اعزام ناوگروه ایران به تنگه باب المندب

کدخبر: ۲۷۴۰۲۷
اقتصادنیوز: فرمانده قرارگاه ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی اعلام کرد: ناوگروه شصت و یکم این نیرو راهی تنگه باب المندب شد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، امیر دریادار دوم «افشین تاشک» روز یکشنبه اظهارداشت: ناوگروه شصت و یکم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز گذشته با بدرقه فرماندهان این نیرو بندرعباس را به مقصد آب های دور دست ترک کرد.

وی افزود: این ناوگروه به منظور تامین امنیت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در محدوده خلیج عدن و تنگه باب المندب به انجام ماموریت می پردازد.

بر اساس اعلام قرارگاه ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش ناوگروه شصت و یکم این نیرو متشکل از ناوشکن سبلان و ناو لجستیکی بندرعباس است.

تنگه باب‌المندب یا تنگه اشک‌ها در قسمت جنوبی دریای سرخ قرار دارد که این دریا را به خلیج عدن و اقیانوس هند وصل می‌کند؛ این تنگه میان یمن در شبه جزیره عربستان، و جیبوتی و اریتره در شاخ آفریقا قرار گرفته‌است.

کشتی‌هایی که از طرف اقیانوس هند می‌ آیند پس از گذر از باب‌المندب و عبور از طول دریای سرخ می‌توانند راه خود را از کانال سوئز به سوی دریای مدیترانه ادامه دهند.

ناورگوه شصتم نیروی دریایی نیز متشکل از ناوشکن بایندر، ناو لجستکی لاوان و ناو لجستیکی بوشهر بود که بعد از 52 روز و طی مسافت پنج هزار و 600 مایل دریایی و حضور در بنادر کلمبو کشور سریلانکا و مسقط کشور عمان روز گذشته به کشور بازگشت.

اسکورت 6 هزار نفتکش توسط نیروی دریایی ارتش

فرمانده قرارگاه ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی همچنین گفت: ناوگروه های این نیرو از سال 88 تا به امروز موفق به اسکورت 6 هزار نفتکش شده است.

دریادار دوم تاشک اظهارداشت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال 88 تا به امروز 60 ناوگروه برای حفاظت و حراست از منافع نظام اسلامی به آب های دور دست اعزام کرده است. 

وی ادامه داد: این اقدام در راستای فرمایش ها و دستورهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر راهبردی بودن نیروی دریایی ارتش، گسترش حوزه ماموریت و مبارزه با پدیده شوم دزدی دریایی انجام شده است.

تهدید نفتکش های ایرانی توسط رژیم صهیونیستی

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی 15 اسفند ماه در اظهاراتی صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران را 'قاچاق نفت' خطاب کرد و با تهدید تلویحی نفتکش های ایرانی گفت: نیروی دریایی اسرائیل می‌تواند در صورت لزوم جلوی قاچاق نفت ایران را بگیرد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در واکنش به این تهدید گفت: قطعا اگر چنین قصدی داشته باشند این موضوع به عنوان یک ناامنی بین المللی و راهزنی تلقی خواهد شد.

امیر سرتیپ «امیر حاتمی» تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران توان لازم برای برخورد با این موضوع را دارد و در صورت بروز، محکم به آن پاسخ خواهد داد؛ علاوه بر این جامعه بین المللی نیز آن را نخواهد پذیرفت.

این برای نخستین بار نیست که صادرات نفت ایران توسط مخالفان جمهوری اسلامی ایران تهدید می شود؛ پیش از این نیز «برایان هوک» مسئول گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا آبان امسال به صورت علنی از احتمال بالای بروز حادثه برای نفت‌کش‌های ایرانی سخن گفت.

وی اظهارداشت: این نفت‌کش‌ها دیگر نمی‌توانند تحت پوشش بیمه‌های بین‌المللی قرار بگیرند و به احتمال قوی، تحت پوشش بیمه‌های ایرانی خواهند رفت. کشتی‌های ایرانی، حالا دیگر خطری برای هر بندر و کانال از سوئز گرفته تا تنگه مالاکا هستند. احتمال بروز حادثه برای آنها زیاد است و اگر حادثه‌ای رخ دهد، شرکت‌های بیمه‌گر ایرانی نخواهند توانست خسارت را پرداخت کنند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید