تب کناره‌گیری «ترزا می» از قدرت بالا گرفت

کدخبر: ۲۷۸۹۰۷
اقتصادنیوز: دو نشریه انگلیسی ساندی میل و ساندی تایمز با اشاره به عمق نارضایتی‌های داخلی از عملکرد ترزا می نخست وزیر انگلیس در مورد نحوه مدیریت این کشور در خروج از اتحادیه اروپا، از موج جدید فشار هم‌حزبی‌های او برای کناره‌گیری از قدرت خبر دادند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، ساندی تایمز نوشت، «گراهام بردلی» رئیس فراکسیون بانفوذ حزب محافظه‌کار (کمیته 1922) قرار است در روزهای آینده از نخست‌ وزیر تقاضا کند تا حداکثر ماه ژوئن (خرداد/ تیر) از قدرت کناره‌گیری کند، در غیر این صورت صلاحیت رهبری او دوباره به چالش کشیده خواهد شد.

صلاحیت ترزا می اولین بار در دسامبر گذشته و در اوج مذاکرات پایانی برگزیت، از سوی هم‌حزبی‌هایش به چالش کشیده شد، اما او توانست با کسب 200 رأی موافق در مقابل 117 رأی مخالف جان سالم به دربرد. 

طبق رویه سیاسی حزب محافظه‌کار، هم‌حزبی‌های او تا 12 ماه قادر به چالش کشیدن رهبری او نخواهند بود، اما به گزارش ساندی تایمز آن‌ها قصد دارند تا این قانون را درصورت ماندگاری «ترزا می» تغییر دهند.

70 درصد هم‌حزبی‌های نخست وزیر از طرح دولت درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا ناراضی و خواهان کناره گیری وی از قدرت هستند. «بردلی» قرار است درباره آثار مخرب ادامه حضور «می» در قدرت بر اعتبار حزب محافظه‌کار گفت‌وگو کند.

در همین حال، ساندی میل در گزارشی اعلام کرد 98 درصد از اعضای حزب محافظه‌کار در شوراهای شهر معتقدند که بن‌بست برگزیت، اعتبار این حزب را تخریب کرده و 40 درصد قصد دارند تا از حزب جدید برگزیت به رهبری نایجل فاراژ رهبری پیشین حزب دست راستی استقلال انگلیس، در انتخابات پارلمانی اروپا حمایت کنند.

انتخابات پارلمانی اروپا دقیقاً یک ماه دیگر برگزار خواهد شد و ترزا می امیدوار است تا پیش‌ از این تاریخ چهارمین رأی‌گیری درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا را در پارلمان برگزار کند. اگر او موفق شود تا از سد پارلمان عبور کند، انگلیس خود به ‌خود اول ماه بعد از اتحادیه اروپا خارج می‌شود. با این‌حال، شنیده‌های خبرنگار ایرنا در لندن حاکی است که اظهارنامه‌های شهردارهای سراسر انگلیس برای برگزاری انتخابات پارلمانی اروپا در این کشور ارسال ‌شده است. 

برخی هم ‌حزبی‌های می معتقدند که این حزب تحت رهبری وی مرده است و یک رهبری قوی نیاز دارد تا اآن را از گل خارج کند. در این میان، چهره های مطرح حزب محافظه کار همچون «بوریس جانسون» وزیر امور خارجه اسبق انگلیس، «مایکل گوو» وزیر محیط ‌زیست و «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس خود را برای ماراتن انتخابات داخلی حزب محافظه‌کار آماده می کنند.

از سویی، جرمی کوربین رهبر حزب اصلی مخالف دولت و مشاوران او با اطمینان بالا از پیروزی در انتخابات سراسری، مصرانه خواهان انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در داخل کشور هستند.

ساندی میل گزارش داد، کوربین تا جایی برنامه‌ریزی کرده که در صورت پیروزی در انتخابات سراسری به‌جای نقل‌مکان به خانه مشهور شماره 10 خیابان داونینگ استریت (اقامتگاه نخست‌وزیر)، در منزلش باقی خواهد ماند.

اتحادیه اروپا 6 ماه فرصت تعیین کرده تا انگلیس درباره نحوه خروج از این اتحادیه، تکلیف خود را مشخص کند. بروکسل تمایل دارد تا توافق به‌ دست‌ آمده میان دولت لندن و 27 کشور اروپایی به تصویب پارلمان انگلیس برسد.

نخست‌وزیر انگلیس در آخرین اظهارنظر خود در پارلمان از تعلل به وجود آمده در برگزیت ابراز تأسف و به‌طور تلویحی اشاره کرد که دولت قصد دارد تا برای چهارمین بار و پیش از برگزاری انتخابات پارلمان اروپا، توافق برگزیت را به رأی بگذارد. 

او گفت اگر توافق به‌دست‌آمده پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی اروپا در دوم خرداد به تصویب برسد این کشور مجبور نخواهد شد تا در انتخابات اروپا شرکت کند. 

پارلمان انگلیس تاکنون سه بار با اختلاف رأی بالا به طرح برگزیت دولت رأی مخالف داده و به نظر می‌رسد اگر بازهم این طرح رأی نیاورد، می ‌باید بین کناره گیری از قدرت یا برگزاری انتخابات سراسری یکی را انتخاب کند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید