بیشترین سکته قلبی در این ساعات رخ می دهد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پرشین وی؛ سکته قلبی یکی از عوامل شایع مرگ و میر در جامع امروزی است که متاسفانه سبک زندگی غلط و همچنین عدم تحرک و خوردن غذاهای فست و فودی و فشارهای عصبی عوامل تاثیر گذار بر ما در این مطلب از پرشین وی عوامل تاثیر گذار بر خطر سکته قلبی و همچنین این که ریسک حمله قلبی در چه ساعاتی از طول روز شایع تر است را برای شما عزیزان آماده کرده ایم
خطر سکته قلبی
سکته و حملات قلبی، شایعترین علت مرگ و میر طی سالهای اخیر گزارش شده است، و بیشترین ساعت ابتلا بهآن در اوایل روز است.دکتر محمدرضا حسنی، متخصص قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار ما گفت: چند تئوری وجود دارد که امکان بروز سکته قلبی درصبح بیشتر است. اولین تئوری فعالیت بیشتر پلاکتها که فاکتورهای انعقاد خون هستند، در صبح است، و این فعالیت بیشتر پلاکتها در صبح، قدرت چسبندگی خون در دیواره رگهای گرفته شده را افزایش داده و موجب لخته شدن خون و حملات و سکته های قلبی می شود.
دکتر حسنی ادامه داد: دومین تئوری که مطرح است، فشار خون بالا در صبح است که موجب مصرف بیشتر اکسیژن میشود و شرایط برای حملات و سکته های قلبی بیشتر مساعد است. همچنین ورزش صبگاهی در افرادی که مستعد بیماریهای قلبیاند و یا بیماریهای قلبی در حال کنترل دارند، مناسب نیست و ریسک حملات قلبی را بالا میبرد. این متخصص قلب و عروق در پایان گفت: مطالعات داده سکتهها حملات قلبی در ساعات ۶ صبح تا ۱۲ بیشتر است که اوج این حملات در ساعت ۹ صبح گزارش شه است.
بیشتر بدانید عوامل تاثیرگذار بر سکته قلبی
سکته قلبی یکی از شایع ترین عوامل مرگ و میر انسانها در جوامع است که بررسی عوامل موثر در بروز حملات قلبی حاکی از آن است که علاوه بر بالا بودن کلسترول و فشار خون و مصرف دخانیات که نقش زیادی در بروز سکته دارند، عوامل ناشناخته دیگری هم در این زمینه، ایفای نقش می کنند که در این مطلب از پایگاه آموزشی نگارستان، تعدادی از مهمترین آۀنها را بر می شماریم.
عصبانیت شدید و ناگهانی
این روزها کم نیستند، تعداد افرادی که به ناگاه از کوره در میروند و مانند آتشفشانی از خشم فوران میکنند، اما همین عصبانیت ناگهانی بلای جان قلب است، در نتیجه توصیه میشود در همه حال خونسردی خود را حفظ کنید.نتایج یک پژوهش در استرالیا نشان میدهد، خشم و از کوره در رفتن امکان خطر سکته قلبی را بالا میبرد. به عقیده این محققان، عصبانیت شدید امکان بروز نوع خاصی از انفارکتوس بهنام «تاکو تسوبو» (Tako-tsubo) را فراهم میکند.
استرس فشار وارده به قلب و در نتیجه نیاز به اکسیژن را افزایش میدهد.
چرا و چگونه؟
زمانی که به یکباره از کوره در میروید، بدن، آدرنالین ترشح میکند و این هورمون ضربان قلب را بالا میبرد. متاسفانه میزان بالای آدرنالین برای سلولهای قلبی سمی است. اگر رگهای خونی از قبل دچار اشکال و تنگی باشد، نمیتواند مایحتاج قلب برای ادامه تپش را فراهم سازد. در نتیجه قلب دچار حمله ناگهانی میشود.
اضطراب بیش از حد
اضطراب مداوم ردپای خود را روی پوست، گوارش و سر به جا میگذارد و به قلب نیز رحم نمیکند. استرس زیاد در افرادی که مشکلات قلبی مانند فشار خون بالا دارند خطر گرفتگی عروق و انفارکتوس را بالا میبرد.
چرا و چگونه؟
استرس فشار وارده به قلب و در نتیجه نیاز به اکسیژن را افزایش میدهد. درست مانند یک خودرو که در سرعتهای بالا به سوخت بیشتری نیاز دارد. زمانی که بدن دچار استرس میشود، هورمونهایی که ضربان قلب را بالا میبرد بیشتر ترشح میشود. اگر رگها به دلیل مصرف دخانیات یا دیابت و موارد د یگر در معرض گرفتگی باشد، قلب به میزان کافی سوخت یعنی اکسیژن برای رویارویی با این سرعت بالا دریافت نمیکند و در نتیجه دچار اشکال میشود.
عواملی که خطر سکته قلبی را افزایش می دهد چیست؟
رابطه جنسی غیرعادی
امکان سکته قلبی در حین رابطه جنسی بیش از حد پرحرارت امکانپذیر، اما چندان شایع نیست. محققان آمریکایی سلامت قلب، گروهی از مردان بین ۵۰ تا ۶۰ سال را قبل و بعد از رابطه جنسی مورد بررسی قرار دادند. محققان مشاهده کردند که در یک درصد افراد شرکتکننده خطر بروز سکته قلبی بعد از رابطه جنسی پرحرارت به میزان ۷ /۲ درصد افزایش مییابد.
چرا و چگونه؟
این مورد بسیار نادر است اما باید بدانید که رابطه جنسی نیز مانند ورزش باعث افزایش ضربان قلب میشود. در نتیجه افرادی که قلب حساس و ضعیفی دارند باید هوشیارتر باشند. خطر سکته قلبی اگر این افراد به درستی داروهای مربوط به قلب را مصرف کنند، حواسشان به شیوه تنفسشان باشد و موارد منع مصرف داروها را رعایت کنند میتوانند احتمال بروز این مشکل را به حداقل برسانند. توجه داشته باشید خطر سکته قلبی که هر نوع تنگی نفس یا درد در قفسه سینه بعد از فعالیت جنسی(حتی دردهای خفیف) باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد.
زمانی که به یکباره از کوره در میروید، بدن، آدرنالین ترشح میکند
مصرف بیش از اندازه چربی
انواع پنیرها، سسها، فستفودها و… سرشار از چربی است. اگر عادت به خوردن مواد غذایی اینچنینی دارید ، حواستان به سلامت قلبتان باشد. نتایج پژوهشی که روی ۱۹۶۸ قربانی سکته قلبی انجام شده، نشان میدهد ۱۵۸ نفر از این قربانیان ۲۶ ساعت قبل از حادثه غذای چرب مصرف کرده بودند.
چرا و چگونه؟
به عقیده محققان، مصرف یک وعده غذای چرب باعث بروز سکته قلبی نمیشود. اما اگر به خوردن این قبیل غذاها عادت دارید بهتر است بدانید که کلسترول خونتان بالا رفته و خطر تصلب شرایین یعنی مسدود شدن عروق افزایش پیدا میکند و در این صورت نیز راهی جز سکته قلبی باقی نمیماند.