آویشن و درمان بیماری ها

کدخبر: ۲۷۲۹۵۴
اقتصادنیوز: قرن هاست که مردم از آویشن به عنوان طعم دهنده، ادویه و داروی گیاهی استفاده می کنند. دم کرده این گیاه برای درمان سرفه، دیابت، عفونت های قفسه سینه و سرماخوردگی مفید است و فرم شربت آن برای ناراحتی گوارشی استفاده می شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز  به نقل از بهپو، قرن هاست که مردم از  آویشن  به عنوان طعم دهنده، ادویه و داروی گیاهی استفاده می کنند. دم کرده این گیاه برای درمان سرفه، دیابت، عفونت های قفسه سینه و سرماخوردگی مفید است و فرم شربت آن برای ناراحتی گوارشی استفاده می شود.

آویشن همچنین به عنوان  آرامش بخش  در درمان گلو درد استفاده می شود، زیرا دارای مواد ضد عفونی، آنتی بیوتیک و خواص ضد قارچی است. به نظر می رسد این گیاه قابض، ضد کرم، ضد نفخ، ضد عفونی کننده و نیرو بخش باشد. خواص آویشن  در درمان عفونت های مختلف روده ای و آلودگی هایی مانند کرم قلابدار، آسکارید، باکتری های گرم مثبت و گرم منفی، قارچ ها، مخمرها و همچنین کاندیدا آلبیکنس بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

ماده فعال آویشن با نام «تیمول» دارای اثر ضد انتروباکتر و ضد باکتری کوکسی است. از جمله خواص دیگر آویشن، می توان به بهبود عملکرد کبد، تحریک اشتها، درمان عفونت های لوله کارتیلاژ، برونش و دستگاه ادراری؛ و معالجه لارنژیت و التهابات اشاره کرد.

در گزارش های علمی ثابت شده است که مالیدن آویشن به پوست در درمان جای نیش و گزیدگی حیوانات موذی، نورالژی و درد های روماتیسمی موثر است. اسانس آویشن برای درمان درد مفاصل یا درد های روماتیسمی به ناحیه مورد نظر مالیده می شود و مرهم خوبی برای بیماری «پای ورزشکاران» است.

در ادامه خواص فیتوشیمیایی و دارویی آویشن و موارد مصرف آن را مرور خواهیم کرد.
 
نابود کردن پشه ببری
پشه ببری بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیای جنوب شرقی است. از دهه 1990، این حشره در سراسر جهان گسترش پیدا کرده است. پشه ببری حامل ویروس نیل غربی، تب زرد، انسفالیت سنت لوییس، تب دنگی و تب چیکونگونیا است.
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه ملی چونگباک کره جنوبی گزارش داد که ترکیبی از تیمول، آلفا ترپینن و کارواکرول که از گیاه آویشن استخراج می شوند در کشتن لاروهای پشه ببری موثر بوده است.

فشار خون بالا
محققان دانشگاه بلگراد صربستان، دریافته اند که عصاره ای که از آویشن وحشی به دست می آید، فشار خون موش ها را در شرایط آزمایشگاهی کاهش می دهد.پاسخ موش صحرایی به آزمایشات فشار خون شبیه انسان است. بنابراین احتمالا این یافته ها روی انسان هم تاثیرات مشابهی نشان می دهد. البته برای تایید این احتمال نیاز به آزمایش های بیشتری است.

عفونت های باکتریایی ناشی از غذا
یک تیم تحقیقاتی در مرکز مطالعات حیوانی و دامپزشکی پرتغال، عملکرد ضد میکروبی عصاره های روغنی طیف وسیعی از گیاهان معطر، از جمله آویشن را مورد مطالعه قرار دادند. این تیم می گوید روغن آویشن حتی در غلظت های پایین، این توانایی را دارد که به عنوان نگهدارنده طبیعی از آلوده شدن محصولات غذایی به چندین باکتری شایع غذایی جلوگیری کند و از بیمار شدن انسان ها در اثر این باکتری ها ممانعت به عمل آورد.
در مطالعه ای در لهستان، روغن آویشن و اسطوخدوس مورد آزمایش قرار گرفتند و محققان مشاهده کردند که روغن آویشن در برابر گونه های مقاوم به باکتری های استافیلوکوک، انتروکوک، اشرشیا و سودوموناس که عامل مسمومیت های غذایی هستند، موثر است.
 
سرطان کولون
نتایج مطالعه ای که در لیسبون پرتغال انجام شد نشان داد عصاره آویشن احتمالا می تواند از ابتلا به سرطان کولون –روده بزرگ- جلوگیری کند.
 
سرطان پستان
محققان ترکیه روی اثر آویشن وحشی بر فعالیت سرطان پستان –مشخصا روی نحوه تاثیر آویشن روی آپوپتوز یا مرگ سلولی و عوارض متاثر از ژن در سلول های سرطانی پستان- تحقیق کردند. آنها دریافتند که آویشن وحشی باعث مرگ سلولی در سلول های سرطان پستان می شود.
 
عفونت مخمر
قارچ کاندیدا آلبیکنس یکی از عوامل شایع عفونت های مخمر دهان و واژن است و عارضه ای عود کننده به نام برفک را به وجود می آورد. محققان دانشگاه تورین ایتالیا، دریافتند که عصاره روغنی آویشن به طور قابل توجهی باعث نابودی قارچ کاندیدا آلبیکنس در بدن انسان می شود.
 
دوام بیشتر روغن های پخت و پز
اکسیداسیون لیپید یک مشکل جدی در روند فراوری و ذخیره مواد غذایی محسوب می شود. این مشکل باعث کاهش کیفیت، دوام، ایمنی و ارزش غذایی روغن می شود.دانشمندان ورشوی لهستان، بررسی کرده اند که آیا عصاره آویشن می تواند دوام روغن آفتابگردان را در دماهای مختلف بیشتر کند؟ آنها می گویند این امکان وجود دارد و آویشن احتمالا آنتی اکسیدان مناسبی برای بالا بردن دوام روغن آفتابگردان است.
 
مشکلات پوستی شایع
مشکلات پوستی در سراسر جهان شایع هستند. در برخی از کشورها، از داروهای گیاهی برای درمان این عوارض استفاده می شود.یک تیم مطالعاتی در دانشگاه آدیس آبابای اتیوپی، برای ارزیابی خواص درمانی آویشن برای پوست، کرم های ضد قارچ حاوی 10 درصد عصاره بابونه و 3 درصد عصاره روغنی آویشن، تهیه و تاثیر آنها را روی درمان ضایعات اگزما بررسی کرد.این گروه می گویند 66.5 درصد افراد تحت مطالعه با کرم ضد قارچ محتوی آویشن درمان شدند و درمان آنها موفق بوده است و 28.5 درصد باقیمانده با دارونما تحت درمان قرار گرفتند. نتایج کرم بابونه مشابه با مصرف دارونما بوده است.محققان نتیجه می گیرند: «کرم حاوی 3 درصد عصاره روغنی آویشن یک انتخاب مقرون به صرفه و راحت برای درمان و بهبود عفونت های خفیف تا متوسط قارچی است. با این حال، آنها توصیه می کنند در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود.»
 
آکنه
دانشمندان لیدز انگلستان، اثرات تنتور گیاه مرمکی، گل همیشه بهار و آویشن را روی پروپیونی باکتریوم آکنه -باکتری عامل آکنه- بررسی کردند. آنها دریافتند که احتمالا آویشن در درمان آکنه موثر است.اثر ضد باکتری آویشن در درمان آکنه قوی تر از کنسانتره استاندارد بنزوییل پراکسید است. بنزوییل پراکسید ماده فعال اکثر کرم های درمانی و محلول های شستشوی آکنه است.بنزوییل پراکسید باعث سوزش و تحریک پوست می شود و این مساله به محققان این پیشنهاد را می دهد که احتمالا تنتور آویشن درمان بهتری برای آکنه خواهد بود و عوارض جانبی کمتری در پی خواهد داشت.

به یاد داشته باشید گیاهان دارویی جای درمان دارویی را نمی گیرند و نباید جایگزین درمان اصلی شوند. اگر بیمار هستید و داروی خاصی مصرف می کنید پیش از استفاده از هر نوع گیاه دارویی حتما با پزشک خود مشورت کنید و داروهای خود را بدون نظر او قطع نکنید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید