنها باشید و کسانی که تحسینتان میکنند.. سه تا از بزرگترین موانعی که احتمالا با آنها روبرو خواهم شد کدامند؟. در سایر جوانب زندگیام چه تغییراتی میتوانم ایجاد کنم که در راستای قدمهایی که برمیدارم باشند؟
فرض کنید بهبود وضعیت سلامتی و فیتنستان هدف شماست و سه بار در هفته باشگاه رفتن، یکی از قدمهایی است که میتوانید بردارید و شبها زودتر به رختخواب رفتن میتواند این اطمینان را به شما بدهد که صبح زودتر بیدار شوید و فرصت باشگاه رفتن داشته باشید.
برنامه ریزی کنید
برنامه ریزی همان بخش مهمی از کارهای لازم پایان سال است که بیشتر ما آن را فراموش میکنیم. تصمیم بگیرید چه زمانی و چگونه باید قدمهای لازم را بردارید و آنها را روی تقویمتان یادداشت کنید.
قدمهایی تعیین کنید که قادر به برداشتنشان باشید
مثلا در همان مثال بالا، اگر در حال حاضر اصلا اهل ورزش کردن نباشید و ناگهان تصمیم بگیرید از سال جدید هفتهای پنج بار باشگاه بروید، به احتمال زیاد نمیتوانید بیشتر از دو سه هفته انجامش دهید. از یک یا دو جلسه در هفته شروع کنید و تدریجا آن را افزایش دهید. یادتان باشد نباید عجله کنید و برداشتن سنگ بزرگ، علامت نزدن است. قدمهایتان را تا جایی که ممکن است ساده انتخاب کنید تا بهتر در مسیر موفقیت قرار بگیرید.
تغییرات لازم را یک به یک اجرا کنید
قرار است بهترین فرصت را برای موفقیتتان فراهم کنید پس باید گام به گام پیش بروید. هر وقت موفق شدید تغییری را به نُرم و عادت تبدیل کنید، سراغ تغییر بعدی بروید. اگر بخواهید چند تغییر را به طور همزمان ایجاد کنید، گیج و آشفته خواهید شد و پیشرفتی نخواهید داشت، همین باعث میشود دلزده شوید و استرس بگیرید.
نگاهتان را تغییر دهید
در مسیری که در پیش میگیرید تنها چیزهایی که روی آنها کنترل دارید، ورودی و پروسه است، شما نمیتوانید خروجی را کنترل کنید. نگاه و طرز فکر شما هم باید در راستای تغییراتی که به وجود میآورید اصلاح شود. همان اندازه که پشتکار و سرسختی اهمیت دارد، نگاه شما نیز مهم است، زیرا باید بتوانید دست از هدفها و اقداماتی که دیگر ارزشی ندارند بردارید و نسبت به فرصتهای جدید، پذیرا باشید.
چند نکته
پیروزیهای کوچکتان را جشن بگیرید! مثلا هر وقت به هدفی رسیدید خودتان را به یک شام خوشمزه دعوت کنید.. خیلی مهم است که انرژیتان را مدیریت کنید. اگر بعضی از کارها انرژی زیادی از شما میگیرند ایرادی ندارد که مدتی توقف کنید و به کار دیگری بپردازید.