انزوای آمریکا در نشست شورای امنیت درباره بلندیهای جولان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از یورونیوز، در این جلسه اضطراری که به درخواست دولت سوریه تشکیل شده بود، ولادیمیر سافرونکوف سفیر روسیه اقدام آمریکا را «پوچ» و تخطی از قطعنامههای شورای امنیت دانست.
رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه با امضای فرمانی حق حاکمیت تلآویو بر بلندیهای جولان و الحاق این منطقه اشغالی به خاک اسرائیل را به رسمیت شناخته بود.
همچنین کریستوفر هوسجن، نماینده آلمان ضمن محکوم کردن اقدام آمریکا، نفس درخواست تشکیل این جلسه توسط دولت سوریه را «مزورانه» نامید و گفت کشوری که با بمباران مدارس و بیمارستانها و استفاده از سلاح شیمیایی علیه مردم خودش مرتکب جنایت علیه بشریت شده و قطعنامههای شورای امنیت را بارها نقض کرده است در جایگاهی نیست که در مقام مدعی نقض قطعنامههای شورا قرار گیرد.
رادنی دیویس، نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل، با بیان اینکه تصمیم جدید ایالات متحده قرارداد ۱۹۷۴ را تحت تاثیر قرار نخواهد داد و خللی در کار نیروهای مستقر حافظ صلح این سازمان پدید نخواهد آورد، به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل را به لحاظ راهبردی و امنیتی برای تلآویو حیاتی خواند.
از سوی دیگر دنی دانون، نماینده اسرائیل، در این نشست با بیان اینکه تلآویو باید اطمینان یابد از این منطقه هیچگاه برای هدف قرار دادن مردم اسرائیل استفاده نخواهد شد، گفت: «بدون بلندیهای جولان، سربازان ایرانی بر دریاچه طبریه اشراف پیدا خواهند کرد و اسرائیل هرگز چنین اجازهای را نخواهد داد.»
سفیر اسرائیل خطاب به بشار جعفری، نماینده سوریه، گفت: «وقتی دولت تان بچهها را با گاز شیمیایی میکشت کجا بودید؟ شرم بر شما که بر سر مردم خودتان بمبهای بشکهای ریختید.»
سوریه و اسرائیل عضو شورای امنیت نیستند اما به این جلسه دعوت شده بودند.
بلندیهای جولان، منطقهای استراتژیک در خاک سوریه است که با اسرائیل و اردن مرز مشترک دارد. بخش بزرگی از این منطقه سال ۱۹۶۷ در جریان جنگ شش روزه به اشغال اسرائیل درآمد.
اسرائیل مدعی است بر اساس توافقی که سال ۱۹۷۴ منعقد شده بلندیهای جولان را به عنوان یک منطقه حائل غیرنظامی میان دو کشور تحت کنترل دارد.
تل آویو در سال ۱۹۸۱ مصوبه الحاق این منطقه به اراضی خود را تصویب کرد. این در حالی است که سوریه تا کنون توافقی را در این خصوص با اسرائیل امضاء نکرده است.