توضیحات روسیه درباره از اعزام نیروهای نظامی به ونزوئلا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که حضور کارشناسان نظامی روسیه در خاک ونزوئلا براساس توافق همکاری دفاع است که در سال 2001 به امضای دو کشور رسیده است.
زاخارووا تاکید کرد که فدراسیون روسیه همکاری خود با ونزوئلا را در انطباق شدید با قانون اساسی این کشور توسعه می دهد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین از سازمان کشورهای آمریکایی که این اقدام مسکو را دخالت نظامی خوانده بود، انتقاد کرد و افزود: متاسفیم که سران این سازمان با بی اعتنایی به تقویت اهداف استعماری واشنگتن کمک می کنند.
روز گذشته مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در تماسی تلفنی با سرگئی لاورف همتای روس خود، روسیه را به «وخیم کردن تنش ها در ونزوئلا» متهم کرد و گفت: ایالات متحده و کشورهای منطقه ای (در آمریکای لاتین) در مقابل روسیه بی کار نخواهند نشست.
لاوروف اتهام زنی های پمپئو را بی پاسخ نگذاشت و در بیانیه ای اعلام کرد که در تماس با وزیر خارجه آمریکا «از تلاش های واشنگتن برای سازماندهی کودتا در ونزوئلا» انتقاد کرده است.
براساس این بیانیه، چنین اقداماتی «ناقض منشور سازمان ملل و پوششی برای دخالت در امور داخلی یک کشور مستقل است».
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پیشتر گفته بود که «همه گزینه ها» در قبال ونزوئلا روی میز است که اشاره ای تلویحی به دخالت نظامی است.
«خورخه رودریگز» وزیر اطلاع رسانی ونزوئلا فاش کرد به افرادی که اهل ال سالوادور، گواتمالا و هندوراس هستند، «مبالغ هنگفتی پول داده شده» و آنها به کلمبیا فرستاده شده بودند تا در آنجا آموزش دیده و در ونزوئلا دست به «ترورهای هدفمند» و «خرابکاری» بزنند. او «روبرتو ماررو» از افراد نزدیک به گوایدو را متهم کرد که از آمریکا پول گرفته و سازمان دهنده اصلی عملیات مذکور است.
ماررو هفته گذشته در خانه اش در کاراکاس دستگیر شد. رودریگز در تلویزیون دولتی ونزوئلا تماس های صوتی ماررو با گوایدو را که از طریق «واتس اپ» انجام شده بود، منتشر کرد.
به گفته رودریگز، آن دو درباره استفاده از دارایی های بلوکه شده ونزوئلا برای تامین مالی گروه های مسلح و جلب حمایت «ایوان دوکه» رئیس جمهوری کلمبیا از این اقدام صحبت کرده اند. دولت مادورو گفته که آمریکا 30 میلیارد دلار از دارایی های ونزوئلا را مسدود کرده است.
خوان گوایدو رئیس مجلس ملی ونزوئلا و سرکرده مخالفان دولت مادورو که خود را رئیس دولت موقت این کشور می داند، حضور نظامی روسیه را خلاف قانون اساسی خواند.
گوایدو پس از مراسم تحلیف مادورو در ابتدای سال جاری میلادی، خود را رئیس دولت موقت ونزوئلا خواند و خواستار حمایت بین المللی از خود و برگزاری انتخابات زودهنگام شد.
برخی کشورهای آمریکای جنوبی و اروپایی هم به تبعیت واشنگتن گوایدو را به رسمیت شناختند اما روسیه و چین به همراه برخی دیگر از کشورها ضمن محکوم کردن این اقدام، پیرامون هرگونه دخالت نظامی در ونزوئلا هشدار دادند.