تکرار ادعای ناپدید شدن مامور افبیآی در ایران در لایحه کنگره آمریکا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، وبسایت روزنامه آمریکایی سان سنتینل نوشت، "تد دوچ" نماینده دموکرات کنگره آمریکا و سناتور مارکو روبیو، لایحهای را معرفی کردند که از ایران میخواهد آنچه تعهدات آن برای همکاری در مورد باب لوینسون عنوان شده است، انجام دهد.
تد دوچ در بیانیهای که از دفتر وی منتشر شد در این باره گفته است: دوازده سال پس از مفقود شدن باب لوینسون، ما هنوز او را فراموش نکردهایم".
وی در ادامه افزود: " ما به معطوف ساختن توجهها به پرونده او ادامه داده و از دولت (ترامپ) میخواهیم تا بازگشت باب لوینسون را در اولویت قرار دهد. برگرداندن آمریکاییها به خانه باید برای ما در اولویت باشد و با این هدف، دوباره از جهانیان میخواهیم تا باب را به یاد آورده و کمک کنند او را به خانه بازگردانیم".
به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه آمریکا نیز در چند روز گذشته بیانیهای به مناسبت دوازدهمین سالگرد مفقود شدن باب لوینسون منتشر کرد. در متن این بیانیه ادعا شده است که این دوازدهمین سال دستگیری رابرت لوینسون، مأمور افبیای در جزیر ه کیش است و وزارت امور خارجه آمریکا از ایران میخواهد که لوینسون را به خانوادهاش بازگرداند.
ادعای ناپدید شدن لوینسون، مأمور سابق افبیآی در حالی عنوان میشود که بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور کشورمان پیش از این درباره ادعاهای مقامات آمریکایی مبنی بر ناپدید شدن لوینسون در ایران و عدم همکاری ایران در این زمینه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در گذشته بارها اعلام کرده است که این فرد در یک مقطعی به ایران سفر کرده و سپس از ایران خارج شده است و پس از ترک خاک ایران نیز دیگر هیچگونه اطلاعی از سرنوشت وی ندارد.
قاسمی با تأکید بر رویکرد انسانی ایران نسبت به این موضوع در جهت کمک به خانواده نامبرده، افزود: جمهوری اسلامی ایران هیچگونه تعهدی به دولت آمریکا در این زمینه ندارد و کمکهای ایران در گذشته نیز بر اساس ملاحظات انسانی بوده است.
وی با اشاره به اینکه پیش از این مقامات آمریکایی تأیید کرده بودند که موقعیت این مأمور سابق اف بیآی را در مکانی در جنوب آسیا شناسایی کردهاند، گفت: طرح اتهام عدم همکاری ایران در این زمینه، نیز بی شک موضوع بی پایه و اساسی است؛ چرا که جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن مسائل انسانی، از هیچ کمکی در این ارتباط دریغ نکرده است.
قاسمی افزود: کمکها و همکاریهای جمهوری اسلامی ایران در موضوع این تبعه آمریکایی در حالی صورت گرفته است که در مقابل، دولت آمریکا در خصوص کمک به شهروندانی ایرانی بازداشتی در آمریکا رویکردی غیر انسانی در پیش گرفته و نه تنها آنها را با اتهامات واهی مانند نقض تحریمهای آمریکا در زندان و بازداشتهای طولانی مدت نگه داشته، بلکه اجازه دیدار خانوادههای آنها را نیز نمیدهد.