موج حمایت ها از سپاه پاسداران نسبت به اقدام خصمانه ترامپ

کدخبر: ۲۷۷۵۰۵
اقتصادنیوز: با گذشت 5 روز از اعلام بیانیه کاخ سفید در خصوص گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریستی، رسانه های داخلی با بررسی دلایل اتخاذ این تصمیم نابخردانه از سوی ترامپ، موج حمایت ها از سپاه پاسداران را بازتاب داده اند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریکا 5 روز پیش اعلام کرد که واشنگتن، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یک سازمان تروریستی خارجی در نظر گرفته است.
ترامپ در بیانیه ‌ای که از سوی کاخ سفید منتشر شد نوشت: من به‌ طور رسمی اعلام می‌کنم که دولت من قصد دارد بر اساس بند شماره 219 از 'قانون مهاجرت و ملیت'، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از جمله سپاه قدس را به‌ عنوان یک سازمان تروریستی خارجی اعلام کند.
پس از مخابره این خبر از سوی کاخ سفید، ملت ایران دیروز پس از اقامه نمازجمعه در حمایت از سپاه پاسداران با شرکت در راهپیمایی ضداستکباری علیه اقدام رئیس جمهور آمریکا مبنی بر معرفی این نهاد انقلابی به عنوان گروه تروریستی فریاد «ایران اسلامی یکپارچه سپاهی هستند» را سر دادند.
بررسی امروز شنبه 24 فروردین ماه نشان می دهد که برخی رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب نسبت به این موضوع عنوان داشتند: در برابر اقدام دولت امریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فضای بسیار خوبی در کشور ایجاد شد و هرکس دل در گرو کشور و انقلاب داشت موضع گرفت و جامعه ایرانی نشان داد که مصالح خود را به خوبی می‌شناسد.
مهم ترین محورهای کانونی به رفته در مطالب این جریان رسانه ای عبارتند از: طرح خام آمریکا برای مبارزه با ایران؛ اجازه قدرت‌نمایی ندادن به آمریکا با اقتدار سپاه؛ همه به یکدیگر نیاز داریم؛ عدو سبب خیر شد؛ اقدام غیرقانونی ترامپ؛ رفتار غیرمنطقی از سوی ترامپ؛ ایران اسلامی یکپارچه سپاهی هستند؛ اقدام خصمانه، تشنج آفرین و احمقانه دونالد ترامپ؛ آمریکا و یک اشتباه بزرگ دیگر؛ افزایش همبستگی ملی؛ اقدام غیرقانونی و جاهلانه آمریکا؛ موضوع تحریم سپاه پاسداران توسط دولت آمریکا یک بدعت است؛ شکست سیاست‌های دولت آمریکا علیه ایران.
رسانه های اصولگرا هم نسبت به این موضوع نوشتند: هفته‌ای راکه گذشت، بی‌اغراق می‌توان هفته همبستگی ملی با محوریت «دفاع از سپاه» در ایران نامید.
اعلام انزجار مردم از تصمیم دولت آمریکا؛ مورد هدف قرار گرفتن جریان های انقلابی؛ کارساز نبودن اقدام دولت ترامپ در مرحله اجرا؛ قرار دادن سپاه در زمره گروه‌های تروریستی هیچ تأثیری بر اقتصاد کشور نداشته؛ اقدام غیرقانونی آمریکا؛ لزوم مقابله جهانی با یکجانبه‌گرایی آمریکا؛ دشمنی ترامپ با تک‌تک مردم ایران؛ این گونه رفتارها آغازی برای افول و پایان آمریکاست؛ اقدام روانی توسط امریکا؛ از بین رفتن امنیت نیروهای امریکایی در اقصی نقاط دنیا؛ صهیونیست پشت پرده اقدام آمریکا از دیگر محورهای به کار گرفته شده از سوی این جریان رسانه ای است.

رسانه های اصلاح طلب
..............................
**همدلی و حمایت از سپاه
روزنامه آرمان نوشت: طرح خام آمریکا برای مبارزه با ایران از طریق گنجاندن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی با شکست مواجه شد، چرا که از سویی اقتدار سپاه اجازه قدرت‌نمایی به آمریکا نمی‌دهد و از سوی دیگر همراه نشدن کشورهای دیگر با آمریکا سبب منزوی شدن این کشور شد. اقدام اخیر آمریکا با محکومیت گسترده مواجه شد چرا که همگان آگاه هستند مشی سپاه مبارزه با تروریسم است و مقابله این نهاد نظامی با داعش در اذهان همگان به ثبت رسیده است.
این روزنامه افزود: نمازگزاران شهرهای مختلف کشور پس از اقامه نماز جمعه 23 فروردین با برگزاری راهپیمایی، ضمن محکومیت اقدام آمریکا در قراردادن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی، همدلی و انسجام خود را با سپاه پاسداران نشان دادند. در راهپیمایی تهران، اقشار مختلف مردم با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آنها شعارهای «سپاه قدرتمند پاسداران خار چشم دشمنان است»، «مرگ بر آمریکا»، «اگر سپاه نبود کشور هم نبود»، «مرگ بر اسرائیل»، «مرگ بر آل‌سعود خائن»، «مرگ بر انگلیس»، «سپاه برادر ارتش است»، «حافظ خون شهدا سپاه است»، «سپاه ما ذلت نمی‌پذیرد» نوشته شده بود، انزجار خود را از این اقدام ننگین نشان داده و همدلی و انسجام ملت با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به تصویر کشیدند.

روزنامه اعتماد با تیتر «همه به یکدیگر نیاز داریم» می نویسد: در برابر اقدام دولت امریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فضای بسیار خوبی در کشور ایجاد شد و هرکس دل در گرو کشور و انقلاب داشت موضع گرفت و جامعه ایرانی نشان داد که مصالح خود را به خوبی می‌شناسد. به تعبیری حداقل از این جهت عدو سبب خیر شد و برهمبستگی‌ها افزود. اینکه گروه‌ها و احزاب و نهادهای مدنی یک جامعه با گرایشات گوناگون به این درک و آگاهی مشترک و مهم رسیده باشند که در اختلافات داخلی خود بیگانه‌ای را راه ندهند و امکان سوءاستفاده را از او بستانند، پیشرفت بزرگی است.

به گزارش روزنامه اعتماد، پس از اقدام غیرقانونی ترامپ در اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی دو اقدام نمادین یکی در فضای مجازی و دیگری در فضای حقیقی بیش از همه جلب‌توجه کرد؛ در فضای حقیقی حضور نمایندگان مجلس با همه گرایش‌های سیاسی با لباس سبز پاسداری در جلسه علنی و در فضای مجازی هم داغ شدن هشتگ من یک سپاهی هستم. اما نکته جالب‌تر واکنش‌های همزمان گروه‌های مختلف به این دو اتفاق بود که به طور مشخص در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بروز و ظهور بیشتری داشت. واکنش‌ها به این اقدامات حاکی از سه تعبیر متفاوت بود؛ وحدت، نفاق، چاپلوسی. بیشتر کاربران (حداقل تا آنجا که من دیدم) تعبیر اولی را از این اقدام داشتند و ...آن را نمایشی از وحدت و حمایت از س‍پاه در برابر شوی تبلیغاتی ترامپ می‌دانستند.
این روزنامه در ادامه نوشت: طبیعی است در برابر چنین رفتار غیرمنطقی از سوی ترامپ همه بایستیم و از سپاه حمایت کنیم. سپاهی که بدنه آن را دوستان و اقوام و همسایگان خود ما شکل می‌دهند و خدمات آن در جنگ و خدمت‌رسانی به محرومین و آسیب‌دیدگان بلایای طبیعی بر کسی پوشیده نیست. این دقیقا همان چیزی است که باید یکصدا از ایران به دنیا مخابره شود تا کسی به اختلاف نظرهای ما دل خوش نکند. گرچه ظاهرا برخی در داخل و خارج از کشور روی این اختلاف نظرها و عمیق‌تر کردن این شکاف توسط ترامپ و ایادی منطقه‌ای وی برای دستیابی به مطامع‌شان بیشتر حساب کرده‌اند.

به گزارش روزنامه همدلی، ملت ایران روز گذشته پس از اقامه نمازجمعه با خلق حماسه ای ماندگار درحمایت از سپاه پاسداران باشرکت در راهپیمایی ضداستکباری علیه اقدام ننگین رئیس جمهور آمریکا مبنی برمعرفی این نهاد انقلابی به عنوان گروه تروریستی فریاد «ایران اسلامی یکپارچه سپاهی هستند» را سر دادند تا خاری در چشم دشمنان این انقلاب باشد.
اقدام کاخ سفید در قراردادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا با واکنش های گسترده ای داخلی و خارجی مواجه شد و بیشتر رسانه ها و شخصیت ها از آن به عنوان اقدام خصمانه، تشنج آفرین و احمقانه دونالد ترامپ یاد کرده اند.

در بخشی از سرمقاله روزنامه مردم سالاری با تیتر «آمریکا و یک اشتباه بزرگ دیگر» آمده است: کاخ سفید در اقدامی خصمانه و مغایر با قوانین بین‌المللی نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در لیست به اصطلاح تروریستی دولت آمریکا قرار داد. این اقدام غیر قانونی دولت آمریکا در آستانه روز پاسدار، مورد محکومیت عموم ایرانیان وآزادگان جهان قرار گرفت. سپاه پاسداران در پیروزی انقلاب اسلامی و در پاسداری از انقلاب و اهداف آن و منافع ملک و ملت، عاملی موثر و رکن رکین بوده و هست.
این روزنامه افزود: ملت مسلمان ایران، تصمیم خویش را برای داشتن کشوری مستقل و آزاد در بهمن 57 به جهانیان اعلام کرده است و مصمم است تا با همه کشورهای جهان بر اساس منافع متقابل رابطه حسنه داشته باشد و در برابر دولت‌هایی همچون دولت قلدر آمریکا با خوی جهانخواری و برتری طلبی و قیم مآبی، که برخلاف حقوق و موازین بین‌المللی منافع ایران را نادیده می‌گیرد و غیر منطقی در اقدامی خصمانه سپاه پاسداران ایران زمین را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده، ایستادگی و مقابله کرده و ارتش آمریکا را در فهرست تروریست‌ها قرار دهد و این سیاست، تغییر ناپذیر است.

اسماعیل گرامی‌ مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، گفت: اقدام ترامپ در قرار دادن نام ترامپ در لیست گروه‌های تروریستی موجب افزایش همبستگی ملی شد و حاکمیت هم باید نهایت استفاده را از این یکپارچگی ملی داشته باشد.

به گزارش ایلنا، مهرداد جهاندیده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سیستان و بلوچستان در دیدار با سرهنگ عوضعلی فقیری، معاون هماهنگ‌‌کننده سپاه سلمان این استان گفت: اقدام اخیر رییس‌‌جمهور افراطی و کاسب مسلک آمریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ناشی از استیصال و درماندگی سردمداران این کشور است.
وی افزود: آمریکا با اقدام نسنجیده و نابخردانه اخیر خود علیه نهاد مردمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نه تنها انزجار منطقه‌ای و بین‌‌المللی را نسبت به خود بیشتر کرد، بلکه باعث افزایش اتحاد و همبستگی ویژه و ممتازی نسبت به سپاه در درون کشور، کشورهای همسایه و سایر کشورهای خارجی شد.

** اقدام غیرقانونی امریکا
«تعامل سپاه و سنتکام در دوره جدید» عنوان گزارش روزنامه شرق است.
در بخشی از آن می خوانیم: اقدام غیرقانونی و جاهلانه آمریکا در درج نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی، ضمن اینکه انتقادهای گسترده‌ای را در داخل و خارج از کشور از سوی طیف‌های مختلف موجب شده، سؤالاتی را نیز درباره آثار عملی و اجرائی مترتب بر آن ایجاد کرده است. صرف‌نظر از تأثیرات آن بر حال و آینده روابط ایران و آمریکا، برخی در داخل مواضعی اتخاذ کرده‌اند که اغلب ناشی از برداشت نادرست از برخی وجوه حقوقی موضوع و آثار مترتب بر آن است.
این روزنامه افزود: سپاه عهده‌دار امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است و سنتکام در اغلب کشورهای حاشیه این آبراه پایگاه دارد. در نتیجه، مواجهه و تماس بین آنها ناگزیر است؛ اما نباید تصور کرد که اقدام آنها به تروریست‌شمردن یکدیگر باید مانع تماس‌ها و هماهنگی‌های روزمره بین آنها شود. تماس بین طرف‌های فعال در عرصه‌های عملیاتی و حتی صحنه‌های نبرد همیشه امری رایج بوده و در حکم شناسایی طرف مقابل نبوده است.

روزنامه ابتکار عنوان داشت: اقدام اخیر دولت آمریکا علیه ایران را می‌توان ادامه سیاست‌های بی‌ثبات‌سازی این کشور در منطقه تلقی کرد؛ سیاست‌هایی که بیشتر در راستای خشنودسازی متحدان خود در منطقه از جمله اسرائیل و عربستان است. درواقع تروریستی اعلام‌کردن یک نهاد نظامی که در قانون اساسی یک کشور جای دارد و یکی از بازوهای حاکمیتی یک دولت- ملت است، یک اقدام مقابله‌ای خصومت‌آمیز پیش از جنگ است. تصمیم جدید آمریکا درحالی انجام شد که برخی سناتور‌های این کشور به دنبال تصویب طرحی برای جلوگیری از اقدام نظامی واشنگتن علیه ایران هستند. به گفته کارشناسان خیلی بعید به نظر می‌رسد کنگره با این اقدام و دستور ترامپ همراهی کند، چون اگر این مسئله با حمایت کنگره به صورت یک قانون درآید، دست دولت‌های بعدی را برای مذاکره با جمهوری اسلامی ایران خواهد بست و این چیزی نیست که ساختار سیاسی واشنگتن به دنبال آن باشد.

لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهور در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، در ارتباط با موضوع تحریم سپاه پاسداران توسط دولت آمریکا اظهار کرد: تصمیم دولت آمریکا در ارتباط با سپاه پاسداران از منظر حقوقی هم خلاف ضوابط حقوق بین‌الملل است؛ چرا که بخشی از نیروهای مسلح یک دولتی را نادیده گرفته و هم یک بدعت است و هم کمکی به آرامش منطقه نمی‌کند.

** شکایت ایران از آمریکا
به گزارش سایت انتخاب، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت، نسبت به تصمیم اخیر واشنگتن علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعتراض کرد و گفت آمریکا و چند دولت دست نشانده آنها، تمامی مسئولیت عواقب خطرناک این ماجراجویی را برعهده خواهند داشت. متن نامه محمد جواد ظریف به آنتونیو گوترش و شورای امنیت به شرح زیر است:«می خواهم توجه شما را به اقدام بی‌سابقه، غیرقانونی و خطرناک دولت بی قانون فعلی ایالات متحده آمریکا در قراردادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شاخه‌ای رسمی از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، در فهرست به اصطلاح «سازمان‌های تروریستی خارجی» جلب نمایم. جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید این اقدام بی اساس و تحریک آمیز، آن را اقدامی خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران و خطر عمده‌ای برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی می‌داند. این حرکت که قبلا هیچگاه سابقه نداشته است حتی برای این رژیم ایالات متحده که پیش از این تحریم‌ها و اقدام‌های یکجانبه غیرقانونی زیادی صورت داده بود، نقض آشکار اصول مسلم حقوق بین‌الملل و منشورملل متحد از جمله اصل برابری حاکمیت دولت‌ها است.

**شکست سیاست‌های دولت آمریکا علیه ایران
فواد ایزدی استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا در مورد اقدام اخیر آمریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: این اقدام بیانگر شکست سیاست‌های دولت آمریکا نسبت به ایران است.آمریکایی‌ها پیش از این اعلام کرده بودند که جمهوری اسلامی ایران جشن چهلمین سالگرد خود را نخواهد دید و پیش از آن سرنگون می‌شود، در این راستا اقدامات و فعالیت‌هایی را انجام دادند و برای تحقق آن بودجه اختصاص دادند ولی این سیاست با شکست رو به رو شد و جمهوری اسلامی ایران نه تنها سرنگون نشده است، بلکه در طول یک سالی که آمریکا از برجام خارج شده هیچ امتیازی به آمریکایی‌ها نداده است.

**واکنش های بین المللی
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: تصمیم دولت آمریکا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک نهاد رسمی دولتی در ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی در راستای سیاست ایران‌هراسی و فشار حداکثری به این کشور و در ادامه اقداماتی همچون خروج یک‌جانبه از برجام و تلاش برای خارج کردن نیروهای ایرانی از سوریه صورت گرفته است. بر اساس گزارش سفارت ایران در روسیه، او ادامه داد: ما بارها اعلام کرده‌ایم این رویکرد غیرسازنده و بدون آینده‌نگری است. بدون حضور تهران ایجاد یک ساختار مستحکم امنیت منطقه‌ای در خاورمیانه از جمله ایجاد شرایط با ثبات در سوریه، افغانستان و عراق غیرممکن است.

رسانه های اصولگرا
..........................
**همدلی و حمایت از سپاه
به گزارش خبرگزاری فارس، روز گذشته نمازگزاران تهرانی پس از اقامه نماز جمعه در راهپیمایی حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و محکومیت اقدام آمریکا علیه این نهاد انقلابی شرکت کردند راهپیمایان با شعار «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل»، «وظیفه مسلمین حمایت از سپاه است»، «حکم مراجع دین حمایت از سپاه است» و «سپاه برادر ارتش ماست»، قدردانی خود را از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ابراز کردند.

با توجه به شعار مردم در راهپیمایی حمایت از سپاه که من یک سپاهیم روزنامه جوان نوشت: هفته‌ای را که گذشت، بی‌اغراق می‌توان هفته همبستگی ملی با محوریت «دفاع از سپاه» در ایران نامید. حسن ختام آن هم راهپیمایی سراسری در کشور پس از نماز وحدت‌آفرین جمعه در روز پایانی هفته شد. مردم ایران که پیش از این در شبکه‌های اجتماعی و بیش‌تر البته با دل‌هایشان علیه تصمیم دولت امریکا در مورد تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران موضع گرفته بودند، روز جمعه به خیابان آمدند و با شعار «مرگ بر امریکا» اعلام کردند که هر کدام ما یک سپاهی هستیم.

به گزارش روزنامه کیهان، روز گذشته سراسر کشور شاهد راهپیمایی‌هایی بود که با هدف حمایت از سپاه و اعلام انزجار از تصمیم دولت آمریکا انجام شد، در این میان تجمع امدادگران مناطق سیل زده در حمایت از سپاه، جان مخاطب را هم از عطر کمک به هم نوع و هم از زیبایی وحدت آکنده می‌ساخت.
راهپیمایی‌ها با قطعنامه‌ای به پایان رسید که در بخشی از آن تاکید شده بود: «سردمداران کفرپیشه شیطان بزرگ آمریکا با کارنامه سیاه و جنایت‌های ضدبشری از جمله قتل و عام مردم مظلوم یمن، نیجریه، بحرین، فلسطین، افغانستان، سوریه و عراق را مصداق اَتَمِّ تروریست دولتی و تروریست‌پروری دانسته و اتخاذ تدابیر انقلابی قوای مقننه، مجریه و قضائیه و دیگر مسئولین نظام برای مقابله همه‌جانبه با این دشمن بشریّت و اذناب زبون و ذلّت‌پیشه آن از جمله رژیم جعلی و خون‌آشام صهیونیستی و آل‌سعود خائن را خواهانیم.»
این قطعنامه سپس افزوده: «دلیل وحشت رژیم کودک‌کش صهیونیستی و عصبانیت ترامپ ابله از سپاه پاسداران همانا اقتدار، شکست‌ناپذیری و تأثیرگذاری این سربازان دلاور و جان‌برکف اسلام در منطقه می‌باشد.»

**مورد هدف قرار دادن جریان های انقلابی
وطن‌‌امروز عنوان داشت: واشنگتن با این اقدام علیه سپاه، تلاش می‌کند ستون جریان انقلابی در ایران را مورد هدف قرار دهد. با این حال اما به نظر می‌رسد به مرور مشخص شده است این اقدام دولت ترامپ در مرحله اجرا کارساز نخواهد کرد. یکی از مهم‌ترین گزاره‌هایی که اکنون و پس از این اقدام دولت آمریکا علیه سپاه مطرح شده است؛ واکنش ایران و سپاه پاسداران به اقدام دولت آمریکاست. شورای عالی امنیت ملی ایران در واکنش به تصمیم کاخ سفید علیه سپاه، نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه غرب آسیا را که در پوشش مرکز فرماندهی «سنتکام» فعالیت می‌کنند، به عنوان گروه‌های تروریستی اعلام کرد. اعلام این تصمیم شورای عالی امنیت ملی ایران، این پیام را به آمریکایی‌ها مخابره کرد که ایران در صورت هرگونه تعرض و حمله نظامی به نیروهای سپاه پاسداران، نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه غرب آسیا را به عنوان تروریست‌های اصلی، مورد هدف قرار خواهد داد.

** تاثیر نداشتن این تصمیم آمریکا بر اقتصاد کشور
به گزارش سایت تابناک، وحید شقاقی شهری یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: این موضوعی که به تازگی در مورد سپاه مطرح شده و دولت آمریکا، آن را در زمره گروه‌های تروریستی قرار داده است، موضوع جدیدی نیست، چون آمریکا با طرح آن، عملاً قانون کاتسای تابستان سال 1396 را دوباره بسته بندی و با زبان دیگری اعلام کرده است. سیاست آمریکا این بوده که قانون کاتسا را عملا با روایت دیگری بسته‌بندی و دوباره آن را به منظور تزریق التهاب به اقتصاد ایران عرضه کند.
شقاقی افزود: قرار دادن سپاه در زمره گروه‌های تروریستی هیچ تأثیری بر اقتصاد کشور نداشته و ندارد،چون همان گونه که عرض کردم آمریکایی‌ها در تابستان سال 1396 قانون کاتسا را که یک قانون داخلی آمریکا بود و وجهه بین‌المللی نداشت تصویب کردند. در این قانون اشاره شده بود که سپاه قدس در زمره گروه‌های تروریستی قرار دارد و به همین دلیل نیز در اردیبهشت ماه سال 1397، ولی‌الله سیف رئیس کل سابق بانک مرکزی با برچسب حمایت از گروه‌های تروریستی از سوی آمریکا مشمول تحریم شد؛ بنابراین، اگر قرار بود این تروریستی اعلام شدن سپاه بر اقتصاد تأثیرگذار باشد، در همان زمان تصویب قانون کاتسا یعنی در تابستان 1396 تأثیرگذار می‌بود که اتفاقاً در همان زمان هم تأثیری بر وضعیت اقتصادی نگذاشت.

** اقدام غیرقانونی آمریکا
روزنامه جوان با تیتر «لزوم مقابله جهانی با یکجانبه‌گرایی امریکا» می نویسد: امروز جهانیان شاهد سخیف‌ترین اقدام غیرقانونی دیگری از ترامپ هستند که وی بدون رعایت موازین حقوق بین‌الملل و تمامی معاهدات جهانی، اقدام به تروریست نامیدن نیرو‌های نظامی یک کشور مستقل و عضو رسمی سازمان ملل می‌کند که یک بدعت خطرناک و خلاف تمام اصول، موازین و قواعد بین‌المللی است. 
دولت آمریکا در ادامه سیاست‌های خصمانه و فشار بر ملت ایران، در اقدامی غیرقانونی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به فهرست سازمان‌های تروریستی خود اضافه کرد. اقدامی که بدون شک ناشی از شکست سیاست‌های این کشور در تأمین و تضمین امنیت رژیم صهیونیستی و برای ادامه روند نا امن‌سازی و تولید فضای آنارشی در منطقه غرب آسیا و ایجاد چتر حمایتی از تروریست‌ها و ناکامی این کشور در تحریم‌های غیرقانونی و فشار‌های مختلف بر ملت ایران و سرخوردگی 40 سال ناکامی در مقابله با ایران صورت گرفت، چرا که هیچ ناظر منصفی نمی‌تواند کوشش‌های مؤثر سپاه در تولید صلح و امنیت برای مردم منطقه را نادیده بگیرد.

** افول آمریکا
سیامک مره‌صدق نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: آنچه که اقدام علیه سپاه به ما ثابت می‌کند این است که دشمنی ترامپ، دشمنی با حاکمیت و نظام جمهوری اسلامی نیست، بلکه دشمنی با تک‌تک مردم ایران است و مشکل ترامپ فراتر از این حرف‌هاست و مشکل او تمامیت ایران به ماهیت جغرافیایی و یک واحد سیاسی به نام کشور ایران است؛ چراکه با منافع آمریکا ناسازگار است.
مره‌صدق خاطرنشان کرد: البته این گونه رفتارها آغازی برای افول و پایان آمریکاست. همانطور که اقداماتی که آلمان نازی قبل از جنگ جهانی دوم مرتکب آن می‌شد، پایانی بر تفکر منحط ناسیونال سوسیالیسم بود، این‌ حرکات و اقدامات ترامپ هم پایان استکبار و پایان صهیونیسم بین‌الملل را بشارت می‌دهد.
وی در پایان گفت: آمریکا در حالی سپاه را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده که نمایندگان شاهد هستند این نهاد به عنوان انقلابی‌ترین نیروی رزمنده جهان با به‌کارگیری تمام امکانات خود مشغول خدمت‌رسانی به مردم سیل‌زده است.

** اقدام روانی توسط امریکا
علیرضا شیخ‌عطار، قائم‌مقام پیشین وزارت امور خارجه کشورمان، در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، در تحلیل اقدام اخیر آمریکا در قراردادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی، اظهار داشت: این اقدام اخیر آمریکا بیشتر از اینکه جنبه عملیاتی داشته باشد، یک اقدام روانی است، به این دلیل که سپاه در گذشته نیز یک رابطه عادی با غرب نداشت و از همان آغاز شکل‌گیری و بعد در دوران جنگ تجمیلی، سپاه از نظر غربی‌ها که حامی صدام بودند، یک عنصر معاند به‌حساب می‌آمد و با آن مقابله می‌کردند.

**از بین رفتن امنیت نیروهای امریکایی در اقصی نقاط دنیا
به گزارش سایت مشرق نیوز، امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش¬ با بیان اینکه آمریکایی‌ها با اقدام خود علیه سپاه، خودزنی کردند، اظهار داشت: آن‌ها با این کار، امنیت نیروهای خودشان در اقصی‌نقاط عالم مخصوصاً نیروهای سنتکام را از بین بردند.
وی در ادامه با بیان اینکه امنیت کشور با هم‌افزایی نیروهای مسلّح از جمله ارتش و سپاه پاسداران ایجاد شده است، تصریح کرد: دشمن از این موضوع عصبانی است و دست به هر ترفندی می‌زند که اختلافی ایجاد کند و پایه‌های نظامی ما را سست کند، ولی زهی خیال باطل.
وی افزود: آمریکا، اسرائیل و ائتلاف عربی و عبری که تصمیم گرفتید سپاه پاسداران ما را جزء گروه‌های تروریستی قرار بدهید، بدانید که خیلی حماقت کردید. دست ارتش در دست سپاه و ولی معظّم فقیه و مردم است و دست خدا هم بالای همه دست‌ها است.
امیر حیدری با بیان اینکه امنیت کشور با هم‌افزایی نیروهای مسلّح از جمله ارتش و سپاه پاسداران ایجاد شده است، تصریح کرد: دشمن از این موضوع عصبانی است و دست به هر ترفندی می‌زند که اختلافی ایجاد کند و پایه‌های نظامی ما را سست کند، ولی زهی خیال باطل.

** صهیونیست پشت پرده اقدام آمریکا 
به گزارش جهان نیوز، سید حسین نقوی‌حسینی نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اقدام آمریکا مبنی بر قراردادن سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی، اظهار داشت: اقدام آمریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم با نفوذ و لابی صهیونیست‌ها صورت گرفته است که این مسئله ذره‌ای خدشه به عملکرد و اقتدار سپاه پاسداران وارد نمی‌کند و روز به روز اقتدار و محبوبیت سپاه در منطقه و جهان افزایش می‌یابد.

**واکنش اروپا به اقدام آمریکا
«جدال توپ پر با طبل توخالی» عنوان گزارش روزنامه صبح نو است.
در بخشی از آن آمده است: جای‌دادن نام سپاه پاسداران در عداد گروه‌های تروریستی، تصمیمی جنجالی بود که چندی پیش دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده آن را اجرایی کرد. تصمیم آنقدر یکباره و بی‌محابا بود که حتی متحدان کلاسیک آمریکا در قاره اروپا نیز نتوانستند در برابر آن واکنش نشان ندهند؛ واکنشی که اصلاً بوی همراهی از آن بلند نمی‌شد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید