خیال ترامپ راحت شد!/ناکامی بزرگ دمکرات‌ها

کدخبر: ۲۷۴۸۵۸
اقتصادنیوز: «رابرت مولر» بازرس ویژه پرونده انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا در گزارشی، تبانی ستاد انتخاباتی «دونالد ترامپ» نامزد وقت حزب جمهوریخواه با دولت روسیه را رد و اعلام کرد که شواهد کافی برای اثبات این ادعا نیافته است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا ، «ویلیام بار» وزیر دادگستری آمریکا خلاصه‌ای از این گزارش را روز یکشنبه در نامه‌ای به کنگره فرستاد و نوشت: با وجود پیشنهادهای مکرر از جانب افراد وابسته به روسیه برای کمک به ستاد انتخاباتی ترامپ، مدرکی از توافق آن‌ها بصورت ضمنی یا علنی، برای مداخله روسیه در امور انتخاباتی به دست نیامد.

از جمله دیگر اتهام ها علیه رئیس جمهوری آمریکا «ممانعت از اجرای عدالت» است که به موجب تلاش های او برای ناتمام گذاشتن تحقیقات روسیه مطرح شد.

در گزارش مولر که متن کامل آن هنوز منتشر نشده، ارزیابی دقیقی درخصوص این اتهام ارائه نشده و آمده است: گزارش نتیجه نمی‌گیرد که رئیس جمهوری مرتکب جرمی شده باشد، اما از او رفع اتهام هم نمی‌کند.

به نظر می‌رسد اشاره مولر به دستور ترامپ برای اخراج «جیمز کومی» رئیس اسبق اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف.بی.‌آی) در اواسط سال 2017 باشد.

کومی، هدایت تحقیقاتی مشابه در خصوص دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده داشت و اخراج او، شائبه تلاش ترامپ برای سنگ اندازی در مسیر تحقیقات را مطرح کرد.

با وجود اینکه گزارش در این ارتباط نتیجه گیری نکرده است، وزیر دادگستری آمریکا در نامه خود نوشته که وی ترامپ را از اتهام یاد شده مبرا دانسته و تبرئه می کند.

دونالد ترامپ از زمانی که سرورهای حزب دمکرات در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری 2016 هدف حمله سایبری قرار گرفت و نهادهای امنیتی آمریکا این حمله را به روس‌ها نسبت دادند، متهم به روابط پنهانی با مسکو شد.

پس از افزایش انتقادها در این زمینه، «جف سشنز» وزیر دادگستری اسبق آمریکا «رابرت مولر» رئیس پیشین اف.بی.آی را مامور پیگیری تحقیقات مرتبط با پرونده روسیه کرد.

در جریان این تحقیقات، گروهی از مشاوران و نزدیکان ترامپ از جمله «پل مانافورت»، «مایکل فلین» و «راجر استون» به سبب افشای فساد و تخلفات مالی، هدف پیگرد قضایی قرار گرفتند.

رئیس جمهوری آمریکا بارها با انتقاد از این پرونده، اقدامات صورت گرفته را با انگیزه های سیاسی خوانده و آن را محکوم کرده بود.

نهادهای امنیتی آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری گذشته این کشور به صراحت دولت روسیه را به دست داشتن در هک سرورهای حزب و تلاش برای جهت‌دهی به روند انتخابات از طریق افشای اسناد محرمانه این حزب متهم کرده بودند.

این اسناد که از سوی ویکی لیکس منتشر شد، نشان می‌داد مقام‌های کمیته ملی حزب دمکرات که وظیفه داشتند؛در جریان رقابت‌های مقدماتی و درون حزبی، بی طرفانه رفتار کنند، از همان ابتدا سعی در تخریب رقبای «هیلاری کلینتون» داشتند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید